![]() |
|
Ogar 205 1987 - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Nasze Romety (/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Ogar 205 1987 (/showthread.php?tid=55119) |
RE: Ogar 205 1987 - romek - 11-09-2025 09:22:55 Mówisz dobra ta cewka ? Mam akurat taka na zapas kupiona. Problem z biegami myślę że może leżeć w automacie RE: Ogar 205 1987 - usertm - 13-05-2026 18:04:38 Po półrocznej przerwie witam poraz kolejny w wątku z SUBem Przez te pół roku nie robiłem z nim dużo, odstawiłem go i niedawno wyciągnąłem. Po wyciągnięciu zrobiłem około 10km w jedną stronę i przed dotarciem do celu zaczął umierać. Zgasł i ledwo odpalił. Później na miejscu zgasł po raz drugi, również cudem udało się go odpalić. ![]() ![]() Ogar dowiózł mnie do kolejnej wioski w drodze powrotnej i od tamtego momentu została jedynie opcja z pchaniem do domu... ![]() Pchałem go tak z 7 kilometrów, aż do ciemności xD Jednym z winowajców awarii była głowica z uszkodzonym gwintem, uciekała kompresja i świeca się wykręcała. Kolejnym powodem był prawdopodobnie padnięty kondensator i... ![]() Odpowiedzią na wczesniejszy brak mocy i coraz gorszą pracę były pierścienie. Z racji, że jestem szczęściarzem - ostatnio na targu kupiłem tłok ZMD w ładnym stanie za 10zł. Tłok, głowica z Almotu i nowe pierścienie rozwiązały sprawę. Od tamtego czasu zrobiłem parę km i nie widziałem problemów, aż do przedwczoraj, kiedy to przestał dostawać odpowiednią ilość paliwa. Tym zajmę się w wolnej chwili. Z ciekawostek, nie wystraszcie się ale... ![]() Sub pięknie podmalowany farbą może i nie pod odcień, ale niebieską. Ładnie mu w niebieskim. A jeśli ktoś spyta czy RAL 5015 jest zbliżony - nie jest. Finalnie Ogar i tak będzie cały lakierowany, ale dobrze mieć go w jednym kolorze. |