![]() |
Kaniloxowy Romet Chart - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Nasze Romety (/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Kaniloxowy Romet Chart (/showthread.php?tid=21826) |
RE: Kaniloxowy Romet Chart - kokosek - 25-01-2014 14:40:38 W charcie "jest trochę lepiej" Fakt troche bo ja mam kolana niedaleko zębów... a co dopiero mój starszy.. w simsonach jest jedynie silnik zajeb... Też jezdziłem na simku bo również kolega miał i ma go dalej. No ale stella to motorynka więć nie porównuj ![]() Wypowiedz się na temat akumulatora bo aż ciekaw jestem co powiesz ![]() RE: Kaniloxowy Romet Chart - Kanilox - 25-01-2014 15:06:28 (25-01-2014 14:40:38)kokosek napisał(a): W charcie "jest trochę lepiej" Fakt troche bo ja mam kolana niedaleko zębów... a co dopiero mój starszy..Tak to napisałeś jak by motorynka to była jakaś wyższa jakość, nie ma co porównywać z takim daremnym chartem. Dlaczego mam motorynki nie porównywać? Przecież chart będzie mi służył do tego samego co stella więc porównuje ją z nim w każdej rzeczy. Na stelli bardzo fajnie mi się jeździ, jest bardzo wygodna pozycja, miękkie siedzenie, szeroka kierownica, dobra odległość między siedzeniem a podnóżkami i chciałbym żeby moje nowe moto było podobne wygodne i przyjemne w jeździe. Akumulator zalecił mi zmienić bigsoft bo to on mi przerabia prądnice. 45zł nie pójdzie w błoto bo jutro jedziemy na giełdę zwrócić go albo wymienić, zależy co sprzedawca powie. RE: Kaniloxowy Romet Chart - kokosek - 25-01-2014 15:08:17 Wszyscy ci mówili to pro po akumulatora. A porównywanie motorynki do charta jest jak porównanie dziecka z "nastolatkiem" RE: Kaniloxowy Romet Chart - Kanilox - 25-01-2014 15:24:30 (25-01-2014 15:08:17)kokosek napisał(a): Wszyscy ci mówili to pro po akumulatora. Porównywanie motorynki pony do charta to może tak bo pony to zabawka ale stella jest dużo większa i lepsza. RE: Kaniloxowy Romet Chart - mikbow - 25-01-2014 15:27:58 (25-01-2014 15:24:30)kanilox napisał(a):(25-01-2014 15:08:17)kokosek napisał(a): Wszyscy ci mówili to pro po akumulatora. Każdy niech porównuje do czego chce ? RE: Kaniloxowy Romet Chart - Kanilox - 27-01-2014 02:57:03 Wczoraj i dzisiaj malowałem aluminiowe elementy i trochę chromów. Bagażnik pomalowany bezbarwnym, niestety wyszły mi dwa zacieki. ![]() Tak się suszyły amortyzatory. ![]() Nie używałem lampy bo wtedy nie widać jak się świeci, wtedy było jeszcze mokre więc pewnie jeszcze trochę zmatowieje. ![]() ![]() Pomalowana piasta i dekle hamulców. Chrom pomalowałem bezbarwnym. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Efekt myślę że ładny, ale zobaczymy jak się całkowicie wysuszy (pisze 24h) Zwróciłem dzisiaj akumulator ale niestety nie mieli innego który by się nadał. Chyba kupię taki. http://sklep.akumulatorpoznan.pl/akumulatory-rozruchowe/68-poweroad-ytx7l-bs-12v-6ah-90a.html Oczywiście nie w tej cenie bo ona jest chora. Albo jakiś inny, nie wiem jeszcze. RE: Kaniloxowy Romet Chart - Stachu.G - 27-01-2014 10:40:23 Pokaźna tokarka ![]() Nie wiem czy malowanie chromowanych gratów to taki dobry pomysł... RE: Kaniloxowy Romet Chart - fosa - 27-01-2014 12:48:14 (25-01-2014 14:11:56)kanilox napisał(a): Dzisiaj prawie dwa tygodnie od kupna więc pozwolę sobie na małe podsumowanie kosztówSzprychy z kadeta ? przecież one są na 16 cali i bd za krótkie . Tokarki zazdroszczę ![]() RE: Kaniloxowy Romet Chart - stqc - 27-01-2014 12:54:53 Czemu nie rozebrałeś szczęk hamulcowych? Z lagami tak samo, przy okazji byś wymienił simeringi i olej i wyczyścił bo znając życie jest pełno syfu tam ![]() Chromy jednak mogłeś wypolerować automaxem, lub aluchromem ![]() RE: Kaniloxowy Romet Chart - Kanilox - 27-01-2014 13:39:37 Cytat:Czemu nie rozebrałeś szczęk hamulcowych?Szczęk nie rozbierałem bo po co, przecież są dobre. Cytat: Z lagami tak samo, przy okazji byś wymienił simeringi i olej i wyczyścił bo znając życie jest pełno syfu tamOlej wymienię ale nie będę tego rozbierał. Cytat:Szprychy z kadeta ? przecież one są na 16 cali i bd za krótkie . Tokarki zazdroszczę Big GrinTyle że kadet ma dużo mniejszą piastę, i na długość pasuje, oryginalne szprychy charta mają 156mm a te mają 155mm więc raczej podejdą. Cytat:Chromy jednak mogłeś wypolerować automaxem, lub aluchromemWypolerowałem je drobnym ścierniwem. Ale niestety stan chromów nie jest za dobry, kiedyś wymienię ten bagażnik na jakiś ładniejszy. RE: Kaniloxowy Romet Chart - stqc - 27-01-2014 15:17:17 No trochę głupota że chcesz wymienić olej bez rozbierania lagów i ich czyszczenia, tak samo z hamulcami ![]() RE: Kaniloxowy Romet Chart - Taśma - 27-01-2014 15:18:36 To tam się da to wymienić nie rozbierając ich? ![]() RE: Kaniloxowy Romet Chart - stqc - 27-01-2014 15:28:54 No da się, ale to głupota, bo albo odkręcasz te śruby co są z boku i uginasz zawieszenie i tłok wyciska większą połowę oleju, lub dolną śrubę się odkręca i wylatuje cały prawie olej, a dolewasz odkręcając górny "korek" ale i tak i tak lagę musisz wyjąć z sztycy ![]() RE: Kaniloxowy Romet Chart - Taśma - 27-01-2014 15:30:16 Jak sie go z tamtąt pozbyć to wiem. ale zastanawiało mnie jak go tam wlać ![]() RE: Kaniloxowy Romet Chart - stqc - 27-01-2014 15:35:13 Wlewasz go tak samo jakbyś już po regeneracji go wlewał ![]() ![]() A kanilox chyba chce oszczędzać i nie liczy na to jak to zrobi tylko aby to odwalić ![]() |