![]() |
problem z sąsiadem - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Po godzinach (/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Trudne sprawy (/forumdisplay.php?fid=206) +--- Wątek: problem z sąsiadem (/showthread.php?tid=11682) |
problem z sąsiadem - patrykkol997 - 18-02-2013 02:12:00 mam wędzarnik w piwnicy, wszystko ładnie zrobione. ostatnio sąsiad się go doczepił i powiedział że zadzwoni na straż miejską. co straż miejska może mi zrobić? mieszkam w kamienicy a wędzarnik zrobiłem bez zezwolenia. RE: problem z sąsiadem - kicek0502 - 18-02-2013 12:07:53 To jest polska znając życie przyjadą po marudzą,że to zagraża środowisku i dadzą mandat za zanieczyszczanie środowiska itp. RE: problem z sąsiadem - szopen45 - 18-02-2013 12:23:01 Nie wiesz co się robi ??? ![]() ![]() RE: problem z sąsiadem - patrykkol997 - 18-02-2013 13:54:57 (18-02-2013 12:23:01)szopen45 napisał(a): Nie wiesz co się robi ???Z taką mendą to się tak nie da ![]() (18-02-2013 12:07:53)kicek0502 napisał(a): To jest polska znając życie przyjadą po marudzą,że to zagraża środowisku i dadzą mandat za zanieczyszczanie środowiska itp.Pale samym drewnem liściastym. Jedynie na rozpałke idzie mała kulka napalmu homemade. Straż może się doczepić że stwarzam zagrożenie pożarowe i chcę wiedzieć jaki mandat za to grozi ![]() Mam na sąsiada haka. Jak on mnie sypnie to będzie wojna ![]() RE: problem z sąsiadem - fanfso - 18-02-2013 14:07:57 Szuka zaczepki frajer . Weź flaszkę i idź z nim porozmawiaj, powinno pomóc, ja nie raz tym sposobem rozwiązywałem problemy ![]() RE: problem z sąsiadem - patrykkol997 - 18-02-2013 15:24:47 (18-02-2013 14:07:57)fanfso napisał(a): Szuka zaczepki frajer . Weź flaszkę i idź z nim porozmawiaj, powinno pomóc, ja nie raz tym sposobem rozwiązywałem problemyOn od zawsze szukał z nami zaczepki, tzn. z moimi rodzicami aż w końcu poszedł na całość i raczej pokojowo nic się z nim nie załatwi. RE: problem z sąsiadem - wnusiu94 - 19-02-2013 01:01:57 No i to są prawdziwie, życiowe problemy! A nie jakieś "Co mam zrobić, żeby dziewczyna której się kocham na mnie spojrzała? XD" Jak masz na niego haka, to mu wygarnij prosto w oczy. "Słuchaj chłopie, jeżeli na mnie doniesiesz, ja zrobię to samo. Pamiętasz, jak ...". Jego reakcja jest nie ważna, istotne aby przyjął do wiadomości, że Ty też masz coś na niego. W internecie udało mi się znaleźć, że taki mandat może wynieść nawet 500zł. http://www.tp.com.pl/temat-numeru/mandat-wypisze-ci-strazak.html Cytat:Kilka tygodni temu weszły w życie znowelizowane przepisy kodeksu wykroczeń oraz rozporządzenia ministra spraw wewnętrznych i administracji, które pozwalają strażakom na nakładanie mandatów na osoby łamiące przepisy przeciwpożarowe. Tak jak w przypadku kar nakładanych przez policję, czy Straż Miejską najwyższy mandat może wynieść 500 złotych. Jeżeli u Was służby porządkowe działają z podobną skutecznością jak we Wrocławiu, to nie masz się czego bać. RE: problem z sąsiadem - Marwerick - 19-02-2013 01:06:06 weź się pod komin podłącz i będzie po problemie albo załatw sobie odbiór u kominiarza i ten"sąsiad" będzie ci mógł naskoczyć i jak nie palisz śmieci to ci też nic nie zrobi "straż wiejska" RE: problem z sąsiadem - BABU - 19-02-2013 02:04:03 do wora go i do jeziora ![]() RE: problem z sąsiadem - fanfso - 19-02-2013 02:20:25 (19-02-2013 02:04:03)BABU napisał(a): do wora go i do jeziora No czego nie powiesz - ,- RE: problem z sąsiadem - patrykkol997 - 19-02-2013 12:36:05 (19-02-2013 01:06:06)Marwerick napisał(a): weź się pod komin podłącz i będzie po problemie albo załatw sobie odbiór u kominiarza i ten"sąsiad" będzie ci mógł naskoczyć i jak nie palisz śmieci to ci też nic nie zrobi "straż wiejska"Mam pod komin podłączone, a śmieciami tam nie pale tylko dąb i buk idzie z dymem do wędzenia ![]() (19-02-2013 02:04:03)BABU napisał(a): do wora go i do jezioraOn jest taki gruby że takiego wora na niego nie znajdziesz ![]() (19-02-2013 01:01:57)wnusiu94 napisał(a): No i to są prawdziwie, życiowe problemy! A nie jakieś "Co mam zrobić, żeby dziewczyna której się kocham na mnie spojrzała? XD"On ma w mieszkaniu butle z gazem bo mu gaz odcięli, a w przepisach wyczytałem że w domu który jest podłączony do gazu ziemnego muszą mieć wszyscy gaz ziemny albo piecyk elektryczny. Ostatnio w moim regionie były 2 wybuchy z powodu nieszczelnej butli z gazem. W jednym bloku jak wybuchło to sie sufit zapadł i dosłownie to co miał koleś nad tym co mu wybuchło spadło razem z podłogą piętro niżej. RE: problem z sąsiadem - Marwerick - 19-02-2013 21:42:45 raczej twój "sąsiad" podejrzewa że palisz śmiecie skoro masz podłączony do komina to masz spokój ale dla pewności zrób odbiór u kominiarza a wybuch gazu przez nieszczelną butle jest możliwy bo raz jak kupiłem butle 11kg to jak się odkręciło ten plastikowy korek to gaz leciał z butli ale najczęściej to jak instalacja jest nieszczelna to może być zagrożenie wybuchem bo rzadko się zdarza żeby butla była jakaś felerna (ta co miałem co popuszczała to była z poniedziałku ) RE: problem z sąsiadem - patrykkol997 - 20-02-2013 21:13:47 Niekoniecznie butla musi być felerna, tylko jak byś wiedział co się tam dzieje to byś się bał ![]() ![]() RE: problem z sąsiadem - Marwerick - 21-02-2013 00:30:32 tak od tematu to w zeszłym roku w rumi gaz wybuchł w domu bo dziadek chciał zaoszczędzić i butlę do góry dnem gaz jako ciecz wypłynął i wyparował natychmiast i dziadek zapalił łogień i było wielkie bum ale odkąd butli do kuchni gazowej używamy to była już kilka butli co popuszczały same z siebie no ale głupota ludzka przy zabawach przy butlach rodzi wypadki jak masz normalnie do komina podłączone i i kominiarz to wdział i masz papier to ci może skoczyć i tyle no nie ma co robić pełnych portek RE: problem z sąsiadem - Rudy102 - 21-02-2013 00:36:25 Butle bardzo rzadko zawodzą. To ludzie nie potrafią z nich korzystać i są nieszczęścia. U mnie niedaleko jakiś kretyn palnikiem przecinał butlę na wpół pustą. Jak je*ło to pół warsztatu wyleciało w powietrze i facetowi palce urwało. |