![]() |
[Ogar 200] Iskra jest choć jej nie widać, przerywa na wysokich obrotach - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Elektryka (/forumdisplay.php?fid=222) +--- Wątek: [Ogar 200] Iskra jest choć jej nie widać, przerywa na wysokich obrotach (/showthread.php?tid=16307) |
Iskra jest choć jej nie widać, przerywa na wysokich obrotach - Quake96 - 07-07-2013 17:00:28 Siema ![]() Już któryś dzień z rzędu podejmuję walkę z iskrą w mojej niebieskiej maszynie ![]() ![]() ![]() ![]() Kondensator stosunkowo nowy, ale chińczyk, więc kij go wie... Przebicia nie ma. Podczas jazdy da się wyczuć te przerwanie, tak jakby brakło mu paliwa albo powietrza... Pobawię się jeszcze iglicą na gaźniku. RE: Iskra jest choć jej nie widać, przerywa na wysokich obrotach - stqc - 07-07-2013 17:28:08 Ja bym się zabrał za regeneracje zapłonu ![]() jednak na moje oko wygląda to na to że fajka/kaabel ma przebicie ![]() RE: Iskra jest choć jej nie widać, przerywa na wysokich obrotach - Quake96 - 07-07-2013 20:27:15 Walczyłem, walczyłem i doopa ![]() Sprawdzałem chyba wszystkie wyjścia. Czyściłem świecę, nawet próbowałem na innej. Ustawiałem iglicę, czy to w górę czy w dół. Tysiąc razy ustawiałem zapłon. I dalej to samo ![]() ![]() RE: Iskra jest choć jej nie widać, przerywa na wysokich obrotach - mikolaj.lukasik - 07-07-2013 20:37:27 moim zdaniem z tego co napisałeś to może być kondesator prawdopodobnie albo słaby kabel WN , i jeszcze jaką masz przerwe na przerywaczu RE: Iskra jest choć jej nie widać, przerywa na wysokich obrotach - fosa - 07-07-2013 20:40:34 jak sprawdzasz iskrę to kopiesz mocno, czy powoli??? jeżeli powoli i nie ma iskry, a przy odpalaniu kopiesz mocniej to zobacz czy jak kopniesz mocniej z wykręconą świecą bd iskra. Jeśli bd to wtedy cewka, znajdująca sie w iskrowniku prosi o wymianę ![]() RE: Iskra jest choć jej nie widać, przerywa na wysokich obrotach - Quake96 - 07-07-2013 21:27:23 Kopniak u mnie coraz słabiej chodzi, więc nawet jak nogą kopię to nie zawsze idealnie załapie. Półksiężyc mam cały zryty. Ale mniejsza o to... Chyba udało mi się rozwiązać problem! Postanowiłem zmienić kondek. Sprawdziłem starego miflexa - odpalał, jechał; z początku nawet lepiej jak stary, ale potem znów to samo... Wsadziłem więc kondek z czerwonego. Też przerywało. Stanąłem, wku**iłem się i jeszcze bardziej zmniejszyłem przerwę na platynach, tak że prawie wogóle jej nie ma ![]() ![]() RE: Iskra jest choć jej nie widać, przerywa na wysokich obrotach - Dawido_99 - 07-07-2013 22:05:54 Ja mam ten sam problem ale w Ogarze 205 a u mnie kondensator jest dobry sprawdzałem na tysiącu innych ![]() ja tez na to nie mam już sił ![]() RE: Iskra jest choć jej nie widać, przerywa na wysokich obrotach - Quake96 - 07-07-2013 22:35:38 No i po problemie! Ogar można rzec, że lata ![]() Ale oznacza to, że któraś z cewek mi pada, co już nie jest takie wesołe. RE: Iskra jest choć jej nie widać, przerywa na wysokich obrotach - Dawido_99 - 09-07-2013 00:41:25 To powodem była cewka?? ja wymieniałem na różne cewki i to samo :/ |