![]() |
Moje remonty garażowe - różności... - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Inne jednoślady PRLu (/forumdisplay.php?fid=174) +--- Dział: Inne - Nasze sprzęty (/forumdisplay.php?fid=193) +--- Wątek: Moje remonty garażowe - różności... (/showthread.php?tid=25112) |
RE: Moje remonty garażowe - różności... - And1 - 30-05-2014 15:57:58 Jestem na etapie malowania budy i przygotowania "galanterii" RE: Moje remonty garażowe - różności... - And1 - 31-05-2014 15:34:11 Tym razem paleta kolorów jest taka :-) Przyczepka jest ciężka do ogarnięcia ponieważ baza z której ją zrobiłem była w stanie katastrofalnym. Ale powoli też zaczyna przypominać efekt finalny. RE: Moje remonty garażowe - różności... - Bartek - 31-05-2014 16:13:36 Ciekawe ma pan hobby. Jeszcze nigdy nie spotkałem się z takimi pojazdami na pedały. Skąd pan znajduje takie egzemplarze? Taki remont jest dość kosztowny ? Bardzo podoba mi się pana kolekcja. Ps. Bardzo fajna 127p w garażu ![]() RE: Moje remonty garażowe - różności... - And1 - 31-05-2014 20:09:31 Cieszę się że się podoba :-) Hobby wzięło się stąd, jak postanowiłem kupić córce Moskwicza pod choinkę. Kupiłem bazę i zrobiłem kompletny remont. Spodobało mi się i stwierdziłem że można by się tym zająć. Niestety rynek jest wredny bo aby kupić dobrą bazę trzeba wydać krocie, a jak wiemy remont do tanich nie należy. Gdzie je kupuję... Najlepsze źródło to poczta pantoflowa; dużo jeżdżę po Polsce wstępuję na targi, giełdy, złomy etc... Najłatwiej oczywiście na portalach ale tam ludzi pogięło z cenami już kompletnie :-) Polski Fiat 127p rocznik 74' takie większe hobby :-) P.S. Adam jestem, a nie Pan :-) RE: Moje remonty garażowe - różności... - Bartek - 31-05-2014 20:36:16 Jeśli kocha się to co robi to nie liczy się pieniędzy ![]() Bardzo jestem ciekaw Fiacika ![]() ![]() RE: Moje remonty garażowe - różności... - antal - 31-05-2014 23:24:45 And1 mam pytanie ponieważ z drugiego pojazdu zrobiłeś przyczepkę to zbedne są Tobie światełka z przedniej maski i tu pytanie czy niechciałbys ich odsprzedać o ile ich stan nadaje się do dalszego montażu? Pytam bo właśnie rozpocząłem również remont tego samego pojazdu pomimo słów wsparcia które od razu otrzymałem od znajomych że na pewno i tak mi się nie uda. jeszcze jedna prośba jakby dało się zrobić zdjęcie tylnej ośki z wymiarem zagięć, u mnie brak i będę musiał sam dorobić. Z góry dziękuję RE: Moje remonty garażowe - różności... - And1 - 01-06-2014 19:00:12 (31-05-2014 23:24:45)antal napisał(a): And1 mam pytanie ponieważ z drugiego pojazdu zrobiłeś przyczepkę to zbedne są Tobie światełka z przedniej maski i tu pytanie czy niechciałbys ich odsprzedać o ile ich stan nadaje się do dalszego montażu? Pytam bo właśnie rozpocząłem również remont tego samego pojazdu pomimo słów wsparcia które od razu otrzymałem od znajomych że na pewno i tak mi się nie uda.Światełek jak i całego grilla nie mam, bo kupiłem golasa. Miał tylko budę i pedały. Tylną oś zwymiaruję i Ci prześlę. RE: Moje remonty garażowe - różności... - antal - 02-06-2014 17:29:05 trudno i czekam na wymiarowana oś dzięki RE: Moje remonty garażowe - różności... - And1 - 12-06-2014 21:24:37 Czasu mało więc prace idą bardzo powoli. Ale zbliżają się do końca. Ostatnio pomalowałem budę i przyczepkę, złożyłem zawieszenie i pedały. Pojawia się także galanteria. Następnie kupiłem materiał na plandekę do przyczepki :-) Obecnie czekam na spawarkę bo muszę zrobić do niej dyszel. Do poprawy mam przeniesienie napędu, bo to zamontowane w Ładzie jest beznadziejne i ciągle coś nie gra. Zbliżam się także do elektryki, ale powiem szczerze że trochę mnie ona martwi. Będzie ciężko to poskładać aby wszystko świeciło. Co do świecenia to chodzi tylko o lampki na "pokrywie silnika" bo przednie i tylne światła nie mają takiej opcji. ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam RE: Moje remonty garażowe - różności... - Krystian Colo - 12-06-2014 22:33:53 Ło kurcze marzę o takim samochodziku, piękna sprawa pewnie są dużo warte. RE: Moje remonty garażowe - różności... - And1 - 13-06-2014 19:11:41 Cena jest uzależniona od rynku. Łada pójdzie za mniej niż Moskwicze zapewne. RE: Moje remonty garażowe - różności... - And1 - 21-06-2014 13:02:44 Pojazd na kołach, co nie oznacza że to koniec. Zostało jeszcze: - poprawienie zderzaka i przyczepki bo za wysoko stoi - zamontowanie trochę galanterii - plandeka na przyczepkę - zamontowanie rejestracji Z dużych minusów to brakuje mi przedniego światła, którego nigdzie nie znajdę, jednego zderzaka, można go dorobić ale chyba zostanie bez niego aby nie przytłoczyć całości. ![]() ![]() P.S. Nigdy więcej Łady. Nie dość że brzydka to wredna... Może to przez bazę bo była beznadziejna... RE: Moje remonty garażowe - różności... - And1 - 22-06-2014 13:50:31 P.S. Nigdy więcej Łady. Nie dość że brzydka to wredna... Może to przez bazę bo była beznadziejna... RE: Moje remonty garażowe - różności... - antal - 22-06-2014 19:58:07 hej a jak tam zwymiarowanie tylnej osi RE: Moje remonty garażowe - różności... - And1 - 22-06-2014 21:08:46 Wysłalem Ci maila przez ta stronę. |