Jesteś nowy na forum? - Zachęcamy do przywitania się w dziale "Powitalnia" Smile

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak podłączyć ślimak przy romecie ?
Autor Wiadomość
Adam7698 Offline
Komarek ;))
*


Liczba postów: 65
Imię: Adam
Skąd: Kłodawa
Pojazd: Romet Komar
Post: #1
Jak podłączyć ślimak przy romecie ?
Jak podłączyć ślimak gdzie dać podkładki jeżeli w ogóle dać jak ja zakładam kręci się razem z kołem możecie dać jakiś schemat albo opisać !
16-09-2012 07:27:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
[+] 1 osoba postawiła piwo Adam7698 za ten post.
Reklama
Mikołaj Offline
Dziecko słoneczka :D
*


Liczba postów: 1,599
Imię: Mikołaj
Skąd: Bydgoszcz [Brdyujscie]
Pojazd: Romet Ogar 200
Post: #2
RE: Jak podłączyć ślimak przy romecie ?
miedzy slimakiem a felga jest taka tuleja dystansowa ktorej ty pewnie nie dales cos takiego

OGAR 200 NA MOJEMOTO.PL
MOTORYNKA NA MOJEMOTO.PL

obraz
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-09-2012 07:35:34 przez Mikołaj.)
16-09-2012 07:33:41
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Adam7698 Offline
Komarek ;))
*


Liczba postów: 65
Imię: Adam
Skąd: Kłodawa
Pojazd: Romet Komar
Post: #3
RE: Jak podłączyć ślimak przy romecie ?
Dałem tą tulejkę
16-09-2012 07:34:33
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Mikołaj Offline
Dziecko słoneczka :D
*


Liczba postów: 1,599
Imię: Mikołaj
Skąd: Bydgoszcz [Brdyujscie]
Pojazd: Romet Ogar 200
Post: #4
RE: Jak podłączyć ślimak przy romecie ?
moze dales nie ta bo skoro kreci sie z kolem to znaczy ze korpus slimaka zcisniety jest z bebnem kola (bo jest za mala przestrzen spowodowana zbyt malym dystansem)

OGAR 200 NA MOJEMOTO.PL
MOTORYNKA NA MOJEMOTO.PL

obraz
16-09-2012 07:37:53
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Mikołaj Offline
Dziecko słoneczka :D
*


Liczba postów: 1,599
Imię: Mikołaj
Skąd: Bydgoszcz [Brdyujscie]
Pojazd: Romet Ogar 200
Post: #5
RE: Jak podłączyć ślimak przy romecie ?
moze to ci cos pomoze

OGAR 200 NA MOJEMOTO.PL
MOTORYNKA NA MOJEMOTO.PL

obraz
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-09-2012 07:40:55 przez Mikołaj.)
16-09-2012 07:40:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Adam7698 Offline
Komarek ;))
*


Liczba postów: 65
Imię: Adam
Skąd: Kłodawa
Pojazd: Romet Komar
Post: #6
RE: Jak podłączyć ślimak przy romecie ?
Aha dzięki zaraz sprawdzę jak będzie to samo to jeszcze napiszę
16-09-2012 07:41:06
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Artur Offline
Zawodowiec
*


Liczba postów: 2,234
Imię: Artur
Skąd: Poznań
Pojazd: Inny
Post: #7
RE: Jak podłączyć ślimak przy romecie ?
A spasowałeś te wypustki ze ślimaka z kołem?
16-09-2012 07:42:52
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Adam7698 Offline
Komarek ;))
*


Liczba postów: 65
Imię: Adam
Skąd: Kłodawa
Pojazd: Romet Komar
Post: #8
RE: Jak podłączyć ślimak przy romecie ?
Jakie wpustki
16-09-2012 07:46:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Artur Offline
Zawodowiec
*


Liczba postów: 2,234
Imię: Artur
Skąd: Poznań
Pojazd: Inny
Post: #9
RE: Jak podłączyć ślimak przy romecie ?
Na ślimaku od strony koła są takie dwie wypustki, które trzeba wsadzić w dwa wgłębienia w kole Smile
16-09-2012 07:54:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Adam7698 Offline
Komarek ;))
*


Liczba postów: 65
Imię: Adam
Skąd: Kłodawa
Pojazd: Romet Komar
Post: #10
RE: Jak podłączyć ślimak przy romecie ?
Aa to jest dobrze włożone Wink
16-09-2012 07:55:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
robikrut Offline
Wkręcam Swiecę na silikon:F
*


Liczba postów: 360
Imię: Robert
Skąd: Długowola (WGR)
Pojazd: Romet Chart
Post: #11
RE: Jak podłączyć ślimak przy romecie ?
a może ślimak popsuty
to znaczy zastojały
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-09-2012 08:46:13 przez robikrut.)
16-09-2012 08:45:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Romet Ogar 205 xD Offline
Rometo mianiak
*


Liczba postów: 195
Imię: Ełgeniusz
Skąd: Gdzies daleko xd
Pojazd: Inny
Post: #12
RE: Jak podłączyć ślimak przy romecie ?
Ja też tak mam. U mnie jest ślimak do wymiany. Być może kolega który napisał powyżej ma rację.
18-09-2012 05:40:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
adam_p1 Offline
Nowy
*


Liczba postów: 12
Imię: Adam
Skąd: Wrocław
Pojazd: Romet Komar
Post: #13
RE: Jak podłączyć ślimak przy romecie ?
podlacze sie pod temat, zostal mi stary slimak wypustki ma ok 50% zuzyte a w dodatki linka mi przyszla z dwoma nakretkami a nie jak w starej lince po jednej stronie nakretka do licznika a po drugiej metalowa obejma ktora sie wklada do slimaka.
wymienic slimak po nowa linke czy linke pod slimak?
13-03-2014 20:03:22
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
cybus Offline
Nowy
*


Liczba postów: 2
Imię: Tomek
Skąd: Jaworzno
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #14
RE: Jak podłączyć ślimak przy romecie ?
Cześć chłopaki, a i ja podepnę się pod temat Smile

Czy dobrą zastosuję kolejność, przy składaniu koła od strony ślimaka:

1) Na ośkę nasuwam tulejkę dystansującą ślimaka.
2) Wkładam ślimak, pasują wypustki itp.
3) Całość skręcam tą cienką nakręteczką ?

Z góry dzięki za pomoc. To mój pierwszy post... i prawdę powiedziawszy temat mojej laleczki i powitanie zostawię sobie na chwilę luzu między pracami nad moim ROMETem a pracą...

Pozdrawiam
Tomek
19-03-2014 14:06:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 





Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

 Witaj, Gość
Musisz się zarejestrować przed napisaniem posta.


  

Hasło
  





Romet miesiąca
Styczeń - gregor19781978

Reklama


 Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)

 Ostatnie wątki
Robaki ze złomu by joozek
Ostatni post: MadMMz
Dzisiaj 04:35:20
» Odpowiedzi: 478
» Wyświetleń: 37962
Charper składa charta czy...
Ostatni post: charper
Dzisiaj 01:41:59
» Odpowiedzi: 457
» Wyświetleń: 37099
Drugi chart (charper)
Ostatni post: charper
Dzisiaj 01:32:32
» Odpowiedzi: 124
» Wyświetleń: 8832
Śmieszne i ciekawe linki,...
Ostatni post: Quake96
Wczoraj 23:57:40
» Odpowiedzi: 822
» Wyświetleń: 57250
Kupię ramę z papierami ja...
Ostatni post: krzysiek132.9@o2.pl
Wczoraj 23:45:58
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 24
Górna półka Kadet
Ostatni post: Buba27
Wczoraj 23:19:07
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 20
(P) Gaźnik romet 2 biegi
Ostatni post: endriuPL
Wczoraj 22:56:20
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 13
[Poradnik] Ural czy Ukrai...
Ostatni post: kodulek3
Wczoraj 22:53:43
» Odpowiedzi: 9
» Wyświetleń: 2036
Romet Mińsk 125 Typ 400A
Ostatni post: KrisPL
Wczoraj 22:34:42
» Odpowiedzi: 26
» Wyświetleń: 1226
Mój rówieśnik - Mińsk
Ostatni post: KrisPL
Wczoraj 22:23:30
» Odpowiedzi: 7
» Wyświetleń: 185
Mój pierwszy Ogar 200
Ostatni post: Szopen97
Wczoraj 22:14:26
» Odpowiedzi: 1421
» Wyświetleń: 288901
KOMAR 2361 - SPORT - kole...
Ostatni post: joozek
Wczoraj 22:11:59
» Odpowiedzi: 88
» Wyświetleń: 6996
Problem ze skrzynią biegó...
Ostatni post: kamq12
Wczoraj 21:19:37
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 27
Kończenie Remontu parę py...
Ostatni post: Dj.bimo
Wczoraj 20:21:56
» Odpowiedzi: 2
» Wyświetleń: 46
Części Komar 2352
Ostatni post: kwiatek83
Wczoraj 20:18:34
» Odpowiedzi: 2
» Wyświetleń: 124

Reklama