![]() |
Komar 2350 nie można ustawić zapłonu - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221) +--- Wątek: Komar 2350 nie można ustawić zapłonu (/showthread.php?tid=53455) Strony: 1 2 |
RE: Komar 2350 nie można ustawić zapłonu - Norweski Zomowiec - 03-08-2022 18:03:39 Z takimi problemami jakimi piszesz, pozbyłem się pozbywając się gaźnika oryginalnego na współczesny do silników czyli dellorto 14.12l. Moc silnika wróciła, reakcja na gaz natychmiastowa RE: Komar 2350 nie można ustawić zapłonu - Orfeus - 27-08-2022 18:02:53 To znowu ja. Zrobilem szlif cylindra. Stary miał za duży luz. Wszystko złożyłem, kompresja idealna. Niestety problem ten sam. Komar nie ma siły ruszyć z miejsca. Pali dobrze, ładnie wkręca się na obroty. Czy problemem może być sprzęgło? Trochę ciągnie, jest jakby zbyt ciasne. RE: Komar 2350 nie można ustawić zapłonu - elmer - 24-09-2022 23:21:42 (27-08-2022 18:02:53)Orfeus napisał(a): To znowu ja. Zrobilem szlif cylindra. Stary miał za duży luz. Wszystko złożyłem, kompresja idealna. Niestety problem ten sam. Komar nie ma siły ruszyć z miejsca. Pali dobrze, ładnie wkręca się na obroty. Swoim zabytkiem pojeździłem dosłownie kilka dni przez trzy miesiące od kiedy go nabyłem. Dokładnie takie same problemy u mnie jak i u Ciebie. Na szczęście mam jeszcze Ogara 205 i z niego mogłem się też nauczyć kilku rzeczy. Sprzęgła mam trzy i na tą chwilę tylko jedno sprawne, ale w jego wymianie mam czarny pas ![]() ![]() RE: Komar 2350 nie można ustawić zapłonu - Orfeus - 17-06-2023 19:15:11 Dzień dobry, pomyślałem, że odgrzeję ten temat, może komuś sie przyda. Problem rozwiązany. Tak jak sugerowano we wczesniejszych postach, do wymiany był wał, który od strony magneto obrócił się i miejsce na klina było przesunięte o jakes 10 stopni (na oko bo nie mierzyłem, może mniej) w lewo w porównaniu do nowego wału. Teraz wszystko jest okej, zapłon da się ustawić bez problemów. |