![]() |
Moje 5 kółek :3 - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Po godzinach (/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Cztery kółka (/forumdisplay.php?fid=165) +--- Wątek: Moje 5 kółek :3 (/showthread.php?tid=36009) |
RE: Moje 5 kółek :3 - jurek_j - 11-01-2016 19:35:10 O to, to, trzeba przyznać że książkę można przeczytać. Co prawda Rychter jest obecnie dość kontrowersyjną postacią jeśli chodzi przestawienie historii motoryzacji, ale... Do tego jeszcze taka fajna książka z lat 80 - 'Zanim wystartujesz', nawet nie chodzi o ściganie się, a o sposoby pokonywania zakrętów itp. . I jeszcze jakaś stara była o prowadzeniu samochodów pod względem racjonalnego wykorzystania dynamiki pojazdu, jak i oszczędnej jazdy. Ale ni cholery nie potrafię sobie przypomnieć. Odp: Moje 5 kółek :3 - Latos - 11-01-2016 19:50:58 Najlepiej jechac po wyjezdzonych sladach, nie wjezdzac na ten gnoj posniegowy, bo to prawie tak sliskie jak lod. Jak juz musisz po tym jechac to proponuje zwolnic jak najbardziej. W zakretach bardzo uwazac, moze lezec wlasnie jakis gnoj, albo cie wyniesie w zakrecie. No i utrzymywac wysokie obroty, najlepiej powyzej 2 tysiecy. Jak masz nizsze to auto nie ma mocy, wciskasz duzo gazu i w pewnym momencie nie wiadomo kiedy kola zaczynaja buksowac i auto fruwa po calej drodze. Uzywac jak najmniej hamulca, hamowac silnikiem, jak wiesz ze sie zaraz zatrzymasz to hamowanie rozpoczynasz odpowiednio wczesniej. Cos mi sie jeszcze przypomni to dopisze ![]() Ogolnie wyskocz sobie na jakis duzy plac, parking i przetestuj golfa kiedy konczy sie przyczepnosc, kontry, drift. To wszystko w razie czego bardzo pomaga ![]() No i mosty. Woda spod mostow paruje, isadza sie na mostach i robi sie lod, w najgorszym wypadku szklanka. No i oczywiscie sama szklanka, gdy w dzien jest np 1 stopien to po poludniu temperatura spadnie i prawdopodobnie zrobi sie szklanka. Wtedy proponuje z domu sie nie ruszac RE: Moje 5 kółek :3 - Motorowerzystka - 03-03-2016 00:10:44 Dziś podczas sprzątania, po wyjęciu gumowych dywaników zauważyłam białe paski na podłodze... Są sery, ale widać Golfy też mogą być pleśniowe ![]() RE: Moje 5 kółek :3 - jurek_j - 03-03-2016 18:39:05 Póki nie wydrzesz całego wnętrza (wykładzina, wygłuszenia pod nią), nie wypierzesz, nie wysuszysz, te pryskanie czymkolwiek da niewiele. To tak jakby grypę leczyć jedną herbatą dziennie. RE: Moje 5 kółek :3 - Motorowerzystka - 27-03-2016 15:31:39 Problemem całego stęchłego zapachu był mokry, zapleśniały koc leżący w bagażniku ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Moje 5 kółek :3 - Motorowerzystka - 05-04-2016 21:01:18 Tuuuuning! ![]() ![]() RE: Moje 5 kółek :3 - raterro - 05-04-2016 21:10:11 Fajne ![]() RE: Moje 5 kółek :3 - Motorowerzystka - 05-04-2016 21:27:17 Chciałam zrobić niebieskie, ale kolega wybił mi to z głowy xD Ładniejsze byłoby, ale w razie kontroli... Mogli by się przyczepić ![]() RE: Moje 5 kółek :3 - Latos - 12-04-2016 21:54:27 A jak tam masz zrobione że ci "kwadrat" jako światło tylne nie świeci tylko taki prostokąt? to oryginalne? ![]() ![]() ![]() RE: Moje 5 kółek :3 - Motorowerzystka - 15-04-2016 20:42:23 Latos napisał(a):A jak tam masz zrobione że ci "kwadrat" jako światło tylne nie świeci tylko taki prostokąt? to oryginalne?Nad "kwadratem" jest światło cofania. Raczej oryginalnie, a jest inaczej? ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Moje 5 kółek :3 - Latos - 21-04-2016 20:51:40 http://www.wojtmar.pl/sklep/galerie/v/vw-golf-3-zderzak-tyl-cl_6223.jpg tak jest oryginalnie, a tobie świeci jeszcze ten fragment od strony klapy bagażnika i taki poziomy prostokąt świeci na czerwono ![]() RE: Moje 5 kółek :3 - Motorowerzystka - 13-05-2016 20:07:59 Coś się dzieje ![]() "Nowa" zaślepka - w poprzedniej była dziura. ![]() Listwa zasłaniająca podsufitkę z tyłu, gdy jej nie było to przy otwartym oknie strasznie furkotała. ![]() ![]() Tak było: ![]() Tak jest: ![]() W planach jeszcze zmiana zamka lub całego górnego schowka. Za te 3 części dałam 15 zł ![]() RE: Moje 5 kółek :3 - VRka :D - 15-05-2016 21:08:43 Jak podłoga i progi na chwile obecną? ![]() ![]() RE: Moje 5 kółek :3 - KrisPL - 15-05-2016 21:40:55 Jak coś mam trochę części do trójki więc jak coś to pisz. Wysłane z mojego Y635-L01 przy użyciu Tapatalka RE: Moje 5 kółek :3 - Motorowerzystka - 15-05-2016 22:07:37 VRka :D napisał(a):Jak podłoga i progi na chwile obecną?Progi o dziwo zdrowe, nawet mechanik się dziwił jak oglądał, a podłoga... Yyy ![]() KrisPL napisał(a):Jak coś mam trochę części do trójki więc jak coś to pisz.Jak na razie mam na miejscu szrot to stamtąd biorę, a jak tam nie będzie to zawsze mogę pojechać na większy, gdzie wybór jest ogromny a i tanio ![]() |