![]() |
[Chart] Światła - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Elektryka (/forumdisplay.php?fid=222) +--- Wątek: [Chart] Światła (/showthread.php?tid=16087) |
Światła - SaltKiller - 01-07-2013 12:33:24 Siema ! W charcie mam podłączone światła na krótko i nie świecą one tak mocno jak np w motorynce. Co zrobić by tak świeciły ? Ostatnim moim rozwiązaniem będzie regeneracja energetyki (i od czego dać stacyjke ?). Musze to mieć zrobione bo sie psiarnia dzisiaj czepiła że nie mam mocnych świateł ![]() Czekam na odpowiedzi ![]() Tylko szybko ![]() RE: Światła - tramwajarz - 01-07-2013 12:50:55 silniki 023 mają prądnice o mocy około 20 w a chart 25 w,pociągnij od czerwonego kabla od prądnicy światła i zobacz jak to działa RE: Światła - SaltKiller - 01-07-2013 13:10:39 Na przedniej lampie to mocno świeci ale jak pod tył podłączyłem to już słabiej świeci (nawet jak zmieniłem żarówka na słabszą) A starsze motorki to jaką mają żarówke z sprzodu (ile wat ?) RE: Światła - tramwajarz - 01-07-2013 14:28:55 tylna lampa nie powinna być seryjnie podłączona razem z przodem jednak działa,wsk itp miały zwykle po 25-35 wat,romety po 15w,nic nie zdziałasz jak władujesz inną żarówkę,choć 12v żarówki na tył by lepiej swieciły |