![]() |
gaźnik pytania ; D - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221) +--- Wątek: gaźnik pytania ; D (/showthread.php?tid=16225) |
gaźnik pytania ; D - SzakalDKC - 05-07-2013 00:56:33 Panowie mam do Was pytanie na temat czeskiego silnika 223 a szczególnie o gaźnik. Która dysza to paliwowa a która powietrzna.. ? Czy jeżeli tą mniejszą dyszę mam ,,tuningowaną'' a tą drugą oryginalną to mogą byc jakieś problemy ? Czym się różni oryginalna iglica a czym ,,tuningowana'' ? ; D Z góry dzięki z odp ![]() RE: gaźnik pytania ; D - Kaskader na komarze - 05-07-2013 01:46:09 1.Powietrzna to ta mała, a ta duża to paliwowa 2.Bedzie się mulił.Jakbyś dał na odwrót to może by coś ci to dało na mocy ale będzie ci paliwo chlało jak głupie. 3.Nie słyszałem o takich iglicach? RE: gaźnik pytania ; D - RaZeMpOnAdKiLo - 05-07-2013 06:10:45 nie ma czegoś takiego jak iglica tuningowa a nawet przepustnica xd dysza paliwowa jest prosto pod iglicą a powietrza gdzieś obok RE: gaźnik pytania ; D - Joker345 - 05-07-2013 18:20:23 Muszą być 2 dopasowane do siebie dysze. Sam się przekonasz gdy włożysz 2 różne.. |