![]() |
Kolanko nie chce wyjść z tlumika - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Rama, nadwozie, układ wydechowy (/forumdisplay.php?fid=224) +--- Wątek: Kolanko nie chce wyjść z tlumika (/showthread.php?tid=15366) Strony: 1 2 |
RE: Kolanko nie chce wyjść z tlumika - nie_mientki - 17-06-2013 18:22:32 Pewnie że palnikiem. Jako pierwsze ewakuują się silikon i syfy wszelakie. A nawet jeśli przy okazji też lakier z tłumika, to chyba i tak nic nie masz do stracenia. Ostrożnie, nie że od razu do czerwoności. Nagrzej, popukaj młotkiem, spróbuj raz, drugi, trzeci... RE: Kolanko nie chce wyjść z tlumika - kamil97 - 17-06-2013 18:32:51 A co z chromem? Nic mu nie będzie? RE: Kolanko nie chce wyjść z tlumika - Taśma - 17-06-2013 18:33:19 A jak nie pójdzie to wtedy do czerwoności możesz. Nic nie powinno się stać, jeśli "stopniowo" będziesz nagrzewał. RE: Kolanko nie chce wyjść z tlumika - kamil97 - 17-06-2013 22:02:32 No i klapa. kolanko nie wyszło nawet po podgrzaniu. Wygląda na to że kiedyś jak spawałem tłumik(dziura) nie wyjmowałem kolanka i się zespawało razem z tłumikiem. RE: Kolanko nie chce wyjść z tlumika - Lord - 25-06-2013 23:41:11 Mi kolanko tak wyszło, że jak wynosiłem motor z piwnicy to tłumik zaczepił o schodek i sam wyszedł. Przy okazji skróciłem trochę i jest Ok. |