![]() |
Szlif i jego gładź cylindra itd. - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Po godzinach (/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Hydepark (/forumdisplay.php?fid=23) +--- Wątek: Szlif i jego gładź cylindra itd. (/showthread.php?tid=14756) |
RE: Szlif i jego gładź cylindra itd. - gabriel0 - 26-05-2013 12:56:26 Taśma ty się śmiej ja przy tym jak miałem kasę na paliwo to w tydzień potrafiłem zrobić 100 po lesie ![]() Nie no to skoro twierdzisz że rozwiertak też daje dobry efekt to nie zaprzeczam, całkowicie cię popieram ![]() Jesteś patenciarz jak mój znajomy co do ogara założył cylinder od wsk i membranę. RE: Szlif i jego gładź cylindra itd. - Romet drajwerV2 - 26-05-2013 13:37:11 A teraz weź szmatkę i przetrzyj ten cylinder w środku. Bo na pierwszym filmiku widać jak coś się po tulei rozlewa i to coś tworzy złudny efekt lustra. Masz średnicówkę? RE: Szlif i jego gładź cylindra itd. - Boszu - 26-05-2013 19:19:22 "szopen45" Popieram!! ![]() (25-05-2013 11:45:28)stqc napisał(a): Już Ci mówię przez szlif rozwiertakiem i pseudo sport liczony na pamięć (chodzi o wydech)Wydech nie jest wyliczany, to czysta przelotówka... Do niego zrobić dopiero spawaka zrobić, to by uzyskał pewnie 50% więcej mocy niż na tym co jest, ale niestety nie jestem w stanie takiego zrobić... A ten i tak wystarczająco daje radę... No i jak dla mnie, fajnie chodzi... Szkoda tylko że na filmiku faktycznie "pierdzi". :/ "Taśma" dziś na ten przykład, że niedziela to zrobiłem 55km. (20km do znajomych w jedną stronę + to co tam jeździłem z nimi) W tym całym tygodniu, nie licząc tego że 2 dni nigdzie nie jeździłem, zrobiłem 100km. Łącznie z dziś już 155km. w miesiącu masz ok. 4 i pół tygodnia. Zliczając jeżeli robił bym tygodniowo 100km (a tyle gdzieś robię) to już jest ponad 400km. Tak że z czego tu się śmiać?? "gabriel0" 100km po lesie to nieźle. ![]() ![]() ![]() "Romet drajwerV2" średnicówki niestety nie posiadam, jedynie suwmiarkę... Ale nią nie zmierzy, chyba że sam próg. Co do tego co się lało, to pewnie resztki oleju z paliwem, i cylinder był wcześniej przetarty szmatką. ![]() RE: Szlif i jego gładź cylindra itd. - Taśma - 26-05-2013 19:33:57 (26-05-2013 19:19:22)Boszu napisał(a): "Taśma" dziś na ten przykład, że niedziela to zrobiłem 55km. (20km do znajomych w jedną stronę + to co tam jeździłem z nimi) W tym całym tygodniu, nie licząc tego że 2 dni nigdzie nie jeździłem, zrobiłem 100km. Łącznie z dziś już 155km. w miesiącu masz ok. 4 i pół tygodnia. Zliczając jeżeli robił bym tygodniowo 100km (a tyle gdzieś robię) to już jest ponad 400km. Tak że z czego tu się śmiać?? W sumie przeliczyłem ile ja robię tygodniowo, bynajmniej robiłem bo mam teraz Pucha. Głupi jesteś i tyle... RE: Szlif i jego gładź cylindra itd. - Mikołaj98 - 26-05-2013 19:38:01 Gdy tylko zobaczyłem w temacie "Szlif..." już wiedziałem kto go założył ![]() A poza tym ładnie to wygląda ![]() RE: Szlif i jego gładź cylindra itd. - Macklemor - 26-05-2013 22:09:38 Ładnie wygląda ale nie jest w 100% pewne czy działa. Rozwiertak to prymitywne narzędzie i nie zrobi się nim tak jak w zakładzie. RE: Szlif i jego gładź cylindra itd. - Stachu.G - 26-05-2013 22:48:59 Rozwiertak w dodatku nastawny to żadne prymitywne narzędzie idealne do np rozwiercenia tulejki korbowodu pod sworzeń ale nie do szlifów i to w dodatku prowadzonego ręcznie. RE: Szlif i jego gładź cylindra itd. - Boszu - 27-05-2013 11:53:24 (26-05-2013 19:33:57)Taśma napisał(a): Głupi jesteś i tyle...Nie głupi, tylko po prostu Jeżdżę! ![]() I w wakacje rok temu?? Albo 2 lata temu... W miesiąc zrobiłem ok. 800-900km. Pewności żadnej, po prostu przepaliłem ponad 20 litrów paliwa. Po czym w następnym miesiącu strzeliła korba. ![]() (26-05-2013 22:09:38)Macklemor napisał(a): Ładnie wygląda ale nie jest w 100% pewne czy działa. Rozwiertak to prymitywne narzędzie i nie zrobi się nim tak jak w zakładzie.Działa w 100%. Ale na pewno nie w 100% idealnie. I ogólnie szybciej ściera się tłok oraz pierścienie, zanim się dotrze... Bynajmniej takie jest moje zdanie! Bo później gdy gładź się dotrze, to powinna moim zdaniem być taka sama, jak i dotarta ta, która była robiona profesjonalnie... W tym, że cylinder będzie na pewno bardziej rozszlifowany w przypadku rozwiertaka, niż jeżeli w przypadku zrobienia lustra od razu, z danym rozmiarem który nie ma się wycierać, aby powstało to lustro. Mówiąc inaczej, dotarty cylinder profesjonalny, straci "x" gładzi... A po rozwiertaku dotarty cylinder straci np. "2*x" gładzi... (to jest tylko przykład, bo nie wiem ile razy więcej ściera się cylinder po rozwiertaku, niż jeżeli w przypadku profesjonalnego szlifu) Mam nadzieję że w końcu każdy załapie, że szlif rozwierakiem, nie jest aż taki zły. Chodź nie jest najlepszy! I nigdy nie powiedziałem że lepszy jest po rozwiertaku, co niektórzy na PW próbują mi wmówić. (nie będę wymieniał po Nickach bo nie o to tutaj chodzi) I ja tak jeżdżę, robię sporo kilometrów i jestem z tego zadowolony! Ale kiedyś, być może nawet i niedługo?! Po prostu jak będzie gotówka to zawiozę jeden z cylindrów które mam do profesjonalnego szlifu i wtedy powiem wam, jaka jest różnica. ![]() RE: Szlif i jego gładź cylindra itd. - stqc - 27-05-2013 14:18:58 Szczena Ci opadnie i wypadnie reszta zębów jak porównasz szlif twój z profesionalnym ![]() Po prostu profesionalny szlif jest lepszy a rozwiertak to zło ! RE: Szlif i jego gładź cylindra itd. - Boszu - 29-05-2013 13:28:58 Zobaczymy... ![]() RE: Szlif i jego gładź cylindra itd. - Romet drajwerV2 - 29-05-2013 14:06:16 Dziwne. Bo te twoje motorki gów** przypominaja. RE: Szlif i jego gładź cylindra itd. - Mysiu - 29-05-2013 14:06:45 (25-05-2013 09:37:55)Boszu napisał(a): Nie z allegro i nie za 2zł. Kupowany za 28zł Czeski (oryginalny) wytrzymał nie wiele więcej. Nawet oryginalny gaźnik, używany który kupiłem za grosze od znajomego który był w Jawa 50. Nie wytrzymał 2 miesięcy! Jikov do 223 jest najlepszy ! Przez to może ci przerywać mośku ogar na średnich obrotach. Ja w tygodniu robie po 500-600km, a ty mi tu o miesiącu płaczesz. RE: Szlif i jego gładź cylindra itd. - Taśma - 29-05-2013 14:21:56 Widzę zaczynacie licytację ![]() RE: Szlif i jego gładź cylindra itd. - kondzio310 - 29-05-2013 15:03:56 Przecież w Jikovie nie ma sie co zepsuć, ja jedną zapinkę na iglice mam 2 lata, miał bym więcej ale zgubiłem ![]() RE: Szlif i jego gładź cylindra itd. - nie_mientki - 30-05-2013 02:50:18 http://captiongenerator.com/4781/BOSZ Taki tam humor ![]() |