![]() |
Silnik nie chce odpalać po umyciu motoroweru - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Elektryka (/forumdisplay.php?fid=222) +--- Wątek: Silnik nie chce odpalać po umyciu motoroweru (/showthread.php?tid=47993) |
RE: Silnik nie chce odpalać po umyciu motoroweru - Antek - 30-11-2018 23:50:44 widzę....... RE: Silnik nie chce odpalać po umyciu motoroweru - Dawdzio - 01-12-2018 01:21:24 Co ty opowiadasz? Gaźnik wygotować? Może do ognia wrzucić, żeby się śmieci wypaliły? Gaźnik należy rozkręcić i przedmuchać, w razie potrzeby można go także przemyć w benzynie. Dysze sprawdzić, przedmuchać, niczym nie przepychać. W ostateczności można je udrożnić miedzianym drucikiem z przewodu typu linka, ale przy zachowaniu największej ostrożności, zwykle nie jest to konieczne. Od zalania wodą nie przestawił się poziom paliwa w gaźniku! Poza tym tą blaszką nie gnie się do skutku, a ustawia jedną, poprawną wartość. Jeżeli wczesniej wszystko było dobrze to nie kombinuj tam, gdzie nie trzeba. Skoro iskra jest dobra to spróbuj wlać troszeczkę paliwa do cylindra i wtedy próbuj. Jeśli zaleje, wymień świecę i sprobuj jeszcze raz. Jak nie podziała - to samo na pych. Regulacja obrotów w gaźniku nic nie pomagała, ale skoro wchodzi na wysokie obroty i gaśnie to brakuje mu paliwa. To samo dzieje się po odpaleniu bez korka w baku? Jesteś pewien, że kranik i wężyk są czyste? RE: Silnik nie chce odpalać po umyciu motoroweru - PanRolnikBezNazwy - 01-12-2018 12:20:25 Spróbuję tak jak Pan mówi aaa ile nalać tego paliwa do cylindra ?? Kranik weżyk są czyste ![]() RE: Silnik nie chce odpalać po umyciu motoroweru - Antek - 01-12-2018 12:30:39 10-15ml chyba ....... RE: Silnik nie chce odpalać po umyciu motoroweru - Dawdzio - 01-12-2018 14:29:55 Zaleje. Niewiele, 1ml, góra 2, jeśli już jesteśmy tacy dokładni. Podczas pracy dostaje tak małą ilość na jeden obrót, że nie dasz rady tyle odmierzyć. RE: Silnik nie chce odpalać po umyciu motoroweru - Antek - 01-12-2018 14:31:17 Ok,sorry pomyliłem się. RE: Silnik nie chce odpalać po umyciu motoroweru - PanRolnikBezNazwy - 01-12-2018 21:57:13 Przeczyściłem gaźnik i założyłem uszczelki i jeździ, ... tylko że na wysokich obrotach, na ile mam ustawić te 3 śróbki od gaźnika ? Bo nie wiem dokładnie ... mam na maxa wszystkie 3 śróbki i sam mi jedzie nic gazu nie musze dawać i łapie bardzo wysokie obroty. A może mam za mocno naciągniętą linkę przy gaźniku. Nie wiem sam więc proszę o pomoc RE: Silnik nie chce odpalać po umyciu motoroweru - NexTPL - 01-12-2018 22:18:24 Dwie to nie są śrubki, to są dysze. Ta na środku reguluje przepustnicę, jak trzyma ci na wysokich to wykręć ją trochę ![]() Co do regulacji linki, to ustawiasz to tak, aby miała lekki luzik, taki aby mogła się ruszać lekko na boki, inaczej po przekręceniu kierownicą będzie ci gazował. RE: Silnik nie chce odpalać po umyciu motoroweru - PanRolnikBezNazwy - 01-12-2018 22:50:10 To dziękuję za radę, jutro się odezwę jak już będzie działał ![]() RE: Silnik nie chce odpalać po umyciu motoroweru - PanRolnikBezNazwy - 04-12-2018 22:02:01 Mój ogar odpala i sam jedzie ... wcale nie muszę dawać gazu ![]() Próbuje regulować gaźnik i linkę od gazu. To nie chce wgl odpalić albo odpala i jedzie na bardzo wysokich obrotach. Proszę o pomoc bo nie wiem już co mam robić ![]() RE: Silnik nie chce odpalać po umyciu motoroweru - seler1500 - 04-12-2018 22:14:41 Zobacz, czy przepustnica się nie zacina, czy nie wkręciłeś śruby regulacji wolnych za mocno. Jeśli nie to, zostaje lewe powietrze. RE: Silnik nie chce odpalać po umyciu motoroweru - PanRolnikBezNazwy - 04-12-2018 22:28:24 Uszczelki zakładałem na gaźnik i na kopułe z elektryką. Jutro zobaczę jeszczę... bo u mnie przepustnica jak ją odkręcę to tak ją linka zciska że sprężyna jest zgięta w bok ;( RE: Silnik nie chce odpalać po umyciu motoroweru - PanRolnikBezNazwy - 07-12-2018 21:56:19 Aaa jak wlałem o 15 ml za dużo mixolu S do paliwa to może mi nie odpalać? Wsensie odpala ale gaśnie po czasie albo wgl nie odpala RE: Silnik nie chce odpalać po umyciu motoroweru - seler1500 - 07-12-2018 21:58:04 Oleju możesz nalać nawet drugie tyle i powinien bez problemu odpalić, więc to nie to. RE: Silnik nie chce odpalać po umyciu motoroweru - PanRolnikBezNazwy - 07-12-2018 21:59:35 Ahh no to nwm ... to raczej lewe powietrze ... to co mam każdą uszczelkę zmieniać czy co ? Xd |