![]() |
Przestroga przed tanizną (chińszczyzną) - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Po godzinach (/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Hydepark (/forumdisplay.php?fid=23) +--- Wątek: Przestroga przed tanizną (chińszczyzną) (/showthread.php?tid=12602) Strony: 1 2 |
RE: Przestroga przed tanizną (chińszczyzną) - Quake96 - 18-03-2013 20:03:19 Top Tools to syf jakich mało... Wieeki temu rodzicielka nabyła mi w Bezdomce, walizkę narzędzi (śrubokręty, szczypce, młotek) za jakieś 10zł z tej firmy... Nie ma co się łudzić, że choćby głupi śrubokręt by się do czegoś nadał. Końcówki w nich łamały się na byle śrubce, szczypce miały luzy na boki i przez to przy zaciskaniu "zeskakiwały" raniąc ręce, a młotek? Rozleciał się po kilku puknięciach w gwóźdź. Dlatego jak kupować narzędzia, to już coś lepszego. A jeśli nas nie stać, to albo kupować "po trochę" aż się całość uzbiera, albo zainwestować w coś porządnego aczkolwiek używanego. RE: Przestroga przed tanizną (chińszczyzną) - wnusiu94 - 18-03-2013 20:09:59 Ja natomiast posiadam komplet kluczy prosto z Biedronki. ![]() Klucze mam kilka miesięcy i jak najbardziej robią robotę. Już kilka składaków nimi rozkręciłem. RE: Przestroga przed tanizną (chińszczyzną) - sebon30 - 18-03-2013 20:13:19 Ja polecam PROXXON INDUSTRIAL, mam ten zestawik jakieś 7-8 lat i nic się nie stało poza niedziałającą małą grzechotką która się zepsuła z winy mojego wujka http://zlosnik.pl/files/638049-klucze.jpg RE: Przestroga przed tanizną (chińszczyzną) - Sr-ka - 18-03-2013 20:16:52 Najlepiej kupić klucze nasadowe niemieckiej firmy, ja mam taki zestaw i powiem szczerze że najlepsze jakie kiedykolwiek posiadałem. Używam już je ponad 5 lat i do tej pory ani razu się nie zacięły ![]() Ogólnie do małych robót mam tańsze klucze, ale jak wiadomo za jakość się płaci ![]() RE: Przestroga przed tanizną (chińszczyzną) - szubik16145 - 18-03-2013 20:30:15 Kumpel kiedyś kupił płaskie Stanleya za 70 zł /komplet od Pana, który zaczął wyprzedawać narzędzia z warsztatu, bo na % nie było... Pamiętam to. Przydały sie do rozbiórki kibla wtedy. Nie pogardziłbym ![]() W każdym bądź razie, jade tylko po zwrot kasy, dołożę sobie na lepsze , powiedzmy do 150 zł. RE: Przestroga przed tanizną (chińszczyzną) - kosa - 18-03-2013 20:46:54 ja polecam tylko KING TONY http://allegro.pl/king-tony-kpl-3-4-calowe-7-8-2-no1-w-testach-nr2-i3079498817.html mam taki zestaw ponad 2 lata używany praktyczne codziennie w warsztacie i nigdy nic się nie zerwało odkształciło RE: Przestroga przed tanizną (chińszczyzną) - szymon703 - 18-03-2013 21:02:22 ja i tata kupiliśmy na bazarze duzy zestaw za 130 zł , i nawet wytrzymują . tata robił nimi przy traktorze i przy maluchu. i nawet żadnej usterki w nich nie ma kosa taki mały zestaw i 750zl ale to już chyba nie do zdarcia RE: Przestroga przed tanizną (chińszczyzną) - Tomasso94 - 18-03-2013 21:08:34 Powiem tak: Narzędzia z biedronki to bardzo dobry wybór. Głównie chodzi mi o firmę Comparator. Tanie i bardzo dobre zarówno śrubokręty jak i klucze. Ostatnio z ciekawości i można powiedzieć nagłej potrzeby nabyłem taki chiński komplecik. I muszę przyznać, że pozytywnie zdziwiłem się jakością nasadek, przedłużek i końcówek, bo są na prawdę mocne jak na chinola. Najsłabszy element to oczywiście grzechotka. Trochę wycisku już dostała i trzyma się dzielnie, a ile jeszcze wytrzyma nikt nie wie. Najwyżej dokupię dobrą grzechotkę w rozsądnej cenie i będzie miodzio ![]() Kupiłem także w Auchanie dwa komplety kluczy płaskich za niecałego piątaka. Jeden jest ok, a drugi niby identyczny, a klucze wyginały się jak masło. To jest dowód na to że czasem trafi się coś dobrego za małe pieniądze, ale trzeba mieć szczęście, bo przy dwóch kompletach tylko 50% nadaje się do użytku ![]() Oczywiście z firmami typu neo, yato i tak dalej chinole są daaaleko w tyle, ale do amatorskiego grzebania też się coś kupi za grosze, trzeba mieć tylko szczęście ![]() RE: Przestroga przed tanizną (chińszczyzną) - kosa - 18-03-2013 21:18:36 (18-03-2013 21:02:22)szymon703 napisał(a): ja i tata kupiliśmy na bazarze duzy zestaw za 130 zł , i nawet wytrzymują . tata robił nimi przy traktorze i przy maluchu. i nawet żadnej usterki w nich nie madokładnie mam 2 takie normalne nasadki i takie do hydrauliki zajebis** są wszystkie rzeczy z King tonego RE: Przestroga przed tanizną (chińszczyzną) - MrCtagg - 24-03-2013 21:21:05 A ja kupiłem na rynku komplet: kleszcze, żabka, grzechotka, nasadki, grzechotka rozleciała się kilka razy ale poskładałem. 20 złoty dałem za to nasadki się nie odkształciły wszystko git. Ale jak tu koledzy piszą zależy na co się trafi. RE: Przestroga przed tanizną (chińszczyzną) - wisla98 - 24-03-2013 21:44:38 ja szczerze polecam firmę YATO nie najtańsza ale klucze warte tej ceny. RE: Przestroga przed tanizną (chińszczyzną) - Barto5050 - 24-03-2013 21:56:15 Ja mam klucze z YATO za 80 zł i są wmiare dobre, ale grzechotka już czasem przeskakuje , a tak to reszta wmiare ok ![]() RE: Przestroga przed tanizną (chińszczyzną) - emil170695 - 24-03-2013 22:03:34 (18-03-2013 17:59:58)szubik16145 napisał(a): Witam wszystkich Hahah.. Mam takie ![]() ![]() Rozkręciłem tym 2 silniki i jak narazie się trzymają ale zapewne już nie długo. ![]() RE: Przestroga przed tanizną (chińszczyzną) - Romet drajwerV2 - 24-03-2013 23:11:03 Z tańszych i bardzo wytrzymałych firm mogę polecić Coval, King Tony, Yato. Z yato mam klucz pneumatyczny o taki http://allegro.pl/klucz-pneumatyczny-udarowy-1356-nm-yato-yt-0953-i3094614911.html od raku jest katowany przy ciągnikach samochodach itp. i nadal pracuje jak nowy. Z yato mam też komplet imbusów i toxów Zerwałem tylko jednego torxa podczas odkręcania kolektora wydechowego w mercu ale jak za tą cenę jestem bardzo zadowolony. Z king tony i covala mam klucze płasko oczkowe i również jak za tą cenę są zaj***** |