![]() |
Regeneracja przedniego i tylnego zawieszenia Komar, Romet - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Giełda (/forumdisplay.php?fid=35) +--- Dział: Usługi (/forumdisplay.php?fid=202) +---- Dział: Wykonam (/forumdisplay.php?fid=216) +---- Wątek: Regeneracja przedniego i tylnego zawieszenia Komar, Romet (/showthread.php?tid=39287) |
RE: Regeneracja przedniego i tylnego zawieszenia Komar, Romet - joozek - 15-11-2016 15:52:29 Pasowanie luźne 0,5 mm RE: Regeneracja przedniego i tylnego zawieszenia Komar, Romet - Rafał S. - 15-11-2016 21:23:53 Ok dzięki. Ja dałem 0,3 mam nadzieje, że nie za ciasne. RE: Regeneracja przedniego i tylnego zawieszenia Komar, Romet - matthewjello - 22-11-2016 15:49:14 Polecam usługę Joozka :-) zrobione lepiej niż fabryka. Wszystko błyszczy się i cieszy oko. Tylko czekać aż Romet Ogar wyjedzie na wiosnę. Polecam RE: Regeneracja przedniego i tylnego zawieszenia Komar, Romet - joozek - 05-12-2016 12:12:30 Pozwolę sobie podbić temat Obecnie remont kompleksowy przechodzą amortyzatory od T1 - relacja fotograficzna wkrótce. Zapraszam RE: Regeneracja przedniego i tylnego zawieszenia Komar, Romet - joozek - 07-12-2016 12:08:19 W oczekiwaniu na malowane detale do amortyzatorów T1, wystrugałem kolejne amortyzatory do Komara. Hmm, nie tylko ja będę maił w swoich Robakach chromowane ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Regeneracja przedniego i tylnego zawieszenia Komar, Romet - Buba27 - 08-12-2016 21:07:19 A same tulejki kolega sprzedaje RE: Regeneracja przedniego i tylnego zawieszenia Komar, Romet - joozek - 09-12-2016 11:33:59 (08-12-2016 21:07:19)Buba27 napisał(a): A same tulejki kolega sprzedaje Poszło PW A tak przy okazji ... kolejne amortyzatory jadą do chromu, a przednie zawieszenie do ocynku. ZAPRASZAM ![]() ![]() ![]() RE: Regeneracja przedniego i tylnego zawieszenia Komar, Romet - joozek - 17-12-2016 01:14:54 W końcu wróciły amortyzatory i widelec przedni do 50-T-1 Najpierw na stół poszły amortyzatory tylne. Ta instrukcja to taka bajeczka. Ściśniecie tej sprężyny to nie takie proste. Za pierwszym razem jak mi to wyskoczyło, to jedną tulejkę szukałem 2 godz ![]() Wprawdzie w końcu je złożyłem, ale na przyszłość muszę sobie wykombinować jakiś przyrząd, by to równo się ścisnęło i dało dobrze skręcić. W sumie to wszystko trzyma się tylko po wkręceniu dolnej główki i jak gwint jest słaby i nie do końca skręcone, to pozrywa to wszystko i po amortyzatorze. Ja dodatkowo użyłem klej czerwony do gwintów. Ok, obiecane zdjęcia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Regeneracja przedniego i tylnego zawieszenia Komar, Romet - Szatek - 17-12-2016 10:28:13 Dzięki za informację o problemie ze składaniem tych amortyzatorów - ja jeszcze swoich nie złożyłem ![]() Gdzie wprasowałeś te teflonowe tuleje? Te z pierwszego zdjęcia, powinny być wprasowane za zagniecenie w tej "tuleji" - przynajmniej tak było w moich. Szkoda że klient zażyczył sobie wszystko w lakierze proszkowym ![]() RE: Regeneracja przedniego i tylnego zawieszenia Komar, Romet - joozek - 17-12-2016 12:59:09 Tak, te czarne tuleje z fi wewn 10 mm, wprasowałem od strony zakarbowanej, wezszej rurki. Wcześniej tuleję pcv nagrzałem we wrzątku, a dopiero potem wprasowałem na prasie. Po tym zabiegu rozwierciłem na tokarce otwór na fi 10,2 mm. Co do kolorow i lakieru - to decyzja klienta - duuuuuzo czarnego ![]() Gdyby sprężyny byly mocno pordzewiałe, to pewnie też by miały być czarne ![]() RE: Regeneracja przedniego i tylnego zawieszenia Komar, Romet - Szatek - 17-12-2016 14:03:34 No tak, ale widzę że u Ciebie te tuleje plastikowe, są równo z brzegiem tuleji metalowych, a oryginalnie były za zagnieceniem. Na ostatnim zdjęciu jest przednie zawieszenie, tak? RE: Regeneracja przedniego i tylnego zawieszenia Komar, Romet - joozek - 18-12-2016 01:33:31 (17-12-2016 14:03:34)Szatek napisał(a): No tak, ale widzę że u Ciebie te tuleje plastikowe, są równo z brzegiem tuleji metalowych, a oryginalnie były za zagnieceniem. Zrobiłem dokładnie tak jak było w oryginale. Wprasowanie ich poniżej tego zakarbowania, nie miałoby sensu. Tak, ostatnie zdjęcie to przedni widelec. RE: Regeneracja przedniego i tylnego zawieszenia Komar, Romet - Szatek - 18-12-2016 11:20:00 U mnie to zakarbowanie było równo z brzegiem tuleji plastikowych - no chyba że mnie pamięć zawodzi ![]() Moim zdaniem, zabezpiecza ono przed przemieszczeniem się tych tuleji do wewnętrznej części amortyzatora. RE: Regeneracja przedniego i tylnego zawieszenia Komar, Romet - joozek - 19-12-2016 00:54:29 Trochę zeszło z tym malowaniem, ale ostatecznie efekt końcowy jutro wyjeżdża kurierem. ![]() ZAPRASZAM RE: Regeneracja przedniego i tylnego zawieszenia Komar, Romet - Supryk - 19-12-2016 01:12:13 Regenerujesz tylne amorki tylko od rometów? Czy od simsona też da rade? |