![]() |
Romet Wigry 2 '78 - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Rowery Romet (/forumdisplay.php?fid=207) +--- Dział: Nasze rowery Romet - Użytkowe i turystyczne (/forumdisplay.php?fid=208) +--- Wątek: Romet Wigry 2 '78 (/showthread.php?tid=17019) |
RE: Romet Wigry 2 '78 - alagor - 02-11-2013 22:20:35 Mam takie kierownice jak Sołtys mogę ci sprzedać tanio jakbyś potrzebował ![]() RE: Romet Wigry 2 '78 - Marwerick - 02-11-2013 23:07:47 przecież pisałem że poszukam u siebie i może założe ale ta co jest to podoba mi się bardziej RE: Romet Wigry 2 '78 - alagor - 03-11-2013 01:05:40 Dobrrzzz... spoko RE: Romet Wigry 2 '78 - van de loro - 06-11-2013 22:03:08 Wrzucaj tego Szarika. Zrób dobrej jakości zdjęcia. Nie wiem czy wiesz ale błotniki szarika były montowane w Tylerach ![]() jeżeli Ci to cos mówi ![]() ![]() ![]() ![]() Marv: "ale wole tą co jest kierownice" - to wstaw ją do wigry 3,4 lub 5 lub kup powysze modele na złomie i tam zastosuj. Zastanów się czy chcesz doprowadzić do oryginału czy nie. Marv: "ale wole tą co jest kierownice" - to wstaw ją do wigry 3,4 lub 5 lub kup powysze modele na złomie i tam zastosuj. Zastanów się czy chcesz doprowadzić do oryginału czy nie. RE: Romet Wigry 2 '78 - Marwerick - 06-11-2013 22:13:49 a to nie jest oryginał ? zostanie ta kierownica by była na początku i jest wygodniejsza RE: Romet Wigry 2 '78 - van de loro - 06-11-2013 22:19:34 Nie, nie jest !!!!!!! Możesz ją zostawić, ale Wigry 2 występowało wyłącznie z kierownicą jaką przedstawił Sołtys. Jak ją zostawiwisz to będziesz miał kundla, nie oryginał. Twoja sprawa, rób so chcesz. Byćmoże popprzedni włąściciel doszedł do wniosku takiego jak ty. Chciał zrobić z wigry dwa Wigry 3 - nowszy model ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Romet Wigry 2 '78 - Marwerick - 06-11-2013 22:31:51 ja pier... to jest tylko kierownica i już go nazywasz kundlem RE: Romet Wigry 2 '78 - Sołtys - 06-11-2013 22:54:00 (06-11-2013 22:19:34)van de loro napisał(a): Nie, nie jest !!!!!!!Wprawdzie medycyna zna różne przypadki... Dla przykładu - Niedawno był do sprzedania Wigry 2 z fabrycznym hamulcem dociskowym, który był stosowany wyłącznie w Wigry 4. Spowodowane było to tym, że jakość wyrobów Rometu była, jaka była - Montowano to, co akurat było na stanie. Jest więc jakaś niewielka szansa, że ta kierownica była w Twoim rowerze fabrycznie, jednak najprawdopodobniej było tak, jak pisze Marcin - Poprzedni właściciel przełożył ją z "trójki". Ja zamontowałbym oryginalną kierownicę. W końcu był to charakterystyczny element "dwójki". No ale to Twój rower i ważne, żeby Tobie się podobał. ![]() RE: Romet Wigry 2 '78 - van de loro - 06-11-2013 23:20:27 Po niekąd z Bartkiem się zgodzę, ale to dotyczyło dodatków. Mogły się zdarzyć inne gripy, chromowany bagażnik, inne lampy, biało-czarne opony były zarezerwowane dla exportu i pracowników, trafiały się równiez w sprzedaży. Nie sądzę aby zmienili kierę. Tym bardzej, że tym się charakteryzowała zasadnicza różnica modelu. To by nie przeszło. RE: Romet Wigry 2 '78 - Wojski - 07-11-2013 21:31:41 Van de loro - nie sądze aby komuś zależało na różnicach między modelami. Wychodziły seryjne Polonezy akwarium (z oknem w słupku C) z przodem od Borewicza, więc kto by się przejmował Wigry 2 z kierownicą od 3. RE: Romet Wigry 2 '78 - wnusiu94 - 08-11-2013 00:02:04 W Romecie to się tam nikt nie bawił w takie pierdoły. Montowało się to, co leżało. Miałem Wigry 3 z wyposażeniem z Wigry 1 i do dzisiaj żałuję, że je sprzedałem. RE: Romet Wigry 2 '78 - Marwerick - 08-11-2013 00:10:16 no i nareście się wypowiadają rozumni ludzie RE: Romet Wigry 2 '78 - van de loro - 08-11-2013 21:17:25 Widać , wolisz wygodną prawdę. Twoja sprawa, twój rower rób co chcesz. Udowodnij, że twój rower w takim stanie wyjechał z fabryki. Możesz ???? Jeśli nie, to moim zdanie to jest kundel i każdy kto zobaczy ten rower to potwierdzi. Możesz dązyć do oryginału, twój wybór i łatwo to naprawić. Nawet jeśli masz rację i w fabryce zrobili boba, to naprawiając to co z paprali, rower zyska na wartość. To chyba jest naważniejsze. Chcesz jeździć na Wigry 3, to kup sobie Wigry 3 i tyle. ALe nie domagaj się akceptacji wysztkich. Moim zdaniem poprzedni właściel zrobił "wieski tjuning" dla wygody lub fanu. Widać , wolisz wygodną prawdę. Twoja sprawa, twój rower rób co chcesz. Udowodnij, że twój rower w takim stanie wyjechał z fabryki. Możesz ???? Jeśli nie, to moim zdanie to jest kundel i każdy kto zobaczy ten rower to potwierdzi. Możesz dązyć do oryginału, twój wybór i łatwo to naprawić. Nawet jeśli masz rację i w fabryce zrobili boba, to naprawiając to co z paprali, rower zyska na wartość. To chyba jest naważniejsze. Chcesz jeździć na Wigry 3, to kup sobie Wigry 3 i tyle. ALe nie domagaj się akceptacji wysztkich. Moim zdaniem poprzedni właściel zrobił "wieski tjuning" dla wygody lub fanu. RE: Romet Wigry 2 '78 - Wigrus - 08-11-2013 21:31:06 Ja popieram to, że za żelazną kurtyną nikt nie dbał o to, czy przy jakimś rowerze będzie taki "brzdynk", czy taki. Rower miał po prostu jeździć. ![]() Nie mniej, ja zmieniłbym kierownicę na "kozę", bo MOIM zdaniem taka lepiej by tu wyglądała. ![]() RE: Romet Wigry 2 '78 - Marwerick - 08-11-2013 23:28:15 ja powiem tak wam : jak wam się nie podoba ta kierownica to na nią nie patrzcie a po coś są naklejki wigry 2 i będzie tak jak jest |