![]() |
Spełnienie marzeń czyli.. Romet Ogar 200 by Bartek - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Nasze Romety (/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Spełnienie marzeń czyli.. Romet Ogar 200 by Bartek (/showthread.php?tid=41546) |
RE: Spełnienie marzeń czyli.. Romet Ogar 200 by Bartek - Quake96 - 12-10-2018 17:16:59 Jak chcesz "pełen oryginał" to musisz zrobić go tak jak wygląda moja Pszczółka ![]() RE: Spełnienie marzeń czyli.. Romet Ogar 200 by Bartek - Bartek - 12-10-2018 20:07:21 Powoli doprowadzę ![]() ![]() Z dzisiejszego chwilowego dłubania to.. - Zostały ogarnięte światła (trzeba było zamienić dwa przewody czarny i czerwony (oraz dwa czerwone złączyć) ) I tak 5min i światłą gotowe. Na razie tak będzie lecz jak będę miał chwilkę wolnego to zrobię nową instalację ![]() Teraz walczę z rozszlifowaniem otworu na stopkę hamulca (chyba, że ktoś ma ten kawałek metalu na sprzedaż to proszę o pw) I jeśli jutro bym ogarnął hamulce to teoretycznie mogę jechać na przegląd i kończyć formalności ![]() Dziś przejechałem się kawałek i.. Mam teraz porównanie między dezametem a dobrze zrobionym silnikiem jawki. I powoli dochodzę do wniosku, że ten silnik jest tak samo prosty jak dezamet ![]() Co do samego silnika to fajnie się zbiera, czuć tą moc .Więcej niż 30km/h nie rozpędziłem go z tego względu, że nie mam hamulców xD ![]() RE: Spełnienie marzeń czyli.. Romet Ogar 200 by Bartek - Komar_126 - 12-10-2018 20:28:48 Aż miło patrzeć co się teraz z nim dzieje. ![]() RE: Spełnienie marzeń czyli.. Romet Ogar 200 by Bartek - Bartek - 12-10-2018 20:46:27 (12-10-2018 20:28:48)Komar_126 napisał(a): Aż miło patrzeć co się teraz z nim dzieje. Aniu masz moje słowo, że będzie dbany na tyle ile potrafię (czyli jak najlepiej ![]() ![]() ![]() Jednym słowem .. albo się starzeję albo chcę się odmłodzić xD I ta frajda z grzebania przy motorku nie do opisania ![]() RE: Spełnienie marzeń czyli.. Romet Ogar 200 by Bartek - Quake96 - 12-10-2018 20:54:18 On i tak nie jeździł aż tak dobrze jakby mógł ![]() ![]() RE: Spełnienie marzeń czyli.. Romet Ogar 200 by Bartek - Bartek - 12-10-2018 20:57:08 Dla mnie w porównaniu do dezametu to to idzie fajnie ![]() Plany są tylko teraz trzeba zakasać rękawy i będzie tak jak chcę ![]() ![]() RE: Spełnienie marzeń czyli.. Romet Ogar 200 by Bartek - Bartek - 13-10-2018 18:08:32 Nie próżnuję a działam dalej ![]() Dziś zostały ogarnięte wszystkie sprawy które były do ogarnięcia ![]() ![]() W poniedziałek jak się wyrobię pojadę zrobić przegląd i załatwię ostatnie formalności związane przerejestrowaniem. Oczywiście nie obyło się bez przejażdżki ![]() ![]() ![]() RE: Spełnienie marzeń czyli.. Romet Ogar 200 by Bartek - Suwmiarka - 15-10-2018 21:00:52 Fajnie, że znowu wróciłeś do romeciarstwa. Widzę, że Ogar bez przedniego zawieszenia idealnie wszedł do Astry ![]() ![]() Sygnałem dźwiękowym się nie przejmuj - jeśli zostaje bez przełącznika to najpro$ciej załóż zwykły dzwonek rowerowy ? Jeśli wszystko pójdzie jak zmierza, to może jeszcze tego Komara3 od Ani przywrócisz na drogi. Powodzenia! RE: Spełnienie marzeń czyli.. Romet Ogar 200 by Bartek - Komar_126 - 16-10-2018 00:23:39 No z tym komarem to się trochę rozpędziłeś. Z tego Rupcia została praktycznie sama rama i przednie zawieszenie. Silnik powędrował do Motodryny Kłejka, a ona poszła w świat. ![]() ![]() ![]() RE: Spełnienie marzeń czyli.. Romet Ogar 200 by Bartek - Bartek - 16-10-2018 15:38:25 @Suwmiarka od 2 lat szukałem pocichu lecz nic ciekawego nie było aż tutaj nagle udało się znaleźć fajnego Romecika ![]() Co do komarka hmm jeśli będą fundusze to na pewno coś z niego zrobię ![]() ![]() ![]() A teraz co nowego u Miecia ![]() W niedzielę byłem na giełdzie. Nabyłem przełącznik od świateł i klaksonu (zdzierstwo moim zdaniem .. ale jak chciałem to kupiłem xD) oraz dorwałem jakąś pompkę w chrome ale okazała się o parę cm za długa więc trzeba będzie coś kombinować by włożyć ją (to tylko dla ozdoby a nie do użytku ![]() Dziś Miecio zaliczył przegląd oraz została poprawione elektryka więc teraz zostaje jutro lub w czwartek pójść do WK i przerejestrować ![]() Łapcie na szybko jedno zdjęcie ![]() Niedzielny łup ![]() I z dzisiaj ![]() ![]() ![]() CDN.. ![]() RE: Spełnienie marzeń czyli.. Romet Ogar 200 by Bartek - zaz - 16-10-2018 16:58:14 Pięknie się prezentuje ten ogarek na ostatnim zdjęciu. Mi akurat się marzy Romet pony ale ciężko jest znaleźć w dobrym stanie i za normalnie pieniądze. RE: Spełnienie marzeń czyli.. Romet Ogar 200 by Bartek - Bartek - 17-10-2018 21:14:11 Teraz to wgl ciężko znaleźć jakiegokolwiek Rometa w dobrej cenie.. Cofnąć się tak z 12 lat do tyłu to takie Ogary z papierami to za flaszkę kupowało się ale no.. nie ma co gdybać bo czasu się nie cofnie ![]() Wracając do Miecia. Dziś umyłem go bardzo dokładnie i potraktowałem glinką i twardym woskiem. Odnowiłem lampę przednią oraz przepolerowałem chromy i rączki hamulca oraz sprzęgła. Teraz mam rozkminę .. Jak nie mam gaszenia to mam światła.. jak nie mam świateł mam gaszenie. Więc w którymś kablu coś masuje albo jakiej gwiazdy. Jutro muszę to przejrzeć bo tak być nie może ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Spełnienie marzeń czyli.. Romet Ogar 200 by Bartek - Quake96 - 17-10-2018 23:35:01 Standardowo masę gdzieś gubi. U mnie to była wręcz norma przy zabawie z elektryką ![]() Masę masz tam chyba w lampie przedniej, więc oczyść, daj nową śrubę i sprawdź efekt. RE: Spełnienie marzeń czyli.. Romet Ogar 200 by Bartek - Bartek - 18-10-2018 15:05:25 Nowe śruby, podkładki z nakrętki , nowy przewód masy i lipa ![]() Zostaje zrobi na nowo wszystkie kable. Gaszenie mam lecz świateł brak ![]() Tak wgl .. od dziś Miecio już stoi na Jarosławskich blaszkach ![]() RE: Spełnienie marzeń czyli.. Romet Ogar 200 by Bartek - bkrukl - 18-10-2018 15:14:45 Nie wiem jak jest w silnikach jawki, ale np w 023 zamienia sie miejscami kable przy silniku i wszystko zaczyna działać... |