Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy!
cx czy almot - Wersja do druku

+- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl)
+-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Dział: Usprawnienia (/forumdisplay.php?fid=20)
+--- Wątek: cx czy almot (/showthread.php?tid=18647)

Strony: 1 2

RE: cx czy almot - Mysiu - 19-10-2013 02:16:28

(19-10-2013 00:52:55)kamilozaba napisał(a):  Powiem tak. Wez kup sobie sam tłok almot'a na 2 szlif bo 1 nie wydaje wygotuj jego z schładzaj tak z 8 razy potem zanieś cylek razem z tłokiem do szlifu.
A co do wad cylindrów zarówno almota i cx to cylindry posiadają mniejsze kanały płuczące od tych oryginalnych i trzeba je poprawiać (poprostu dziury w tulei są mniejsze) i jeszcze jak masz tuleje to w orginalnych wlot do kanału jest ladnie pochylony a w zamiennikach jest po prostu prostopadle uciety i to też trzeba skorygować. Nawet tak samo jest przy 60 i wcale wzrostu mocy bez korekcji cylindra nie ma. A co do materialu z którego są wykonane to nie mam zastrzeżeń.

O czym ty kurde do nas rozmawiasz ? loo
Niech kupuje CX. Moc nie spadnie ani nic. Jeżeli się nie umie docierać to nawet ZMD będzie puchło.

RE: cx czy almot - stqc - 19-10-2013 08:57:06

^mysiu od gada o tym aby kupić tłok i wygotować go w oleju bo to zmniejsza ryzyko puchnięcia tłoka Smile Poprostu taka obróbka termiczna. Po tym zabiegu tłok jest większy i trzeba zrobić szlif pod niego i tyle. Tak ciężko zrozumieć ?

PS patrzcie na daty

RE: cx czy almot - Taśma - 19-10-2013 09:36:23

ta. od kiedy amelinium sie "hartuje"

RE: cx czy almot - Amanssy - 19-10-2013 10:41:39

Ja słyszałem o anodowaniu...ale co ja się tam znam

RE: cx czy almot - szopen45 - 19-10-2013 11:37:00

Mam cx i nic nie puchnie Smile próbuje go zajechać bo ma mieć remont ale nie daje rady Wink