![]() |
Zdawanie testów na prawko. - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Po godzinach (/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Hydepark (/forumdisplay.php?fid=23) +--- Wątek: Zdawanie testów na prawko. (/showthread.php?tid=39266) |
RE: Zdawanie testów na prawko. - kamil97 - 01-03-2016 22:57:32 Ja w wiekszosci uczylem sie z płytki którą dostalem(2-3h dziennie) i oprocz tego uczyłem sie ze strony http://liwona.pl/ . Pol roku temu jak zdawalem bylo udostepnione tam 2 tys pytan z bazy egzaminacyjnej. Kilka pytan trafilo mi sie takich samych na egzaminie. RE: Zdawanie testów na prawko. - tipowg - 01-03-2016 23:00:19 Bartek jak to pytanie co napisałeś było w teście to zapytał bym sie autora po h(ch) mi to potrzebne. Tak samo jak pytanie z jaką częstotliwością miga migacz. Z taka jaką powinien. Powinni uczyć przepisów ruchu drogowego, może jak zmienić koło, sprawdzić olej ( chociaż nie wszystkie auta maja bagnet do sprawdzania), udzielania pierwszej pomocy żeby ludzie się nie bali że zaszkodzą. Ps. Paweł do pytania które zacytowałeś to ja pytam z gòrki czy oo prostej ![]() RE: Zdawanie testów na prawko. - Tomasso94 - 01-03-2016 23:54:38 (01-03-2016 23:00:19)tipowg napisał(a): Tak samo jak pytanie z jaką częstotliwością miga migacz. Z taka jaką powinien. No właśnie to jest pytanie dość istotne według mnie, ponieważ prawidłowo działający kierunkowskaz mruga z częstotliwością 60 do 120 razy na minutkę ![]() ![]() RE: Zdawanie testów na prawko. - Quake96 - 01-03-2016 23:59:03 A to przypadkiem nie łatwiej spojrzeć czy wszystkie migają niż bawić się w obliczenia? Z resztą komu by się chciało ![]() RE: Zdawanie testów na prawko. - tipowg - 02-03-2016 00:01:03 Tylko że przepalona/niesprawna żaròwka przyśpueszy czestotliwość migania. Kierowca który jeździ to od razu zauważy. A kto liczy mignięcia kierunku? Sam czasami na swiatlach zauwazam roznice w czestotliwosci migacza w moim oplu a w np. audi przedemna. Co do migacza to czlowiek z doswiadczenia zauwazy ze cos jest nie tak. RE: Zdawanie testów na prawko. - Tomasso94 - 02-03-2016 00:02:55 (02-03-2016 00:01:03)tipowg napisał(a): Tylko że przepalona/niesprawna żaròwka przyśpueszy czestotliwość migania. Kierowca który jeździ to od razu zauważy. Tak, tylko że młody, niedoświadczony kierowca może o tym nie wiedzieć ![]() ![]() Kłejk, uwierz mi, w trakcie jazdy ciężko na bieżąco patrzeć czy wszystkie kierunkowskazy w aucie działają ![]() ![]() RE: Zdawanie testów na prawko. - Dawdzio - 02-03-2016 00:03:14 Szczególnie, że w dzisiejszych przerywaczach nie da się regulować częstotliwości migania. RE: Zdawanie testów na prawko. - Bartek - 02-03-2016 00:07:18 Tomek niestety miałem na egzam pytanie o średnicę koła kierowniczego.. i wgl takie chore pytania że szok .. RE: Zdawanie testów na prawko. - Tomasso94 - 02-03-2016 00:15:50 Ja gdy wchodziły te nowe testy z ciekawości zrobiłem kilka, i najdziwniejsze pytanie jakie miałem to właśnie wymiary tablicy rejestracyjnej jednorzędowej - no ok, niby trudne, ale patrząc na pozostałe odpowiedzi i wiedząc jak wygląda ta tablica wystarczy zaznaczyć odpowiedź z tablicą najszerszą, no bo pozostałe dwie odpowiedzi to tablice od motoroweru i motocykla z tego co pamietam... Nowe testy wymagają logicznego myślenia na bieżąco, a nie zakuwania zasad na pamięć, i w tym największy problem ![]() RE: Zdawanie testów na prawko. - Bartek - 02-03-2016 00:20:08 to prawda ![]() ![]() Teraz jakby mi przyszło jeszcze raz zdawać to mogło by być ciekawie ![]() RE: Zdawanie testów na prawko. - Dawdzio - 02-03-2016 00:20:50 Dobra. Da się to pytanie "rozwalić" na logikę. A teraz powiedz mi, jak bardzo wiedza o szerokości tablicy rejestracyjnej jednorzędowej poprawiła twoje umiejętności kierowania pojazdami? Czy czujesz się bezpieczniej na drodze? Chodzi o to, że te nowe pytania to bardziej test z polskiego, albo z wiedzy bezużytecznej. Co z tego, że czasem uda się wziąć je na logikę, jak są idiotyczne i nie dotyczą tego, czego powinny. Równie dobrze zamiast autem nauka mogłaby się odbywać na rowerze. Też pojazd, a dla środowiska zdrowiej! RE: Zdawanie testów na prawko. - Bartek - 02-03-2016 00:24:25 No to niestety nic nie wnosi do sztuki jazdy. Robisz prawko B to nie jest prawko zawodowe tylko na Twoje potrzeby to na uj Ci takie rzeczy. Wg mnie to są pytania tylko by udupić i by wordy zarabiały na nas kasę.. I tak samo jest na praktyce. Uwalają Cię na byle czym .. RE: Zdawanie testów na prawko. - Tomasso94 - 02-03-2016 00:38:52 No to że nie wnoszą to swoją drogą ![]() ![]() ![]() RE: Zdawanie testów na prawko. - Bartek - 02-03-2016 00:40:13 ja tam bralem zawsze ze sobą ramkę pod tablicę i było dobrze ![]() Ale jeszcze nigdy mi się nie zdazyło by pytali o rozmiar tablicy ![]() RE: Zdawanie testów na prawko. - dominik963 - 02-03-2016 00:43:18 Polecam prawojazdy-360.pl pytania te same co w Wordzie, ale trzeba sobie wykupić, żeby mieć wszystkie. |