![]() |
Rowery by Trzcinka - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Rowery Romet (/forumdisplay.php?fid=207) +--- Dział: Nasze rowery Romet - Użytkowe i turystyczne (/forumdisplay.php?fid=208) +--- Wątek: Rowery by Trzcinka (/showthread.php?tid=52736) |
RE: Rowery by Trzcinka - trzcinka - 20-02-2022 17:14:35 Pora na małą aktualizacje ![]() W pierwszym tygodniu ferii wreszcie znalazłem czas by pójść do garażu i zacząłem powoli polerować chromy i składać wszystko do kupy. Tak to wygląda na obecną chwilę ![]() ![]() ![]() ![]() Dla porównania kilka zdjęć jak to wyglądało przedtem: ![]() ![]() ![]() Jak widać wełna stalowa 000 + aluchrom dają doskonale rade! Na szczęście na większości elementów jest tylko powierzchowna rdza, lecz z kierownicą jest już gorzej ![]() Natomiast mam teraz pytanie. Czy rozbierał ktoś siodełko nowego typu? Ponieważ moje jak widać na zdjęciu poniżej moje siodło ma bardzo pokrzywioną rame ale ładne poszycie, natomiast mam inne siodełko z dobrą ramą, ale słabym obiciem. Jak to wygląda z tym rozbieraniem? Podzieli się ktoś spostrzeżeniami ![]() RE: Rowery by Trzcinka - KadetDezamet023 - 20-02-2022 19:25:11 Siodełko można naprostować , ja swoje prostowałem i do teraz jest ok, a wcześniej całe było przechylone w bok. RE: Rowery by Trzcinka - trzcinka - 20-02-2022 20:20:24 Prostowałes bez demontażu? Bo nie wiem czy na zdjęciu widać ale ono jest krzywe w każdej osi. Więc nie wiem jak to wyprostować RE: Rowery by Trzcinka - KadetDezamet023 - 20-02-2022 20:28:20 Nie no z demontażem, rozebrałem całe siodło. Prostowałem chyba młotkiem, nie pamiętam dokładnie. RE: Rowery by Trzcinka - trzcinka - 21-02-2022 00:37:38 No i jak je rozmontowales? Jak wygląda z demontażem tych przednich hakow?? RE: Rowery by Trzcinka - KadetDezamet023 - 21-02-2022 20:55:07 Których haków? Ja rozbieralem tak że odkręcasz narzędziówki i te śruby co są od góry, i stelaż się odkręca od sprężyn, sprężyny można normalnie wykręcić z siodełka. Jarzmo rozbieramy odkręcając śrubę i wyjmując jego części(chyba jest jarzmo i 4 takie części do niego z tego co pamiętam) kolejność cześci sobie zapamiętaj, żeby wiedzieć jak złożyć. Jeszcze trzeba wyciągnąć stelaż z poszycia z przodu,chyba po prostu trzeba to ścisnąć i wyjdzie. (nie jestem pewny co do tego niestety) RE: Rowery by Trzcinka - trzcinka - 21-02-2022 23:49:46 Właśnie chodzi mi o ten zaczep z poszycia |