![]() |
Cinquecento Sporting 1997 - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Po godzinach (/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Cztery kółka (/forumdisplay.php?fid=165) +--- Wątek: Cinquecento Sporting 1997 (/showthread.php?tid=45235) Strony: 1 2 |
RE: Cinquecento Sporting 1997 - Chmielu17 - 28-10-2017 01:22:52 Na dniach wymieniłem olej w silniku razem z filtrem oleju oraz zmieniłem płyn chłodniczy. Wymieniłem też tłumik środkowy, który ktoś nieudolnie naprawiał, końcowy tłumik poprawiłem. Od razu jakoś ciszej się po odpaleniu zrobiło. Niestety ta "zrobiona blacharka" w nim, to jest jakaś porażka. Przekonałem się o tym gdy odpadł mi kawałek blachy od podwozia, który był przyklejony na farbę, a pod nim dziura. ![]() ![]() ![]() ![]() Wspomniany wcześniej kawałek blachy i dziura pod nim... ![]() ![]() RE: Cinquecento Sporting 1997 - Dawdzio - 28-10-2017 01:33:10 Chmielu! Pełne zdjęcia, nie miniaturki. RE: Cinquecento Sporting 1997 - Marwerick - 28-10-2017 21:34:28 mmm. grubo zrobiona "naprawa" blacharska. RE: Cinquecento Sporting 1997 - Chmielu17 - 17-12-2017 01:48:13 Hmm... nadzieja umiera ostatnia, trzeba ciąć i spawać. ![]() Dawca nadkoli i innych gratów CC 700. Za nadkola zapłaciłem 10zł. ![]() ![]() ![]() RE: Cinquecento Sporting 1997 - Dawdzio - 17-12-2017 02:27:48 Lampkę znad lusterka możesz założyć do bagażnika pod plastik na którym opiera się półka. Sam zbieram się już jakiś czas do takiej przeróbki, żeby móc przestać wyjmować rupiecie z bagażnika z latarką w zębach. RE: Cinquecento Sporting 1997 - Chmielu17 - 23-12-2017 20:53:43 (17-12-2017 02:27:48)Dawdzio napisał(a): Lampkę znad lusterka możesz założyć do bagażnika pod plastik na którym opiera się półka. Sam zbieram się już jakiś czas do takiej przeróbki, żeby móc przestać wyjmować rupiecie z bagażnika z latarką w zębach. Ostatnio miałem taką sytuację przy "niebieskich". Trójkąt, apteczka po ciemku się odnalazły, gaśnicy niestety szukałem na próżno. ![]() Dzisiaj kupiłem nową tylną wycieraczkę, stara przy wyjmowaniu z ramienia się rozsypała ze starości oraz sprawdziłem dlaczego spryskiwacz przód i tył nie działają. Bezpieczniki sprawne, włączniki też, a nie działają. Postanowiłem dostać się do zbiorniczka, ściągnąłem koło, nakole, a tam taka "niespodzianka" - nasi tu byli. ![]() ![]() Z zbiorniczka po odpięciu wężyka wylała się woda, zaczęły się poszukiwania wężyka od tylnego spryskiwacza - znalazłem go pod maską ![]() ![]() Ostatecznie podmieniłem zbiorniczek na ten co ostatnio zabrałem ze szrotu, gdy brałem nadkola. Przód już działa, tył jeszcze nie. Pozostało tam tylko założyć nowy wężyk i wszystko wróci do normy. RE: Cinquecento Sporting 1997 - Chmielu17 - 02-01-2018 20:56:03 W sobotę postanowiłem pogrzebać trochę przy CC, pierwsze co poprawiłem, to sprzęgło. Ktoś źle wyregulował linkę, a nakrętki od niej nie były nawet dobrze zakontrowane. Druga sprawa zacząłem grzebaninę w elektryce, ponieważ przestał mi działać wskaźnik poziomu paliwa. Znalazłem jakiś biały dwużyłowy przewód jak od czajnika ![]() Wywaliłem też przewody od tylnych głośników, bo ich nie będę podłączał. Jestem z ludzi, którzy traktują audio w samochodzie jako zbędny balast. ![]() ![]() ![]() RE: Cinquecento Sporting 1997 - Simon - 02-01-2018 22:57:39 Co za drut z tą pompą, litości że ludzie coś takiego robią. Od pływaka idą 3 kable do licznika i to wszystko RE: Cinquecento Sporting 1997 - Chmielu17 - 03-01-2018 00:24:01 Właśnie z tym jest problem, bo sprawdziłem całą ścieżkę elektryczną i jest niby wszystko dobrze, a po odpięciu tego przewodu, pompa się nie odzywa. Podejrzewam jeszcze ten podwójny przekaźnik. Wyłącznik wstrząsowy przy ścianie grodziowej jest ok, bo go też sprawdzałem. To nie jest jedyny drut z układem paliwowym, z zbiornika wychodzą dosztukowane węże, wsadzony jeden w drugi i owinięte taśmą, teraz już wiem czemu tak czasem pachniało benzyną. ![]() Simon jak nie widziałeś, to to jest ten właśnie silnik 1.2 16V, o którym Tobie pisałem, nie wiem z czego on jest, ale kusi bardzo, lecz najpierw 1100p... ![]() ![]() RE: Cinquecento Sporting 1997 - Chmielu17 - 08-01-2018 01:19:26 Z cyklu "Kwiatki i kwiatuszki odcinek 1" ![]() Jest taka choinka, że po włączeniu kierunkowskazu w lewo, na liczniku świeci się światło przeciwmgłowe i kierunek, a na lampie mam wersję USA kierunkowskazu, który pali się na żarówce stopu. ![]() Lampki podświetlenia tablicy dostaną trochę ditajlingu i będo jak nowe. ![]() Na dzisiaj koniec. ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Cinquecento Sporting 1997 - Chmielu17 - 10-02-2018 22:45:59 Witam, po małej przerwie. Elektrykę udało mi się ogarnąć tak w 80%, zostało jeszcze parę rzeczy, ale to się później ogarnie. Ważne, że światła wróciły. Przy okazji wykonałem pierwsze prace blacharskie. Jeszcze drugie nadkole i będzie git. Kanapę tylną wyprałem, pasy tylne też. Czekają na założenie po tym jak skończę nadkola. ![]() ![]() ![]() Dzisiaj też wymieniłem tłumik końcowy, na razie na seryjny. Stary podejrzewam, że był przerobiony z wersji 700. ![]() ![]() ![]() ![]() |