![]() |
Romet T-1 50 - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Nasze Romety (/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Romet T-1 50 (/showthread.php?tid=23112) |
Romet T-1 50 - Legwan1989 - 23-02-2014 19:19:46 Jako ze już czasem przewijał się ten motorek na zdjęciach w moim głównym projekcie, a ostatnio co nieco ruszyłem własnie z T-1 to postanowiłem przedstawić go w osobnym temacie. Kupiony jakoś we wrześniu 2013 za 80 zł. Nie na chodzie ale z silnikiem.Tak jak widać na zdjęciach poniżej, zbyt kompletny to on nie jest, mocno zardzewiały, łącznie z chromami. Brak przedniego koła, tłumika, pokryw schowków, pokrywy silnika, pęknięta lampa łącznie z obudową. Jakoś wielkich planów nie mam związanych z tym Rometem. Uratować przed śmiercią - ot co. Nadwozie odnowiłem "przy okazji" remontu Ogara 200. Co do silnika tylko tak pobieżnie spojrzałem - potrzebuje nowy iskrownik, co dalej to nie wiem. Tłumik i przednie koło chyba się znajdzie więc jest nadzieja ze będzie na chodzie. Póki co pomalowałem go zwykła farbą akrylową, a od czasu do czasu dostaje jeszcze lakier bezbarwny dla połysku - gdy mam nadmiar urobionego z utwardzaczem to reszta idzie na niego by się nie zmarnowało ![]() Ogólnie robię go po kosztach, jakieś resztki farb czy spreje. Na chromy srebrzanka by chociaż rdzy nie było widać Projekt bardzo niskobudżetowy ![]() Co do jego przyszłości to sam nie wiem - może zostanie u mnie a może spróbuje go sprzedać. Zobaczymy ![]() Czas na zdjęcia: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Romet T-1 50 - Jakub - 23-02-2014 19:38:55 W sumie nieźle , jest połysk ? Przyczepił bym się do amortyzatorów kicha że malowane w całości RE: Romet T-1 50 - Legwan1989 - 23-02-2014 20:02:38 no wiem , tłumacze sie tym ze tez były zardzewiałe i z resztą trochę popsute. Oba mają zerwane gwinty - jeden kreci sie i nie rozkreca a drugi własnie sie nie skreca- albo to w jakiś magiczny sposób sie wkreca i wykręca ![]() Ale to tez nie zmienia faktu ze nie chciało mi sie tego rozbierac w drobny mak.. RE: Romet T-1 50 - kamil777 - 23-02-2014 22:29:20 troche dziwny kolor ale dobrze jest kończ go RE: Romet T-1 50 - Legwan1989 - 23-02-2014 22:32:09 Zwykła czerwień akrylowa z OBI ![]() RE: Romet T-1 50 - Bartosz. - 25-02-2014 20:56:01 Już wygląda przyzwoicie ![]() Powodzenia w dalszych pracach ![]() |