![]() |
Od czego te kółka i do czego je zastosować? - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Po godzinach (/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Hydepark (/forumdisplay.php?fid=23) +--- Wątek: Od czego te kółka i do czego je zastosować? (/showthread.php?tid=25203) Strony: 1 2 |
RE: Od czego te kółka i do czego je zastosować? - DominiX - 29-04-2014 20:12:00 Dawid, nie chodzi o iskre w romecie xDDD tylko o te pryskające ze szlifierki ![]() RE: Od czego te kółka i do czego je zastosować? - serzie-ogar205 - 29-04-2014 20:14:16 Iskrami ze szlifierki się nie poparzysz tylko okulary ochronne załóż, wierz mi. RE: Od czego te kółka i do czego je zastosować? - DominiX - 29-04-2014 20:16:36 Aha dzięki, ale szafke itak raczej wyspawa tata, albo wstawię na kółka gotowca ![]() RE: Od czego te kółka i do czego je zastosować? - stqc - 29-04-2014 21:16:45 DominiX idealny wiek na naukę spawania tak jak miękki mówi, no chyba że wieczny ABSTYNENT, ale i tak starość, nie radość ![]() ![]() Magister spawać nie jest tak prosto jak się wydaje, lecz "smarkać" spawem już jest prościej, to też ma wyglądać tak samo jak i trzymać ![]() RE: Od czego te kółka i do czego je zastosować? - DominiX - 29-04-2014 22:09:23 No to o ile tata mi pozwoli pospawać coś na próbę to wezmę maskę i spróbuję ![]() RE: Od czego te kółka i do czego je zastosować? - stqc - 29-04-2014 22:23:10 weź kawałek blachy dość grubej cienką elektrode amperaż ok 40-50A i spawaj aby spawać, odczekaj zbij żużel i zobacz jak się spaw trzyma, polecam uczyć się na blacha i innych prostych duperelach konkretnych spawów, bo później coś spawając się tylko narobi jeszcze gorzej niż było ![]() ![]() Farba może izolować i nie będzie dało się spawac bo będzie brak masy! RE: Od czego te kółka i do czego je zastosować? - bartoszek5k - 29-04-2014 22:24:35 (29-04-2014 19:47:13)nie_mientki napisał(a): Weź się za spawarkę, może jako 13 latek jeszcze Ci łapy nie drżą. Bo mi trochę tak i profesjonalnie to już chyba niczego nigdy nie pospawam Trza było nie pić tyle ![]() Do tego musi cię zacząć ciągnąć, ja sam zacząłem się bawić też jak miałem 13 lat (jak taty w domu nie było to jakieś pierdoły spawałem) Kółka w sam raz do szafki RE: Od czego te kółka i do czego je zastosować? - DominiX - 29-04-2014 22:28:19 Może wyspawał bym sb tą przyczepkędo wakacji o której kiedyś wam gadałem, bo ten projekt jeszcze nie umarł, ale nie na tych kołach ![]() ![]() PS czasem może nie być odstępu między dwoma wyrazamiale spacja czaem nie łapie ![]() Jak taty w domu nie było to ja się wziąłem za rozwiercanie iskrownika ![]() |