![]() |
Papiery z kadeta na ogara - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Prawo (/forumdisplay.php?fid=99) +--- Dział: Dokumenty (/forumdisplay.php?fid=101) +--- Wątek: Papiery z kadeta na ogara (/showthread.php?tid=52904) Strony: 1 2 |
RE: Papiery z kadeta na ogara - Norweski Zomowiec - 01-01-2022 18:06:49 od 3 lat jeżdżę komarem na mieście, gdziem w dokumencie jest ogar 200. Żadnych problemów z przeglądem czy czymś innym policjantem nie było... a jaki to policjant będzie zatrzymywać komunistyczny motorower, co jeździ trochę szybciej, niż rower (40hm/h)? w tamtych czasach taki bajzer w dokumentach był, że głowa mała i doprowadzić to faktycznego stanu bezsensu ..pilnować tylko czy wisi tablica tylna, świecą światła i czy numery ramy się zgadzają w dokumencie... oraz tabliczkę zrobić, że w tabeli MODEL: Wpisać ROMET i tyle RE: Papiery z kadeta na ogara - romek - 01-01-2022 18:10:14 To obyś tylko w nikogo nie wyrąbał jak jeździsz bez przeglądu ![]() RE: Papiery z kadeta na ogara - Norweski Zomowiec - 01-01-2022 18:12:33 oczywiście jeżę z przeglądem. 2 razy robiłem przegląd i nie ma problemu RE: Papiery z kadeta na ogara - romek - 01-01-2022 18:27:51 Źle zrozumiałem. Ale wszelkie błędne dane da się wyprostować przy okazji przeglądu, diagnosta wystawia odpowiedni dokument i potem wydział wpisze w adnotacjach. W tym a raczej już w zeszłym roku tak poprawiałem w jednym motorowerze model (było samo Komar), rocznik, masy itp. Za przegląd zapłaciłem normalna stawkę 50 zł , w wydziale bez opłat. RE: Papiery z kadeta na ogara - Norweski Zomowiec - 01-01-2022 18:34:50 Cytat:wszelkie błędne dane da się wyprostować przy okazji przeglądu, diagnosta wystawia odpowiedni dokument... Oni tylko chcą kase za przegląd ![]() ![]() |