Zapraszamy na naszego fanpage'a - facebook.com/ChlopcyRometowcy Wink

Jesteś nowy na forum? - Zapraszamy do przywitania się w dziale "Powitalnia" Smile


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Ogar 200] ogar 200 nie ma mocy
Autor Wiadomość
19ElectroBDG46 Offline
Uczeń
*


Liczba postów: 176
Imię: Mateusz
Skąd: Bydgoszcz
Pojazd: Romet Ogar 200
Post: #1
[Ogar 200] ogar 200 nie ma mocy
co to moze byc ze jak odpale ogara normalnie wkreca sie na obroty i jak wrzuce 1 to jedzie a jak wrzuce 2 to juz slabie?? dodam ze filtr powietrza zostal juz wymieniony i silnik mial robiony remont dzieki pozdrawiam ;]

Aby zobaczyć element, Zaloguj lub Zarejestruj się.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-06-2012 01:04:17 przez Tomasso94.)
08-12-2011 15:58:23
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Reklama
Barto5050 Offline
Współczesny Romeciarz :F
*


Liczba postów: 862
Imię: Bartek
Skąd: Turze Pole (RBR)
Pojazd: Romet Ogar 200
Post: #2
RE: ogar 200 nie ma mocy
może trzeba od nowa go wyregulowac, bo gaźnik może byc ustawiony na brudny filtr ?

"One maja duszę, a nie plastiki" Big Grin

9.10.2011r.- 100 Post !! Tongue
11.01.2013r.- 500 Post !! Tongue
W stajni :

Romet ogar 200 85'
Romet komar 2352 78'
Romet Pony 50 M-2 86'

I Heart Romet Wink

gg - 12144473
08-12-2011 16:15:29
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Niedźwiedź Offline
Uczeń
*


Liczba postów: 193
Imię: Damian
Skąd: Nowy Dwór Mazowiecki
Pojazd: Romet 50-T-1
Post: #3
RE: ogar 200 nie ma mocy
a może nie rozwijasz odpowiedniej prędkości żeby wrzucić 2 za szybko może ją wpinasz albo przeczyść przedmuchaj dokładnie cały gaźnik
08-12-2011 16:24:28
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
MrF4k Offline
Daaaawwccaa
Moderatorzy


Liczba postów: 5,397
Imię: Karol
Skąd: Kamienna Wola / Stąporków
Pojazd: Romet Chart
Post: #4
RE: ogar 200 nie ma mocy
kompresja moze spieprzać sprawdz uszczelki lub simer

Pisk opon słychać z dala ktoś na Charcie zapier**** !!!
Mam Rometa i dwa kaski więc wybiorę się na laski

(24-08-2011 23:10:48)soczek napisał(a):  Aby zobaczyć element, Zaloguj lub Zarejestruj się.
Szybka rejestracja na forum
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-12-2011 16:34:54 przez MrF4k.)
08-12-2011 16:33:35
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Dabek333 Offline
Mechanik
*


Liczba postów: 1,348
Imię: Paweł
Skąd: Szczawin/Nowe Miasto
Pojazd: Romet Komar
Post: #5
RE: ogar 200 nie ma mocy
Regulacja komprecha ucieka lub cos z filtrem

100 post-15.06.2011 18.28
200 post -28.07.2011 12.12
300 post-22.09.2011 16.57
400 post-21.12.2011 17.13
500 post-05.02.2012 21.11
600 post 14.03.2012 14.53
700 post 27.04.2012 14.25
800 post 18.06.2012 13.53
900 post 21.08.2012 14.04
1000 post 15.11.2012 15.19
Zbieranie na skutera
10zł/400zł




Jezeli pomogłem daj "Pomógł"
08-12-2011 16:44:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
STRAŻNIK Offline
Strażnik Forum :D
*


Liczba postów: 723
Imię: Grzegorz
Skąd: Czachów- zachodniopomorskie
Pojazd: Romet Ogar 200
Post: #6
RE: ogar 200 nie ma mocy
jeśli robiłeś remont silnika to może być tego przyczyna
bo jak ja zmieniałem tłok, pierścienie to u mnie w ogarze 200 też miał z początku muła a jak się dotarły to gites jest i ma nawet sporo mocy Big Grin

Pamiętaj młody Romeciarzu
żeby jeździć w polskim orzeszku a nie w chińskim łamaczu czaszki :F
_________________________________________________________________
[IMG]Aby zobaczyć element, Zaloguj lub Zarejestruj się.[/IMG] Szybka rejestracja na forum



NOWINKI:

Remont ukończony!!!!
zostało kilka pierdołków takich jak naklejkiBig Grin
08-12-2011 18:25:54
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Reklama
patrykx0999 Offline
Nowy
*


Liczba postów: 59
Imię: Patryk
Skąd: Łukowice
Pojazd: Romet 50-T-1
Post: #7
RE: ogar 200 nie ma mocy
a wał nie ma luzów ?
08-12-2011 18:26:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Barto5050 Offline
Współczesny Romeciarz :F
*


Liczba postów: 862
Imię: Bartek
Skąd: Turze Pole (RBR)
Pojazd: Romet Ogar 200
Post: #8
RE: ogar 200 nie ma mocy
a może skrzynie źle złożyłeś, bo coś tam słyszałem, ze często się to zdarza i pierwszy bieg jest szybki a inne długie

"One maja duszę, a nie plastiki" Big Grin

9.10.2011r.- 100 Post !! Tongue
11.01.2013r.- 500 Post !! Tongue
W stajni :

Romet ogar 200 85'
Romet komar 2352 78'
Romet Pony 50 M-2 86'

I Heart Romet Wink

gg - 12144473
08-12-2011 18:33:18
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
19ElectroBDG46 Offline
Uczeń
*


Liczba postów: 176
Imię: Mateusz
Skąd: Bydgoszcz
Pojazd: Romet Ogar 200
Post: #9
RE: ogar 200 nie ma mocy
no ale on dobrze jezdzil do puki mi sie filtr nie zapchal moze trzeba go na nowa wyregulowac pod czysty filtr? a moze byc to wina zaplonu?

Aby zobaczyć element, Zaloguj lub Zarejestruj się.
08-12-2011 19:13:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Niedźwiedź Offline
Uczeń
*


Liczba postów: 193
Imię: Damian
Skąd: Nowy Dwór Mazowiecki
Pojazd: Romet 50-T-1
Post: #10
RE: ogar 200 nie ma mocy
mówię przedmuchaj przeczyść cały gaźnik i wyreguluj odnowa Smile i napisz czy pomogło czy nie albo rzeczywiście weź sprawdź kompresje Smile
08-12-2011 20:07:54
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
kilerek11 Offline
Banned


Liczba postów: 36
Imię: Adrian
Skąd: szczecinek
Pojazd: Romet Kadet
Post: #11
RE: ogar 200 nie ma mocy
Moim zdaniem jest to swieca lub słaba kompresja.

DAWAJ TURBINE DO KOMARA ALBO CIE ZASTRZELE.
_
Mixol to wiecej niz olej, to płynna technologia : DD
_
Moje kalendarium
-21.01.2010- zakup ogara 205 z papierami za 200zł.
-05.08.2011-zakup ogara 200 z papierami za 130zł i flaszke.
-09.11.2011- zakup kadeta w orginalnym stanie i z papierami za 350zł.
-08.12.2011 rozpoczecie remontu kadeta.
08-12-2011 21:52:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Reklama
19ElectroBDG46 Offline
Uczeń
*


Liczba postów: 176
Imię: Mateusz
Skąd: Bydgoszcz
Pojazd: Romet Ogar 200
Post: #12
RE: ogar 200 nie ma mocy
nie sprawdzalem swiecy bo nie mam innej ;DD a jak moge sprawdzic kompresje?

Aby zobaczyć element, Zaloguj lub Zarejestruj się.
08-12-2011 22:48:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
MrF4k Offline
Daaaawwccaa
Moderatorzy


Liczba postów: 5,397
Imię: Karol
Skąd: Kamienna Wola / Stąporków
Pojazd: Romet Chart
Post: #13
RE: ogar 200 nie ma mocy
przykładając palca do tej dziury w głowicy gdzie sie świece przykręca jak bedzie czuć że wciąga powietrze lub wypycha to jest komprecha Smile można też sprawdzić urządzeniem wkręca sie tam gdzie świece ale zapomniałem jak sie to nazywa

Pisk opon słychać z dala ktoś na Charcie zapier**** !!!
Mam Rometa i dwa kaski więc wybiorę się na laski

(24-08-2011 23:10:48)soczek napisał(a):  Aby zobaczyć element, Zaloguj lub Zarejestruj się.
Szybka rejestracja na forum
08-12-2011 22:55:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
19ElectroBDG46 Offline
Uczeń
*


Liczba postów: 176
Imię: Mateusz
Skąd: Bydgoszcz
Pojazd: Romet Ogar 200
Post: #14
RE: ogar 200 nie ma mocy
nanometr jak sie nie myle ale ja takiego czegos nie mam jutro pojde i sprawdze to z palcem ;D jak przytkne to wtedy mam go kopnac tak?

Aby zobaczyć element, Zaloguj lub Zarejestruj się.
08-12-2011 23:11:01
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
MrF4k Offline
Daaaawwccaa
Moderatorzy


Liczba postów: 5,397
Imię: Karol
Skąd: Kamienna Wola / Stąporków
Pojazd: Romet Chart
Post: #15
RE: ogar 200 nie ma mocy
tak i wtedy zobaczysz czy wypycha i wciąga powietrze

Pisk opon słychać z dala ktoś na Charcie zapier**** !!!
Mam Rometa i dwa kaski więc wybiorę się na laski

(24-08-2011 23:10:48)soczek napisał(a):  Aby zobaczyć element, Zaloguj lub Zarejestruj się.
Szybka rejestracja na forum
08-12-2011 23:42:52
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
kilerek11 Offline
Banned


Liczba postów: 36
Imię: Adrian
Skąd: szczecinek
Pojazd: Romet Kadet
Post: #16
RE: ogar 200 nie ma mocy
Sprawdz kompreche, i wykręc na chwile ojcu z auta swiece ;D.

DAWAJ TURBINE DO KOMARA ALBO CIE ZASTRZELE.
_
Mixol to wiecej niz olej, to płynna technologia : DD
_
Moje kalendarium
-21.01.2010- zakup ogara 205 z papierami za 200zł.
-05.08.2011-zakup ogara 200 z papierami za 130zł i flaszke.
-09.11.2011- zakup kadeta w orginalnym stanie i z papierami za 350zł.
-08.12.2011 rozpoczecie remontu kadeta.
09-12-2011 00:46:23
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Reklama
19ElectroBDG46 Offline
Uczeń
*


Liczba postów: 176
Imię: Mateusz
Skąd: Bydgoszcz
Pojazd: Romet Ogar 200
Post: #17
RE: ogar 200 nie ma mocy
a moze to byc od tego ze nie mam uszczelki pod glowica (dzis to zobaczylem ;D)??

Aby zobaczyć element, Zaloguj lub Zarejestruj się.
02-01-2012 17:58:06
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Przemek Niedostępny
Klubowicz
*


Liczba postów: 1,937
Imię: Przemek
Skąd: Bydgoszcz
Pojazd: Romet Chart
Post: #18
RE: ogar 200 nie ma mocy
facepalm to w ogole odpalilo?

[IMG]Aby zobaczyć element, Zaloguj lub Zarejestruj się.[/IMG] Szybka rejestracja na forum
02-01-2012 18:02:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 





Skocz do:




Witaj, Gość
Musisz się zarejestrować przed napisaniem posta.

Użytkownik
  

Hasło
  





Reklama

Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)

Statystyki
» Użytkownicy: 7,344
» Najnowszy użytkownik: filip11051
» Wątków na forum: 26,015
» Postów na forum: 337,953

Pełne statystyki

Nawigacja

Romet miesiąca
Maj - mateusz5625

Reklama


Ostatnie wątki
Brak jednej z umów
Ostatni post przez: DominiX
Dzisiaj 19:08:57
» Odpowiedzi: 2
» Wyświetleń: 33
Chart by Janusz94
Ostatni post przez: janusz94
Dzisiaj 18:56:46
» Odpowiedzi: 321
» Wyświetleń: 15901
Komar 2351 odnowiony :)
Ostatni post przez: Amanssy
Dzisiaj 18:51:29
» Odpowiedzi: 12
» Wyświetleń: 123
Iskrownik
Ostatni post przez: lewan4585
Dzisiaj 18:51:25
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 6
ananasowy 2375
Ostatni post przez: ananas
Dzisiaj 18:49:40
» Odpowiedzi: 40
» Wyświetleń: 731
Moje rowery
Ostatni post przez: Semmao
Dzisiaj 18:45:51
» Odpowiedzi: 61
» Wyświetleń: 1437
Wypatrzone na Allegro, Ol...
Ostatni post przez: wnusiu94
Dzisiaj 18:43:17
» Odpowiedzi: 1119
» Wyświetleń: 19275
Problem - z paliwem
Ostatni post przez: Przemi998
Dzisiaj 18:41:30
» Odpowiedzi: 10
» Wyświetleń: 114
Siemaneczko
Ostatni post przez: Semmao
Dzisiaj 18:41:29
» Odpowiedzi: 2
» Wyświetleń: 29
Moje znaleziska zlomowe i...
Ostatni post przez: kamil97
Dzisiaj 18:36:32
» Odpowiedzi: 13
» Wyświetleń: 309
nagły spadek mocy
Ostatni post przez: Mr.Kropek
Dzisiaj 18:31:31
» Odpowiedzi: 5
» Wyświetleń: 52
Komar S38 - Brak mocy i p...
Ostatni post przez: BartuS
Dzisiaj 18:27:04
» Odpowiedzi: 6
» Wyświetleń: 78
Fiat 126 elx Town by Mate...
Ostatni post przez: MateuszR
Dzisiaj 18:23:34
» Odpowiedzi: 101
» Wyświetleń: 6139
Łosiek "by Bosz"
Ostatni post przez: DominiX
Dzisiaj 17:57:57
» Odpowiedzi: 62
» Wyświetleń: 2195
Ślimak obraca się z kołem...
Ostatni post przez: szczupak54
Dzisiaj 17:53:15
» Odpowiedzi: 4
» Wyświetleń: 77