![]() |
Moje 5 kółek :3 - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Po godzinach (/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Cztery kółka (/forumdisplay.php?fid=165) +--- Wątek: Moje 5 kółek :3 (/showthread.php?tid=36009) |
RE: Moje 5 kółek :3 - Motorowerzystka - 07-11-2015 18:09:18 bubel500 napisał(a):Jeśli to tylne drzwi, to tam po otwarciu drzwi, pod spodem zamka jest taka blokada, zabezpieczenie przed otwarciem ze srodka.To było to ![]() Mała ![]() Ostatnio z napraw było zmienienie plastikowego trójnika (czy jak to tam się zwie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Trochę o oponach ![]() Nie miałam jeszcze zimówek - plan był taki żeby kupić używane (45 za sztukę a za zakup kompletu jest 5% rabatu! Prawda że dużo? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Szkoda że nie mam tych kołpaków - kapsli na felgi, ładnie by wyglądały ![]() A teraz pytanie bo co do samochodów to jestem zielona ![]() No i panel ogrzewania skończył swój żywot... Już wcześniej dla brata szwankował, włączał się z 3 na 4, ale oprócz tego wszystko działało, aż do 1 listopada, chciałam włączyć nawiew na przednią szybę i cisza ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Panel wczoraj został zakupiony, koszt 50 zł. Na drugim dopiero szrocie, na pierwszym zażądał 80 zł, bo jak to powiedział są to rzadkie i trudne do zdobycia części (co tam że chyba z 20 Golfów stało i Passatów, ale to rzadkie przecież! ![]() ![]() RE: Moje 5 kółek :3 - JGNZM - 07-11-2015 18:36:21 Trochę te emotki przeszkadzają w czytaniu ale... Fajnie, że coś tam z nim robisz i nie gnije pod drzewem. Moim zdaniem fajny Golf, ale I i II ładniejsze ![]() RE: Moje 5 kółek :3 - Motorowerzystka - 07-11-2015 18:49:45 JGNZM napisał(a):ale I i II ładniejszeWiadomo że ładniejsze, ale raczej nie znalazłabym w dobrym stanie i tanio takiego Golfa, a po drugie wspomaganie kierownicy to dla mnie bardzo dobra rzecz, tak wiem, że w niektórych dwójkach występowało wspomaganie ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Moje 5 kółek :3 - Pitersen - 07-11-2015 18:51:58 No golfik fajny, nawet zadbany ![]() P.S. nie rób żadnego wiejskiego tjuningu bo szkoda golfa..... RE: Moje 5 kółek :3 - Motorowerzystka - 07-11-2015 19:17:51 Pitersen napisał(a):P.S. nie rób żadnego wiejskiego tjuningu bo szkoda golfa... ![]() ![]() ![]() RE: Moje 5 kółek :3 - Pitersen - 07-11-2015 19:31:21 No wiesz znam kilku ludzi co kupili golfa 3 i dostali "małpiego rozumu" pozakładali spojlery, "sportowe" wydechy, szerokie felgi itp. i oczywiście 1.9td bo jakby inaczej..... RE: Moje 5 kółek :3 - Motorowerzystka - 09-12-2015 19:34:32 Panel założony, wszystko pięknie działa ![]() ![]() ![]() ![]() Wspomniałam o czujniku temperatury i łapaniu masakrycznie wysokich obrotów, zmienili mi go, a razem z wymianą oleju i filtra wyniosło to zawrotną sumę 10 złotych ![]() Mechanicy chodzili pod Golfem i tylko się dziwili że ma całe progi, co podobno jest rzadko spotykane w Golfach 3 ![]() ![]() RE: Moje 5 kółek :3 - Latos - 09-12-2015 22:45:58 Gas-gasoline, czyli po polsku benzyna ![]() A bez wspomagania da się żyć, tylko jak się zakłada opony jak do dragstera i się skręca stojąc w miejscu to jest ciężko RE: Moje 5 kółek :3 - Motorowerzystka - 11-01-2016 16:20:49 Śnieg... ![]() ![]() RE: Moje 5 kółek :3 - VRka :D - 11-01-2016 17:59:00 (11-01-2016 16:20:49)Motorowerzystka napisał(a): Śnieg...Jeździć wolno ![]() ![]() RE: Moje 5 kółek :3 - MrTRO - 11-01-2016 18:04:32 (11-01-2016 16:20:49)Motorowerzystka napisał(a): Śnieg... Musisz sama się nauczyć,na ręcznym pod tesco ![]() RE: Moje 5 kółek :3 - raterro - 11-01-2016 18:05:03 Obstawiam, że nie ma ABS'a to trzeba przy hamowaniu uważać, i w poślizgach RE: Moje 5 kółek :3 - MZtkowicz - 11-01-2016 18:38:54 Hej ja co prawda stosuję w zimę zasadę że jak nie muszę to nie jadę ![]() ale jak już to ostrożnie wykonuję wszystkie manewry i nie jeżdżę na tzw. luzie tylko zawsze na biegu. Co do hamowania to akurat nie mam ABSu i staram się hamować "pulsacyjnie" a już w nagłych przypadkach jak wiem że nie wyhamuję to w ostatniej chwili odpuszczam hamulce i skręcam w bok ![]() Najlepiej znaleźć jakiś parking wolny od ruchu pojazdów i na nim poćwiczyć. Ja np. wczoraj ćwiczyłem wychodzenie z poślizgu. Na szczęście tylko raz mi się to w życiu przydało ![]() RE: Moje 5 kółek :3 - jurek_j - 11-01-2016 19:11:04 Im niższy bieg i wyższe obroty tym lepiej. Może i więcej pali, ale mniejsze prawdopodobieństwo że auto wpadnie w poślizg. Niskie obroty + wysoki bieg = łatwe zerwanie przyczepności przez auto. Cholernie łatwe. Hamowanie pulsacyjne + trzymanie odległości od innych aut większej, nawet znacznie większej żeby bez stresa hamować, tego to już w praktyce się nauczysz. Jak się zakopie to albo szybko rozbujać auto przód - tył wstecznym i jedynką, albo dwójka i gaz w opór, zależnie od tego gdzie to się stało. Ale lepiej przód - tył. Jakieś bączki na pustych placach, bocznych drogach jak najbardziej. Ale na śniegu, na lodzie jest strasznie nieprzewidywalnie. Można na lodzie popróbować, ale... No i pamiętaj że przednionapędówki są podsterowne, przód szybciej ucieknie, niż to bokiem postawi, ale to nie zasada, ostatnio przy nieco szybszym pokonywaniu zakrętu postawiło mi lanosa bokiem. No i poczytać trochę jakichś starych książek, czy artykułów o jeździe w zimę. Im nowsze tym gorsze, coraz większe głupoty pieprzą, wciskają kit. RE: Moje 5 kółek :3 - MZtkowicz - 11-01-2016 19:26:02 (11-01-2016 19:11:04)jurek_j napisał(a): No i poczytać trochę jakichś starych książek, czy artykułów o jeździe w zimę. Im nowsze tym gorsze, coraz większe głupoty pieprzą, wciskają kit. Ja polecam książkę Witolda Rychtera - doświadczony kierowca radzi. Pozycja stara jak świat ale jak napisał poprzednik - te nowe to szajs. Doświadczony kierowca radzi. |