Zapraszamy na naszego fanpage'a - facebook.com/ChlopcyRometowcy Wink

Jesteś nowy na forum? - Zapraszamy do przywitania się w dziale "Powitalnia" Smile


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak podłączyć ślimak przy romecie ?
Autor Wiadomość
Adam7698 Offline
Komarek ;))
*


Liczba postów: 67
Imię: Adam
Skąd: Kłodawa
Pojazd: Romet Komar
Post: #1
Jak podłączyć ślimak przy romecie ?
Jak podłączyć ślimak gdzie dać podkładki jeżeli w ogóle dać jak ja zakładam kręci się razem z kołem możecie dać jakiś schemat albo opisać !
16-09-2012 08:27:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
[+] 1 osoba postawiła piwo Adam7698 za ten post.
Reklama
Mikołaj Offline
Dziecko słoneczka :D
*


Liczba postów: 1,752
Imię: Mikołaj
Skąd: Bydgoszcz [Brdyujscie]
Pojazd: Romet Ogar 200
Post: #2
RE: Jak podłączyć ślimak przy romecie ?
miedzy slimakiem a felga jest taka tuleja dystansowa ktorej ty pewnie nie dales cos takiego

OGAR 200 NA MOJEMOTO.PL
MOTORYNKA NA MOJEMOTO.PL

obraz
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-09-2012 08:35:34 przez Mikołaj.)
16-09-2012 08:33:41
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Adam7698 Offline
Komarek ;))
*


Liczba postów: 67
Imię: Adam
Skąd: Kłodawa
Pojazd: Romet Komar
Post: #3
RE: Jak podłączyć ślimak przy romecie ?
Dałem tą tulejkę
16-09-2012 08:34:33
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Mikołaj Offline
Dziecko słoneczka :D
*


Liczba postów: 1,752
Imię: Mikołaj
Skąd: Bydgoszcz [Brdyujscie]
Pojazd: Romet Ogar 200
Post: #4
RE: Jak podłączyć ślimak przy romecie ?
moze dales nie ta bo skoro kreci sie z kolem to znaczy ze korpus slimaka zcisniety jest z bebnem kola (bo jest za mala przestrzen spowodowana zbyt malym dystansem)

OGAR 200 NA MOJEMOTO.PL
MOTORYNKA NA MOJEMOTO.PL

obraz
16-09-2012 08:37:53
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Mikołaj Offline
Dziecko słoneczka :D
*


Liczba postów: 1,752
Imię: Mikołaj
Skąd: Bydgoszcz [Brdyujscie]
Pojazd: Romet Ogar 200
Post: #5
RE: Jak podłączyć ślimak przy romecie ?
moze to ci cos pomoze

OGAR 200 NA MOJEMOTO.PL
MOTORYNKA NA MOJEMOTO.PL

obraz
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-09-2012 08:40:55 przez Mikołaj.)
16-09-2012 08:40:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Adam7698 Offline
Komarek ;))
*


Liczba postów: 67
Imię: Adam
Skąd: Kłodawa
Pojazd: Romet Komar
Post: #6
RE: Jak podłączyć ślimak przy romecie ?
Aha dzięki zaraz sprawdzę jak będzie to samo to jeszcze napiszę
16-09-2012 08:41:06
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Artur Niedostępny
Zawodowiec
*


Liczba postów: 2,051
Imię: --
Skąd: --
Pojazd: Inny
Post: #7
RE: Jak podłączyć ślimak przy romecie ?
A spasowałeś te wypustki ze ślimaka z kołem?

http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/Aeb7/
16-09-2012 08:42:52
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Adam7698 Offline
Komarek ;))
*


Liczba postów: 67
Imię: Adam
Skąd: Kłodawa
Pojazd: Romet Komar
Post: #8
RE: Jak podłączyć ślimak przy romecie ?
Jakie wpustki
16-09-2012 08:46:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Artur Niedostępny
Zawodowiec
*


Liczba postów: 2,051
Imię: --
Skąd: --
Pojazd: Inny
Post: #9
RE: Jak podłączyć ślimak przy romecie ?
Na ślimaku od strony koła są takie dwie wypustki, które trzeba wsadzić w dwa wgłębienia w kole Smile

http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/Aeb7/
16-09-2012 08:54:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Adam7698 Offline
Komarek ;))
*


Liczba postów: 67
Imię: Adam
Skąd: Kłodawa
Pojazd: Romet Komar
Post: #10
RE: Jak podłączyć ślimak przy romecie ?
Aa to jest dobrze włożone Wink
16-09-2012 08:55:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
robikrut Offline
Wkręcam Swiecę na silikon:F
*


Liczba postów: 379
Imię: Robert
Skąd: Długowola (WGR)
Pojazd: Romet Chart
Post: #11
RE: Jak podłączyć ślimak przy romecie ?
a może ślimak popsuty
to znaczy zastojały
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-09-2012 09:46:13 przez robikrut.)
16-09-2012 09:45:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Romet Ogar 205 xD Offline
Rometo mianiak
*


Liczba postów: 212
Imię: Damian
Skąd: Jaślany
Pojazd: Romet Komar
Post: #12
RE: Jak podłączyć ślimak przy romecie ?
Ja też tak mam. U mnie jest ślimak do wymiany. Być może kolega który napisał powyżej ma rację.

Jeśli Pomogłem bądź łaskaw i kliknij ''Pomógł''

Romet to maszyna przyszłości.


Marzenia: !!!WSK!!! Motorynka
Moje sprzęty:
Romet Ogar 205 1989r
Komar 3 1976r Remont Trwa
Romet 50-t1 rok nie znany
Kolejny Komar 2350 76r
18-09-2012 06:40:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
adam_p1 Offline
Nowy
*


Liczba postów: 14
Imię: Adam
Skąd: Wrocław
Pojazd: Romet Komar
Post: #13
RE: Jak podłączyć ślimak przy romecie ?
podlacze sie pod temat, zostal mi stary slimak wypustki ma ok 50% zuzyte a w dodatki linka mi przyszla z dwoma nakretkami a nie jak w starej lince po jednej stronie nakretka do licznika a po drugiej metalowa obejma ktora sie wklada do slimaka.
wymienic slimak po nowa linke czy linke pod slimak?
13-03-2014 21:03:22
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
cybus Offline
Nowy
*


Liczba postów: 2
Imię: Tomek
Skąd: Jaworzno
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #14
RE: Jak podłączyć ślimak przy romecie ?
Cześć chłopaki, a i ja podepnę się pod temat Smile

Czy dobrą zastosuję kolejność, przy składaniu koła od strony ślimaka:

1) Na ośkę nasuwam tulejkę dystansującą ślimaka.
2) Wkładam ślimak, pasują wypustki itp.
3) Całość skręcam tą cienką nakręteczką ?

Z góry dzięki za pomoc. To mój pierwszy post... i prawdę powiedziawszy temat mojej laleczki i powitanie zostawię sobie na chwilę luzu między pracami nad moim ROMETem a pracą...

Pozdrawiam
Tomek
19-03-2014 15:06:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 





Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

 Witaj, Gość
Musisz się zarejestrować przed napisaniem posta.


  

Hasło
  





Nawigacja

Romet miesiąca
Grudzień - Barto5050

Reklama


 Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)

 Ostatnie wątki
Pomysł na instalację elek...
Ostatni post: nie_mientki
Dzisiaj 23:15:01
» Odpowiedzi: 10
» Wyświetleń: 425
Chartem nad morze
Ostatni post: mateusz5625
Dzisiaj 23:14:03
» Odpowiedzi: 13
» Wyświetleń: 305
ZZR Syrena '68 by simi81
Ostatni post: simi81
Dzisiaj 23:07:08
» Odpowiedzi: 55
» Wyświetleń: 1787
Wypatrzone na Allegro, Ol...
Ostatni post: Wigrus
Dzisiaj 23:04:07
» Odpowiedzi: 1958
» Wyświetleń: 72702
Polo Lux.
Ostatni post: Wigrus
Dzisiaj 22:53:34
» Odpowiedzi: 49
» Wyświetleń: 1443
Problem Netbook z Android...
Ostatni post: .:zaploxx|Cynek:.
Dzisiaj 22:45:27
» Odpowiedzi: 7
» Wyświetleń: 127
WSK 125
Ostatni post: KrisPL
Dzisiaj 22:39:02
» Odpowiedzi: 15
» Wyświetleń: 373
Warto było za taką cenę? ...
Ostatni post: TobsoneQ
Dzisiaj 22:38:40
» Odpowiedzi: 6
» Wyświetleń: 145
Chart 210 - Problemy z si...
Ostatni post: K1ll3r
Dzisiaj 22:19:07
» Odpowiedzi: 5
» Wyświetleń: 175
Romet Miesiąca STYCZEŃ [2...
Ostatni post: Kolo4x4
Dzisiaj 22:15:50
» Odpowiedzi: 24
» Wyświetleń: 1260
O tym jak posiadłem Romet...
Ostatni post: Jareg
Dzisiaj 22:14:49
» Odpowiedzi: 18
» Wyświetleń: 729
Ogar 200 problem z obrota...
Ostatni post: olo09
Dzisiaj 22:12:21
» Odpowiedzi: 8
» Wyświetleń: 79
Chart 210 by K1ll3r - 199...
Ostatni post: K1ll3r
Dzisiaj 22:09:51
» Odpowiedzi: 27
» Wyświetleń: 472
Universal na ramie POLO L...
Ostatni post: nie_mientki
Dzisiaj 21:51:54
» Odpowiedzi: 14
» Wyświetleń: 443
Romet Chart 210 by Rdesi...
Ostatni post: Rdesio13
Dzisiaj 21:45:11
» Odpowiedzi: 30
» Wyświetleń: 661

Reklama