Jesteś nowy na forum? - Zachęcamy do przywitania się w dziale "Powitalnia" Smile

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak podłączyć ślimak przy romecie ?
Autor Wiadomość
Adam7698 Offline
Komarek ;))
*


Liczba postów: 65
Imię: Adam
Skąd: Kłodawa
Pojazd: Romet Komar
Post: #1
Jak podłączyć ślimak przy romecie ?
Jak podłączyć ślimak gdzie dać podkładki jeżeli w ogóle dać jak ja zakładam kręci się razem z kołem możecie dać jakiś schemat albo opisać !
16-09-2012 09:27:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
[+] 1 osoba postawiła piwo Adam7698 za ten post.
Reklama
Mikołaj Offline
Dziecko słoneczka :D
*


Liczba postów: 1,599
Imię: Mikołaj
Skąd: Bydgoszcz [Brdyujscie]
Pojazd: Romet Ogar 200
Post: #2
RE: Jak podłączyć ślimak przy romecie ?
miedzy slimakiem a felga jest taka tuleja dystansowa ktorej ty pewnie nie dales cos takiego

OGAR 200 NA MOJEMOTO.PL
MOTORYNKA NA MOJEMOTO.PL

obraz
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-09-2012 09:35:34 przez Mikołaj.)
16-09-2012 09:33:41
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Adam7698 Offline
Komarek ;))
*


Liczba postów: 65
Imię: Adam
Skąd: Kłodawa
Pojazd: Romet Komar
Post: #3
RE: Jak podłączyć ślimak przy romecie ?
Dałem tą tulejkę
16-09-2012 09:34:33
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Mikołaj Offline
Dziecko słoneczka :D
*


Liczba postów: 1,599
Imię: Mikołaj
Skąd: Bydgoszcz [Brdyujscie]
Pojazd: Romet Ogar 200
Post: #4
RE: Jak podłączyć ślimak przy romecie ?
moze dales nie ta bo skoro kreci sie z kolem to znaczy ze korpus slimaka zcisniety jest z bebnem kola (bo jest za mala przestrzen spowodowana zbyt malym dystansem)

OGAR 200 NA MOJEMOTO.PL
MOTORYNKA NA MOJEMOTO.PL

obraz
16-09-2012 09:37:53
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Mikołaj Offline
Dziecko słoneczka :D
*


Liczba postów: 1,599
Imię: Mikołaj
Skąd: Bydgoszcz [Brdyujscie]
Pojazd: Romet Ogar 200
Post: #5
RE: Jak podłączyć ślimak przy romecie ?
moze to ci cos pomoze

OGAR 200 NA MOJEMOTO.PL
MOTORYNKA NA MOJEMOTO.PL

obraz
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-09-2012 09:40:55 przez Mikołaj.)
16-09-2012 09:40:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Adam7698 Offline
Komarek ;))
*


Liczba postów: 65
Imię: Adam
Skąd: Kłodawa
Pojazd: Romet Komar
Post: #6
RE: Jak podłączyć ślimak przy romecie ?
Aha dzięki zaraz sprawdzę jak będzie to samo to jeszcze napiszę
16-09-2012 09:41:06
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Artur Offline
Zawodowiec
*


Liczba postów: 2,173
Imię: Artur
Skąd: Poznań
Pojazd: Inny
Post: #7
RE: Jak podłączyć ślimak przy romecie ?
A spasowałeś te wypustki ze ślimaka z kołem?

OLX / Allegro / Sprzedajemy.pl
16-09-2012 09:42:52
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Adam7698 Offline
Komarek ;))
*


Liczba postów: 65
Imię: Adam
Skąd: Kłodawa
Pojazd: Romet Komar
Post: #8
RE: Jak podłączyć ślimak przy romecie ?
Jakie wpustki
16-09-2012 09:46:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Artur Offline
Zawodowiec
*


Liczba postów: 2,173
Imię: Artur
Skąd: Poznań
Pojazd: Inny
Post: #9
RE: Jak podłączyć ślimak przy romecie ?
Na ślimaku od strony koła są takie dwie wypustki, które trzeba wsadzić w dwa wgłębienia w kole Smile

OLX / Allegro / Sprzedajemy.pl
16-09-2012 09:54:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Adam7698 Offline
Komarek ;))
*


Liczba postów: 65
Imię: Adam
Skąd: Kłodawa
Pojazd: Romet Komar
Post: #10
RE: Jak podłączyć ślimak przy romecie ?
Aa to jest dobrze włożone Wink
16-09-2012 09:55:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
robikrut Offline
Wkręcam Swiecę na silikon:F
*


Liczba postów: 360
Imię: Robert
Skąd: Długowola (WGR)
Pojazd: Romet Chart
Post: #11
RE: Jak podłączyć ślimak przy romecie ?
a może ślimak popsuty
to znaczy zastojały
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-09-2012 10:46:13 przez robikrut.)
16-09-2012 10:45:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Romet Ogar 205 xD Offline
Rometo mianiak
*


Liczba postów: 195
Imię: Ełgeniusz
Skąd: Gdzies daleko xd
Pojazd: Inny
Post: #12
RE: Jak podłączyć ślimak przy romecie ?
Ja też tak mam. U mnie jest ślimak do wymiany. Być może kolega który napisał powyżej ma rację.
18-09-2012 07:40:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
adam_p1 Offline
Nowy
*


Liczba postów: 12
Imię: Adam
Skąd: Wrocław
Pojazd: Romet Komar
Post: #13
RE: Jak podłączyć ślimak przy romecie ?
podlacze sie pod temat, zostal mi stary slimak wypustki ma ok 50% zuzyte a w dodatki linka mi przyszla z dwoma nakretkami a nie jak w starej lince po jednej stronie nakretka do licznika a po drugiej metalowa obejma ktora sie wklada do slimaka.
wymienic slimak po nowa linke czy linke pod slimak?
13-03-2014 22:03:22
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
cybus Offline
Nowy
*


Liczba postów: 2
Imię: Tomek
Skąd: Jaworzno
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #14
RE: Jak podłączyć ślimak przy romecie ?
Cześć chłopaki, a i ja podepnę się pod temat Smile

Czy dobrą zastosuję kolejność, przy składaniu koła od strony ślimaka:

1) Na ośkę nasuwam tulejkę dystansującą ślimaka.
2) Wkładam ślimak, pasują wypustki itp.
3) Całość skręcam tą cienką nakręteczką ?

Z góry dzięki za pomoc. To mój pierwszy post... i prawdę powiedziawszy temat mojej laleczki i powitanie zostawię sobie na chwilę luzu między pracami nad moim ROMETem a pracą...

Pozdrawiam
Tomek
19-03-2014 16:06:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 





Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

 Witaj, Gość
Musisz się zarejestrować przed napisaniem posta.


  

Hasło
  





Nawigacja

Romet miesiąca
Kwiecień - jacomoto

Reklama


 Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)

 Ostatnie wątki
Mistral '91 Szosowo - tur...
Ostatni post: Hubinho
Dzisiaj 10:31:07
» Odpowiedzi: 5
» Wyświetleń: 99
привет
Ostatni post: nie_mientki
Dzisiaj 10:30:27
» Odpowiedzi: 11
» Wyświetleń: 182
Po remoncie gaznika gasni...
Ostatni post: woodyguitary
Dzisiaj 10:29:59
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 7
Iskra jest, Swieca mokra
Ostatni post: Hubinho
Dzisiaj 10:29:53
» Odpowiedzi: 1
» Wyświetleń: 13
[K] Pompka rowerowa ROMET
Ostatni post: Semmao
Dzisiaj 10:25:48
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 7
Wypatrzone na Allegro, Ol...
Ostatni post: Semmao
Dzisiaj 10:21:42
» Odpowiedzi: 2975
» Wyświetleń: 178982
Kupię gaźnik do Charta
Ostatni post: zmd-52
Dzisiaj 10:20:02
» Odpowiedzi: 4
» Wyświetleń: 114
Bluesowy Komar
Ostatni post: joozek
Dzisiaj 09:47:35
» Odpowiedzi: 51
» Wyświetleń: 2143
Korki do baku
Ostatni post: Rafku
Dzisiaj 08:59:18
» Odpowiedzi: 2
» Wyświetleń: 50
Kupię motorynkę M1
Ostatni post: kosta1984
Dzisiaj 08:30:46
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 22
Mój pierwszy Ogar 200
Ostatni post: JGNZM
Dzisiaj 08:27:23
» Odpowiedzi: 1342
» Wyświetleń: 225298
Czy to jaguar?
Ostatni post: Sprint2002
Dzisiaj 01:26:17
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 30
Romet Chart "Charteł" '89...
Ostatni post: JGNZM
Dzisiaj 00:41:35
» Odpowiedzi: 318
» Wyświetleń: 15090
dokumenty ogar 200
Ostatni post: mutek108
Dzisiaj 00:32:19
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 33
Romet Komar 2350 1976r. R...
Ostatni post: Quake96
Dzisiaj 00:07:32
» Odpowiedzi: 9
» Wyświetleń: 139

Reklama