![]() |
Moje Wueski - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Inne jednoślady PRLu (/forumdisplay.php?fid=174) +--- Dział: Inne - Nasze sprzęty (/forumdisplay.php?fid=193) +--- Wątek: Moje Wueski (/showthread.php?tid=43963) Strony: 1 2 |
RE: Moje Wueski - skinder - 10-07-2017 16:58:31 Ciesze się niezmiernie, że przywracasz do życia trupki i życzę powodzenia w dalszych pracach. Szkoda tylko, że wyznajesz zasadę "przyklaśnij albo spieprzaj". Ale dobrze, nie śmiecę Ci już w temacie pasjonacie. RE: Moje Wueski - Mixol - 10-07-2017 17:05:16 Twoje posty na forum wueski dawno mnie osłabiały ale teraz to już przechodzisz sam siebie, nie podoba Ci się ok, ale po co ciągniesz dalej dyskusję co to wnosi i czemu służy, poklasku nie oczekuje gdyby tak było pisał bym w temacie więcej i pokazywał każdą pierdołę jaką zrobiłem licząc na och i ach. RE: Moje Wueski - szymba - 10-07-2017 17:53:33 Mnie tam się obie podobają i zazdraszczam. Nie do końca też rozumiem to parcie na 100% zgodności z fabryką, przecież każdy wie, że o ile z fabryki może i wyszło zgodnie ze specyfikacją. To czy Waldek albo inny Kazik po dzwonie albo jak mu krowa zjadła kanapę, zastanawiali się czy ten błotnik lub kanapa to na pewno jest z tego rocznika co motór..? Nie, zakładali co było i cieszyli się wiatrem we włosach i muchami w zębach. RE: Moje Wueski - Mixol - 29-08-2017 19:21:41 Hej Z moich dwóch Wuesek została mi B3, Zetka od niedawna ma nowego właściciela i mam nadzieję że będzie mu dobrze służyła.W lipcu miałem długi trzytygodniowy urlop i w końcu miałem czas żeby pojeździć i pogrzebać przy motorkach.Postanowiłem zmienić tłok w Zetce na Aliena, zrobiłem szlif na 0,06 w oryginalnym żeliwniaku.Niestety podczas montażu tłoka niechcący uszkodziłem koszyczek łożyska igiełkowego w łbie korbowodu i co tu robić, za dwa dni wyjazd nad morze a zanim przyjdzie drugie łożysko to minie kilka dni i znów nic z jazdy.Wtedy pomyślałem żeby tłok i cylinder który miał iść do Z2 założyć do B3 która jak pisałem wcześniej była mułowata i słabo chodziła.Siedział w niej tłok RDI w aluminiowym Cxie po korekcie kanałów u magika z forum Wueski.Szybka podmianka góry i odpał, już po pierwszej jeździe odczułem ogromną różnicę motor miał moc i fajnie się zbierał pomimo że nie był dotarty.Zrobiłem 45 km i niestety trzeci bieg zaczął wypadać, niewiele myśląc zamówiłem sobie nowy tryb zdawczy ze Skuter Dębica i siedząc nad morzem nie mogłem się doczekać powrotu żeby pogrzebać (żona i synek ważniejsi więc nie marudziłem nad Bałtykiem że chce do garażu ![]() ![]() Co do Z2, miała zostać na zawsze ale życie zmieniło plany, w końcu dostała tłok Aliena i poszła.Sprzedaży bardzo nie żałuję z synkiem mamy umowę że zrobimy drugą Wueskę z czerwonym siedzeniem.Będę polował na M06-64 albo zrobię składaka bo mam do takiej ramę tylko uszkodzoną i nie wiem co robić ale to dalekie plany w zimę trzeba skończyć Minska a tu jeszcze marzy mi się Dwuseta i Chart, będzie co robić, kiedyś. Pozdrawiam RE: Moje Wueski - Mixol - 30-08-2017 19:07:51 Panowie dzięki za piwko, dziś założyłem nowy tłumik i czarna strzała pięknie brzmi.Zdziwiła mnie też poprawa osiągów, motor jest żwawszy i lepiej się kręci silnik ma ładniejsza charakterystykę, dziwne bo stary był rozcięty w celu czyszczenia i pospawania bebechów które ktoś potraktował chyba prętem wbijając go do środka.Być może wpływ miało niewłaściwe wspawanie przegród ? ale najważniejsze że śmiga w weekend wrzucę zdjęcia Wueski. RE: Moje Wueski - Mixol - 21-09-2017 16:58:34 Cześć Wueska ma się dobrze i śmiga aż miło, nawet oryginalny iskrownik nie sprawiał problemów ale w sobotę wpadło CDI.Teraz wkręca się szybciej na obroty osiągi nie wzrosły ale jest żwawsza i przyjemniej się ja rozpędza.Regulator moduł i cewkę zapłonowa udało mi się fajnie zamontować, musiałem wywiercić otwór w mocowaniu filtra powietrza gdzie trafił regulator i cewka a moduł przykręciłem do plastikowej narzędziówki pod belką ramy.Wszystko wygląda w miarę estetycznie pospinane na konektorki tylko pogoda nie daje szans na jazdę.Poniżej kilka zdjęć. I jeszcze stare i nowe magneto.Teraz silnik pracuje jak w WSK 175 mniejsze koło robi swoje. RE: Moje Wueski - Mixol - 21-09-2017 17:19:47 Jest, silnik inaczej pracuje dźwięk jest inny ale na starym kole ładnie robił bam bam bam teraz już tak nie ma bo sprzęt jest narowisty ![]() |