![]() |
Romet Pasat?? - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Rowery Romet (/forumdisplay.php?fid=207) +--- Dział: Nasze rowery Romet - Użytkowe i turystyczne (/forumdisplay.php?fid=208) +--- Wątek: Romet Pasat?? (/showthread.php?tid=14688) |
RE: Romet Pasat?? - ratownik_999 - 29-05-2013 08:43:33 OK kolor niebieski jest w gronie kandydatów ![]() ![]() Jeszcze mam takie pytanie natury technicznej. Mianowicie nie wiem jak to się nazywa fachowo dlatego pytam. chodzi mi o taki element metalowy na ramie, do którego wchodzi koniec pancerza od linek a dalej idzie sama "goła" linka. Czy coś takiego można kupić czy zrobić samemu. Nie mam mocowania do tych pancerzy i wszystko było przyczepiane trytytkami, a po renowacji to jest niedopuszczalne ![]() RE: Romet Pasat?? - Zweitakter - 29-05-2013 10:00:02 panowie to nie jest pasat tylko METEOR pasat mial suport na miski wbijane to z pierwszego posta ma na wkręcane prawie jak stary dobry rekord 10 w ostatnich jatach produkcji do wersji drozszych zakładali ospzret shinano taki turystyczno sportowy to wszystko trzyma sie kupy jagi to inna para majtek inna geometria i ogolnie półka wyzej!! RE: Romet Pasat?? - ratownik_999 - 29-05-2013 10:41:34 Jeśli to METEOR faktycznie to bardzo mi to odpowiada ![]() RE: Romet Pasat?? - Zweitakter - 29-05-2013 11:52:25 ustrojstwo nazywa sie pzrelotka... palnik acetylenowy&drut mosiezny ruless achtung minen BARDZO łatwo przegrzać rure i na wybojach lubi sie w takim miejscu złamac... tu przykład tuningu jaguara ślizgami linek do przezotki... na dolnej ruze slady mosiądzu to miejsce po usuniętej pzrelotce włąśnie ![]() RE: Romet Pasat?? - BlacKuzaj - 29-05-2013 11:52:31 fajny pewnie ścigniesz tym motorynke albo komara ![]() RE: Romet Pasat?? - Zweitakter - 29-05-2013 11:59:23 jaguarem mnie sie niechce podrozowac ![]() wole tym to Osvaldo Casaniga facet spawał u nas w klubie Orzeł takie cuda i prowadził intensywne szkolenia spawaczy w wydziale sportowym rometu RE: Romet Pasat?? - ratownik_999 - 29-05-2013 13:34:20 Wszystko super tylko mi chodzi o ten element zaznaczony na czerwno czy można coś takiego kupić żeby przyspawać czy po prostu bawić się w rzemiosło i zrobić samemu... ![]() RE: Romet Pasat?? - Zweitakter - 29-05-2013 13:54:14 jak przerabialiśmy z kolegami ramy szosowe na ostre koła, zdejmowaliśmu takie rzeczy palnikiem, pewnie sie troche tego wala za warsztatem.... rzemiosło: kawałek pręta imadło i dwa wiertła? masz jak to przymocować? ostzregam niewprawne spawanie skonczy sie pzregrzaniem i rama ci sie ww pi***du złamie w okolicy dolepionej przelotki moze lepiej zaopatzryc sie np w wyścigowe elegancie obejmy przytrzymujace pancerz? RE: Romet Pasat?? - ratownik_999 - 29-05-2013 15:05:21 Z zestawem małego rzemieślnika nie będzie problemu gorzej tak jak mówisz z przymocowaniem. Na chwilę obecną jedynie spawarka łukowa ale o takiej mocy, że może przetopić połowę ramy ![]() ![]() RE: Romet Pasat?? - Zweitakter - 29-05-2013 15:10:51 jak ktoś umie spawać rury ciepłownicze i szyny tramwajowe to pozdro to czeba ma mosiądz i ARCYDELIKATNIE poćwicz na jakim połamanym rowerze bacząc na KOLOR topnika.... albo delikatnie migomatem jak ktoś umi mig we wprawnych rekach nie zmieni struktury materiały RE: Romet Pasat?? - ratownik_999 - 29-05-2013 16:27:03 OK coś zapewne wymyślę. Wybiegając teraz do przodu wiedząc już, że jestem w posiadaniu Meteora, chciałem zapytać czy ma ktoś jakiś szablon albo zdjęcie(w miarę wyraźne) jak wyglądał oryginalnie ten napis? RE: Romet Pasat?? - Zweitakter - 29-05-2013 16:30:12 znajomek ma w orginale tyle ze nie wiem kiedy go spotkam bo on zarobiony i ja tez... moze czlowiek od motonaklejek coś zaradzi? tu akurat fotka nowszej wersji inaczej zakonczony tylny gorny widelec i starsze mufy u ciebie jest jeszcze stare zakonczenie jak w rekordzie 10, twoje to przejsciowka pomiedzy rekordem a meteorytem ![]() RE: Romet Pasat?? - ratownik_999 - 30-05-2013 14:40:34 Witajcie! Dzisiaj w bardzo krótkiej wolnej chwili między pisaniem pracy postanowiłem przetestować zestaw do polerowania, w który zaopatrzyłem się wczoraj ![]() ![]() ![]() http://imageshack.us/a/img849/434/20130530122920.jpg Pozdrawiam RE: Romet Pasat?? - m.wlodek - 09-07-2013 18:55:19 (29-05-2013 16:27:03)ratownik_999 napisał(a): OK coś zapewne wymyślę. Wybiegając teraz do przodu wiedząc już, że jestem w posiadaniu Meteora, chciałem zapytać czy ma ktoś jakiś szablon albo zdjęcie(w miarę wyraźne) jak wyglądał oryginalnie ten napis?No to masz mnie z Meteorem i z jego oryginalnym napisem, jeżeli szukasz dobrej fotki napisu to jestem do dyspozycji . RE: Romet Pasat?? - ratownik_999 - 02-05-2014 22:33:06 Witam! Po długiej nieobecności i ciężkiej pracy postanowiłem zaprezentować Wam końcową fazę pracy nad moim Romecikiem, którego postanowiłem nazwać imieniem "Huragan" Ma zaszczepione kilka części od Huragana więc jego "Boska" cząstka jest zaszczepiona w nim ![]() ![]() |