Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy!
Czy warto kupić tą piłe spalinową ? - Wersja do druku

+- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl)
+-- Dział: Giełda (/forumdisplay.php?fid=35)
+--- Dział: Czy warto kupić? Wycena, Inne pytania (/forumdisplay.php?fid=98)
+--- Wątek: Czy warto kupić tą piłe spalinową ? (/showthread.php?tid=24582)

Strony: 1 2

RE: Czy warto kupić tą piłe spalinową ? - Macklemor - 11-04-2014 15:34:03

Ja mam stihla ms 250 i nie narzekam a kupiłem używanego za 250 zł. Lepiej poszukać markowego sprzętu i mieć jakąś gwarancję że jak się nawet popsuje to uda się naprawić. A to co pokazujesz to po prostu jakaś partia pił wyprodukowanych w chinach których po wyczerpaniu zapasów nigdzie nie kupisz.

RE: Czy warto kupić tą piłe spalinową ? - Jakchwal205 - 11-04-2014 16:17:31

ja kupiłem na szrocie stihla za 60zł miał zatarty cylinder kupiłem nowe pierścienie i tłok wuja zrobił mi szlif w pracy i piła śmiga do dziś a oszczędzana nie jest Big Grin

RE: Czy warto kupić tą piłe spalinową ? - szalik - 11-04-2014 16:46:54

do prac do 30 minut sie nada przy ogrodzie i w lesie przy gałęziówce też potniesz, metrów sporo to nie da rady ciąć ale gwarancja 2lata to gwarancja a nie uzywka nawet markowa kilkuletnia co ci sie popsuć może w każdej chwili, jak nie masz kasy na lepszą to kup tą ja mam 2 chińskie i 2 lepsze dolmar i Stihl , Chińskie to mam jedną gałęxiówke i jedną niby 5KM ale z 40cm prowadnicą, różnicy nie widze między Stihlem a chińską tylko to że pali o wiele więcej paliwa ale idzie , gałęziówka jest lekka i poręczna i nie kosztowała jak stihl 2500zł

RE: Czy warto kupić tą piłe spalinową ? - Bartosz. - 11-04-2014 16:54:16

Co wy gadacie za farmazony ?!
To jest niemiecka firma chwilowo przebywająca w chinach :F
A tak serio to markowiec to jest jednak markowiec, sam mam stihla ponad 10 lat nic nie naprawiane Wink