![]() |
Oddanie tablicy rejestracyjnej. - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Prawo (/forumdisplay.php?fid=99) +--- Dział: Pytania (/forumdisplay.php?fid=102) +--- Wątek: Oddanie tablicy rejestracyjnej. (/showthread.php?tid=20946) |
RE: Oddanie tablicy rejestracyjnej. - ogarzyna 200 - 12-12-2013 20:01:31 możesz zrobić też takie coś że jak kupiłeś pojazd w twojej miejscowosci to tablice możesz zostawić a tylko dowod zmienić RE: Oddanie tablicy rejestracyjnej. - nie_mientki - 12-12-2013 20:03:43 Tomciu, weź no Puławom opinii nie psuj. Nie o tym rozmowa. Zielona, nawet z tego samego miasta MUSI być wymieniona. RE: Oddanie tablicy rejestracyjnej. - Matinek - 12-12-2013 20:54:46 A jak to jest z książka pojazdu? (chodzi o tą czerwoną) Mam quada rometa z papierami i on ma czerwoną książkę pojazdu. Tutaj się już nie dostaje tak? (przy ogarze) RE: Oddanie tablicy rejestracyjnej. - Błażej - 13-12-2013 02:28:27 Cytat:Żadnych osobnych zaświadczeń, tylko adnotacja na umowie!Oświadczenie o braku/zagubieniu tablic(y) musi być napisane ! Punkcik na umowie nic nie da. Jeżeli tak miałeś to osoba w twoim WK poszła Ci na rękę RE: Oddanie tablicy rejestracyjnej. - Tomasso94 - 13-12-2013 02:37:10 (13-12-2013 02:28:27)Błażej napisał(a):Cytat:Żadnych osobnych zaświadczeń, tylko adnotacja na umowie!Oświadczenie o braku/zagubieniu tablic(y) musi być napisane ! Punkcik na umowie nic nie da. Jeżeli tak miałeś to osoba w twoim WK poszła Ci na rękę Interesujące... RE: Oddanie tablicy rejestracyjnej. - Błażej - 13-12-2013 02:56:52 Wiadome było, że podważysz to i wiesz lepiej... No dobrze więc punkt na umowie wystarczy RE: Oddanie tablicy rejestracyjnej. - Tomasso94 - 13-12-2013 03:11:13 Nie mam zamiaru się o to spierać, po prostu nawet w WK powiedzieli mi że wystarczy adnotacja o braku tablicy na umowie k/s i tyle. Już nie raz się to sprawdziło, i o żadnym oświadczeniu mowy nie było. RE: Oddanie tablicy rejestracyjnej. - Boszu - 13-12-2013 13:44:59 (12-12-2013 19:30:32)Matinek napisał(a): 2 sprawa no dobra a powiedz ten ogar był kogoś potem kogoś potem tego co od niego kupiłem i teraz jest mój. Ja powiem ci tak... Jeżeli masz dostęp do Pierwszego właściciela, idź z nim porozmawiaj, i spisz z nim nową umowę. Bo jeżeli pojazd nie był nigdzie odnotowany, że był przerejestrowany. To nie ma sensu zdawać 4 umowy, jak można jedną. ![]() Dla przykładu, ja gdy kupiłem swojego ogara, dobre pół roku jeździłem na pierwszego właściciela. A ja, jestem jego 3-cim właścicielem. W skrócie, mój Szwagier jeździł nim dobre 2-3 lata bez przerejestrowania. Tylko podawał poprzedniemu właścicielowi pieniądze na ubezpieczenie. I ja pewnie do dziś dnia bym nie przerejestrowywał, gdyby nie pier*******i policjanci z mojej okolicy... Przez których musiałem zrobić przegląd (był bezterminowy), i jednocześnie musiałem też go przerejestrować. Co do umowy, to nie miałem wpisanej daty, specjalnie dla tego żeby nie mieć problemów z skarbówką itd. Tylko dopiero w momencie kiedy będę przerejestrowywał, lub będzie jakiś wypadek, cokolwiek. To żeby ją wtedy wpisać... |