![]() |
Kopnik nie łapie (przelatuje bez oporu) - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Inne pytania (/forumdisplay.php?fid=21) +--- Wątek: Kopnik nie łapie (przelatuje bez oporu) (/showthread.php?tid=19613) |
Kopnik nie łapie (przelatuje bez oporu) - ArturDabrowski290 - 18-10-2013 19:13:19 Witam, dzisiaj przyprowadziłem do domu od kolegi motorynkę romet pony. W sumie to nią przyjechałem, postawiłem, puźniej odpaliłem pojeździłem chwile i postawiłe i poszedłem do domu. Kiedy chciałem ją odpalić za jakieś 30 min kopnik nie chciał wogule łapać, przelatywał bez oporu a kiedy chciałem odpalić ją na popych nawet się nie odezwała. Nie jestem pewien ale wydaje mi się że młodszy brat na niej siedział i wrzucał sobie biegi, dodawał gazu. Powiedzcie mi co to może być ze kopnik nie łapie ? Z góry dziękuje za odpowiedzi. RE: Kopnik nie łapie (przelatuje bez oporu) - Błażej - 18-10-2013 19:20:39 Sprzęgło ciągnie RE: Kopnik nie łapie (przelatuje bez oporu) - ArturDabrowski290 - 18-10-2013 19:27:12 Czyli ? Bo jak zdjąłem linkę sprzęgła to cały czas tak było. Sory za głupie pytania ale to mój pierwszy motorower. Czyli ? Bo jak zdjąłem linkę sprzęgła to cały czas tak było. Sory za głupie pytania ale to mój pierwszy motorower. RE: Kopnik nie łapie (przelatuje bez oporu) - Błażej - 18-10-2013 19:31:38 A sprawdziłeś czy ten motorek ma olej ? RE: Kopnik nie łapie (przelatuje bez oporu) - ArturDabrowski290 - 18-10-2013 19:34:17 Chyba ma, nie wiem, nic nie rozkręcałem. A jeśli nie ma to mozliwe że to dlatego ? Chyba ma, nie wiem, nic nie rozkręcałem. A jeśli nie ma to mozliwe że to dlatego ? RE: Kopnik nie łapie (przelatuje bez oporu) - serzie-ogar205 - 18-10-2013 20:50:06 To mogły ci się rozlecieć tarcze sprzęgła lub sprężyna puściła. RE: Kopnik nie łapie (przelatuje bez oporu) - kamilos021 - 18-10-2013 20:58:42 No miałem podobną sytuacje po zimie... Kopnąłem komarka.Chodziło wszystko dobrze.Zgasiłem i chciałem znów odpalić.I kurde teraz nie pamiętam...Czy problemem był zerwany klin pod magnetem, czy sprzęgło..Ale chyba sprzęgło ![]() RE: Kopnik nie łapie (przelatuje bez oporu) - ArturDabrowski290 - 20-10-2013 19:47:57 Temat do zamknięcia. Okazało się że te zawleczki co trzymają tą tarcze co jest na sprężynie po lewej stronie silnika powypadały, założyłem nowe i wszystko działa. |