![]() |
Fiat Maluch Town by MichalSR50 - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Po godzinach (/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Cztery kółka (/forumdisplay.php?fid=165) +--- Wątek: Fiat Maluch Town by MichalSR50 (/showthread.php?tid=9200) |
RE: Fiat Maluch Town by MichalSR50 - sebon30 - 24-03-2013 10:17:54 no, on jest przepiękny. Wygląda jak nowy a ty go cały czas upiększasz. Wygląda nawet lepiej jak nowy RE: Fiat Maluch Town by MichalSR50 - MichalSR50 - 25-03-2013 20:17:44 W końcu założyłem listwy i na dzień dzisiejszy Maluszek tak się prezentuje. SX look prawie pełną gębą. Zamawiam zaraz spinki i można zakładać szybki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Fiat Maluch Town by MichalSR50 - MichalSR50 - 18-04-2013 23:12:17 Kupiłem do Malunia nowe radyjko, Soniaka '95 od kolegi. Radio gro i pora podłączać głośniczki ![]() ![]() Od tygodnia w końcu jest wiosenna pogoda, to pora urządzić pierwsze wiosenne sesje. Nie mogłem się pohamować i jest tego sporo ![]() Na początek z odrestaurowanym Fiatem z pierwszych lat produkcji. Remont odbywał się w warsztacie znajomego. ![]() ![]() ![]() Potem jazda do lasu. Ale powolutku, coby zawieszenia nie wybić i go przypadkiem nie zglebić w naturalny sposób ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A to pewnie się najbardziej spodoba ![]() ![]() ![]() Zamawiam w tej chwili te cholerne spinki do uchylanych szyb i zakładam je. Do rozpoczęcia pod FSO mam się wyrobić ![]() RE: Fiat Maluch Town by MichalSR50 - MichalSR50 - 20-04-2013 23:39:13 Dzisiaj Maluszek zaliczył swój pierwszy zlot. Może nie do końca zlot, bo rajd zwany Classic&Custom Saturday Night Cruise. Przyjechały głównie auta amerykańskie i Garbusy, ale polskich aut nie zabrakło. Maluchów było czterech, a mój był jedynym Elegantem. Aż dziw, że mnie wpuścili ![]() Wszyscy zjeżdżali się na Sadybie: ![]() A potem w kolumnie pojechaliśmy pod fabrykę w Ursusie: ![]() ![]() W międzyczasie dołączył drugi Elegant. Okazało się, że to kolega z Rezerwy ![]() ![]() ![]() Potem Ci, co zostali, pojechali na Wolę do baru 2koła na afterparty ![]() ![]() ![]() Moja relacja z imprezy pojawi się jutro ![]() RE: Fiat Maluch Town by MichalSR50 - kamil97 - 20-04-2013 23:55:29 Nie no chłopie pozazdrościć. Wygląda jakby co dopiero z fabryki wyszedł. Ja też bym chciał takiego. Super maluszek. RE: Fiat Maluch Town by MichalSR50 - MichalSR50 - 26-04-2013 21:41:45 Jutro zlocik pod FSO, więc ogarnąłem trochę Maluszka. Wczoraj odkurzyłem, a dzisiaj umyłem go po raz pierwszy, odkąd u mnie jest. Umyłem to nieco na wyrost, bo było to raczej opłukanie z kurzu ![]() ![]() ![]() Potem nawoskowałem nadwozie i efekt mnie powalił. Nie sądziłem, że może się tak błyszczeć. Można się przyglądać ![]() ![]() ![]() ![]() A kilka dni temu sprawiłem mu prezent. Teraz stoi jak król, na dywanach ![]() ![]() Kołki szyb zamówiłem w poniedziałek, ale jeszcze nie doszły. A miałem nadzieję, że na zlocik zajadę z uchylanymi... Może do Siedlec się wyrobię ![]() RE: Fiat Maluch Town by MichalSR50 - MichalSR50 - 30-04-2013 22:03:11 Niestety, całe polerowanie poszło na marne, bo Maluszek został solidnie oblany wodą. Ale po kolei ![]() Jak już wspominałem, byłem w sobotę na rozpoczęciu sezonu pod FSO. Zaparkowałem obok drugiego Eleganta, którego właścicielem był jeden z organizatorów i członek Rezerwy ![]() ![]() ![]() ![]() Dodam, że to nie były jedyne Eleganty na tym zlocie. Potem zrobiliśmy rundkę po Warszawie i zgromadziliśmy się pod Stadionem: ![]() ![]() Z Salą Kongresową było, to musi być i z Narodowym ![]() ![]() ![]() ![]() Potem niektórzy pojechali na nocleg do Białobrzegów, a ja do domu. I kilka kilometrów przed domem zastała mnie ulewa. Ech, dostał porządny chrzest. Niech mu to wyjdzie na zdrowie ![]() Tak w skrócie wyglądał zlot. Szersza relacja dostępna tutaj: http://www.samochodymadeinpoland.fora.pl/aktualnosci-relacje,58/rozpoczecie-sezonu-2013-pod-fso,4469.html A tymczasem mamy mały problem. Mianowicie zabrałem się za zakładanie uchylnych szyb i wszystko się udało, tylko nie mam takich plastikowych "wsuwek" (nie wiem jak to nazwać), dzięki którym szyba nie będzie się ruszać na boki. Ma ktoś? Pilne! O tu się je wsadza: ![]() RE: Fiat Maluch Town by MichalSR50 - Mikołaj98 - 30-04-2013 22:21:29 Będąc w 100 procentach szczery... to jeden z najładniejszych Fiatów jakie widziałem ![]() ![]() RE: Fiat Maluch Town by MichalSR50 - konami1997 - 30-04-2013 22:32:24 Wsuwek nie posiadam,ale podjedź na pobliski szrot i na pewno je znajdziesz ! Maluszek piękny ,zgodzę się z postem nade mną,ladniejszego nie widziałem,ten niebieski elegant tez super,ogólnie fiaty jak są w takim stanie jak te powinny jeździć tylko w niedzielę ![]() RE: Fiat Maluch Town by MichalSR50 - MichalSR50 - 30-04-2013 22:57:21 Dzięki za miłe słowa. Mikołaj, tyle powiem: nie ma lepszego prezentu na 18. Pierwszym autkiem musi być Maluch, jak na Polaka przystało ![]() RE: Fiat Maluch Town by MichalSR50 - Mikołaj98 - 30-04-2013 23:03:14 Obiecuje że będę o niego dbał ![]() RE: Fiat Maluch Town by MichalSR50 - alek736 - 30-04-2013 23:09:54 To nie jest usterka ale rdza lubi go zżerać. RE: Fiat Maluch Town by MichalSR50 - MrF4k - 30-04-2013 23:15:48 No Cudowny ten maluch a go cały czas upiększasz ![]() RE: Fiat Maluch Town by MichalSR50 - MichalSR50 - 30-04-2013 23:16:57 Jak każde auto, jak się nie zakonserwuje i jeździ po soli ![]() RE: Fiat Maluch Town by MichalSR50 - MichalSR50 - 12-05-2013 21:53:10 Kolejna sobota = kolejny zlocik. Tym razem nie tyle zlot co rajd, a dokładnie III Rajd po Ziemii Mińskiej. Z placu Kilińskiego w Mińsku Mazowieckim ruszyliśmy aż do Liwu pod słynny zamek. Trasa w tę i wewtę wyniosła ponad 110 km, co z drogą do Mińska i z powrotem wyniosło mi ponad pół baku. Przynajmniej udało nam się zaoszczędzić, nie płacąc za "wejściówkę", tylko uczestnicząc w rajdzie jako goście ![]() No to po kolei. Ustawialiśmy się w Mińsku: ![]() I ruszyliśmy w trasę. Jako że nie dostaliśmy żadnej mapy dostali tylko burżuje, co zapłacili ![]() ![]() ![]() Fotka pod OSP w jakiejś wsi po drodze: ![]() I kościołem niedaleko OSP: ![]() ![]() ![]() Dojechaliśmy jakoś do Liwu. Gdy zobaczyłem żółty dywan mleczy, od razu się w nie wkitrałem i porobiłem fotki ala prospektowe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fotki porobione, Maluch ostygł, ruszamy w drogę powrotną. Tym razem ruszyliśmy ekipą Maluchów w postaci szarego i niebieskiego ST oraz mojego. Po pół godziny urządziliśmy postój we wsi Sucha, gdzie znajduje się piękny dworek, gdzie kręcili kilkanaście filmów. Podczas naszego zwiedzania dworku odbyło się zbiorowe chłodzenie Maluchów ![]() ![]() Dalej znowu ruszyliśmy we wsie, ale w pewnym momencie zjechaliśmy w polną drogę. I tak jechaliśmy jakieś 10 km, więc Maluszek się strasznie zakurzył! Ale lepsze to niż spotkanie z deszczem ![]() Fotka z naszym towarzyszem, którym właścicielom podpowiadaliśmy modele samochodów, które mieli wpisać do krzyżówki ![]() ![]() Jak zwykle, resztę fotek pokaże w najbliższych dniach. |