![]() |
Romet DOMINO + Romet SLALOM by PawDan - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Rowery Romet (/forumdisplay.php?fid=207) +--- Dział: Nasze rowery Romet - Użytkowe i turystyczne (/forumdisplay.php?fid=208) +--- Wątek: Romet DOMINO + Romet SLALOM by PawDan (/showthread.php?tid=17846) Strony: 1 2 |
Romet DOMINO + Romet SLALOM by PawDan - PawDan - 16-08-2013 01:11:02 Witam wszystkich. Jestem nowy na forum, tzn jeśli chodzi o wpisy, bo na forum zaglądam juz od jakiegoś czasu. Moja przygoda ze składakami Romet, bo głownie one są tematem mojego zainteresowania, zaczęła sie w czerwcu tego roku od Rajdu Starych Rowerów w Wołominie. Na początek pochwalę się dwoma rowerami na małych 16 calowych kólkach. Są to Romet Domino i zakupiony dla mojej Kobiety specjalnie na wyjazd nad morze Romet Slalom. Rowerkami śmigaliśmy po Gdńsku i naprwadę się sprawdziły. Nie trzeba było zadnych bagażników dachowych, ani na klapę bagażnika. Po prostu wrzucaliśmy je na tylne siedzenie auta i jechaliśmy w jakiś ciekawy zakątek Trójmista, potem 2 minuty składania Domino i skręcenie kierownicy w Slalomie i można było śmigać ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkich. ![]() RE: Romet DMINO + Romet SLALOM - BITER - 16-08-2013 02:11:17 Witaj ![]() ![]() ![]() ![]() Poszukaj w Salto i w Domino numerów ramy ![]() ![]() RE: Romet DMINO + Romet SLALOM - PawDan - 16-08-2013 11:13:09 Witam. Domino to rocznik 86, a wSlalomie, to nie wiem gdzie szukać, na główce ramy nie ma. Zielony rower ma lakier dosyć mocno "wyeksploatowany", ale i tak ma swój urok ![]() RE: Romet DMINO + Romet SLALOM - Wojski - 16-08-2013 11:44:41 Ale długa sztyca! Czy to domino nie było przypadkiem na tablicy ![]() RE: Romet DOMINO + Romet SLALOM by PawDan - BITER - 16-08-2013 11:59:35 Czekam na fotki Pelikana ![]() ![]() ![]() Skoro nie ma numerów ramy na główce, to być może są one na tunelu do korby (na spodzie roweru) RE: Romet DOMINO + Romet SLALOM by PawDan - Przemi998 - 18-08-2013 22:58:49 Czesc co do rowerkow sa piekne a zwlaszcza Domino ![]() Dbaj o nie ![]() RE: Romet DOMINO + Romet SLALOM by PawDan - romeciak - 18-08-2013 23:24:28 piękne rowerki RE: Romet DOMINO + Romet SLALOM by PawDan - PawDan - 19-08-2013 01:10:58 Witam. Co do zdjęć Pelikana, to na dzisiaj mam tylko jedno ale sesja zdjęciowa jest przewidywana na koniec tygodnia. W Pelikanie jest oryginalny lakier oprócz bagażnika i osłony łańcucha, które to były zbyt mocno poobdzierane. Wymieniłem też naklejkę z nazwą roweru, bo oryginalna z jednej strony była mocno przytarta. Lakier pod kolor na podstawie koloru osłony łańcucha namieszali mi w mieszalni lakierów samochodowych. ![]() RE: Romet DOMINO + Romet SLALOM by PawDan - Wojski - 19-08-2013 10:35:59 Zawsze mnie ciekawiło czy te naklejki są takie same jak oryginalne. Są? Czy mają np. bardziej błyszczące tło? RE: Romet DOMINO + Romet SLALOM by PawDan - Krystian Colo - 19-08-2013 12:09:52 Piękne rowerki, zazdroszczę ci ich. RE: Romet DOMINO + Romet SLALOM by PawDan - xsaman - 19-08-2013 13:17:22 Piękne rowery pozazdrościć RE: Romet DOMINO + Romet SLALOM by PawDan - PawDan - 19-08-2013 19:08:39 Witam. Co do naklejek, to zauważyłem, ze np w Pelikanach ROMET i FSM było w całym okresie produkcji kilka typów naklejek różniących się między sobą naprawdę szczególikami. Głownie chodzi o kolor, ilość i szerokość pasków przed i po napisie PELIKAN. Zakupiona przeze mnie naklejka różniła się od nalepionej na ramie mojego roweru tylko grubością właśnie tych pasków. Podejrzewam,że sprzedający skopiował jeden z występujących wzorów nalepek i sprzedaje je wszystkim chętnym niezależnie od tego z jakiego roku Pelikana mają. Ale np w przypadku mojego Pelikana z 1983 roku róznice w stosunku do oryginału są wręcz niezauważalne, a jednak efekt nowej nalepki na ramie jest wręcz powalający w porównaniu ze starą tu i ówdzie przetartą. Pozostałych dwóch nalepek nie zmieniałem, ponieważ moje są w przyzwoitym stanie. RE: Romet DOMINO + Romet SLALOM by PawDan - BITER - 19-08-2013 21:23:59 PawDan, znasz się trochę na Pelikanach, tzn jesteś mocno obeznany w wersjach wizualnych czy raczej nie zabardzo? Bo interesują mnie pewne informacje na temat Pelikana, chciałbym dowiedzieć się o nim coś więcej. ![]() RE: Romet DOMINO + Romet SLALOM by PawDan - wnusiu94 - 19-08-2013 23:30:13 PawDan, opowiedział byś mi troszkę jak się jeździ na tego typu rowerku? Ile masz wzrostu, ile ważysz itp. Nie oszukujmy się, jest to rower dziecięcy a ja ze swoją postawą (2 metry i 100kg) przymierzałem się niedawno do ... Pelikana, ale zrezygnowałem. Widzę, że sztyca pod siodłem w Twoim egzemplarzu ma na oko 3km długości. RE: Romet DOMINO + Romet SLALOM by PawDan - chuck - 19-08-2013 23:39:30 Witam ,rowery w dobrym stanie z tego co widze,ja kiedyś jeździłem rometem gazelą z tym samym kolorem co ma slalom,teraz jeźdże wigry 3 ,bardzo dobry sprzęt nie narzekam ![]() |