Zapraszamy na naszego fanpage'a - facebook.com/ChlopcyRometowcy Wink

Jesteś nowy na forum? - Zapraszamy do przywitania się w dziale "Powitalnia" Smile

Forumowe naklejki, kubki, koszulki - kliknij tutaj.


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Ogar 200] ogar 200 nie ma mocy
Autor Wiadomość
19ElectroBDG46 Offline
Uczeń
*


Liczba postów: 176
Imię: Mateusz
Skąd: Bydgoszcz
Pojazd: Romet Ogar 200
Post: #1
[Ogar 200] ogar 200 nie ma mocy
co to moze byc ze jak odpale ogara normalnie wkreca sie na obroty i jak wrzuce 1 to jedzie a jak wrzuce 2 to juz slabie?? dodam ze filtr powietrza zostal juz wymieniony i silnik mial robiony remont dzieki pozdrawiam ;]

Aby zobaczyć element, Zaloguj lub Zarejestruj się.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-06-2012 00:04:17 przez Tomasso94.)
08-12-2011 14:58:23
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Reklama
Barto5050 Offline
Współczesny Romeciarz :F
*


Liczba postów: 800
Imię: Bartek
Skąd: Turze Pole (RBR)
Pojazd: Romet Ogar 200
Post: #2
RE: ogar 200 nie ma mocy
może trzeba od nowa go wyregulowac, bo gaźnik może byc ustawiony na brudny filtr ?

"One maja duszę, a nie plastiki" Big Grin

9.10.2011r.- 100 Post !! Tongue
11.01.2013r.- 500 Post !! Tongue
W stajni :

Romet ogar 200 85' x2
Romet komar 2352 78'

I Heart Romet Wink

gg - 12144473
08-12-2011 15:15:29
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Niedźwiedź Offline
Uczeń
*


Liczba postów: 193
Imię: Damian
Skąd: Nowy Dwór Mazowiecki
Pojazd: Romet 50-T-1
Post: #3
RE: ogar 200 nie ma mocy
a może nie rozwijasz odpowiedniej prędkości żeby wrzucić 2 za szybko może ją wpinasz albo przeczyść przedmuchaj dokładnie cały gaźnik
08-12-2011 15:24:28
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
MrF4k Online
Daaaawwccaa
Moderatorzy


Liczba postów: 5,250
Imię: Karol
Skąd: Kamienna Wola / Stąporków
Pojazd: Romet Chart
Post: #4
RE: ogar 200 nie ma mocy
kompresja moze spieprzać sprawdz uszczelki lub simer

,,Nie moc a technika robi z Ciebie zawodnika Wink,,
,, Mam Rometa i dwa kaski więc pojade se na laski Big Grin ,,


(24-08-2011 22:10:48)soczek napisał(a):  Aby zobaczyć element, Zaloguj lub Zarejestruj się.
Szybka rejestracja na forum
Zakaz kopiowania sygnatury oraz przerabiania pod wzór!!!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-12-2011 15:34:54 przez MrF4k.)
08-12-2011 15:33:35
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Dabek333 Offline
Mechanik
*


Liczba postów: 1,316
Imię: Paweł
Skąd: Szczawin/Nowe Miasto
Pojazd: Romet Komar
Post: #5
RE: ogar 200 nie ma mocy
Regulacja komprecha ucieka lub cos z filtrem

100 post-15.06.2011 18.28
200 post -28.07.2011 12.12
300 post-22.09.2011 16.57
400 post-21.12.2011 17.13
500 post-05.02.2012 21.11
600 post 14.03.2012 14.53
700 post 27.04.2012 14.25
800 post 18.06.2012 13.53
900 post 21.08.2012 14.04
1000 post 15.11.2012 15.19
Zbieranie na skutera
10zł/400zł




Jezeli pomogłem daj "Pomógł"
08-12-2011 15:44:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
STRAŻNIK Offline
Strażnik Forum :D
*


Liczba postów: 723
Imię: Grzegorz
Skąd: Czachów- zachodniopomorskie
Pojazd: Romet Ogar 200
Post: #6
RE: ogar 200 nie ma mocy
jeśli robiłeś remont silnika to może być tego przyczyna
bo jak ja zmieniałem tłok, pierścienie to u mnie w ogarze 200 też miał z początku muła a jak się dotarły to gites jest i ma nawet sporo mocy Big Grin

Pamiętaj młody Romeciarzu
żeby jeździć w polskim orzeszku a nie w chińskim łamaczu czaszki :F
_________________________________________________________________
[IMG]Aby zobaczyć element, Zaloguj lub Zarejestruj się.[/IMG] Szybka rejestracja na forum



NOWINKI:

Remont ukończony!!!!
zostało kilka pierdołków takich jak naklejkiBig Grin
08-12-2011 17:25:54
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Reklama
patrykx0999 Offline
Nowy
*


Liczba postów: 59
Imię: Patryk
Skąd: Łukowice
Pojazd: Romet 50-T-1
Post: #7
RE: ogar 200 nie ma mocy
a wał nie ma luzów ?
08-12-2011 17:26:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Barto5050 Offline
Współczesny Romeciarz :F
*


Liczba postów: 800
Imię: Bartek
Skąd: Turze Pole (RBR)
Pojazd: Romet Ogar 200
Post: #8
RE: ogar 200 nie ma mocy
a może skrzynie źle złożyłeś, bo coś tam słyszałem, ze często się to zdarza i pierwszy bieg jest szybki a inne długie

"One maja duszę, a nie plastiki" Big Grin

9.10.2011r.- 100 Post !! Tongue
11.01.2013r.- 500 Post !! Tongue
W stajni :

Romet ogar 200 85' x2
Romet komar 2352 78'

I Heart Romet Wink

gg - 12144473
08-12-2011 17:33:18
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
19ElectroBDG46 Offline
Uczeń
*


Liczba postów: 176
Imię: Mateusz
Skąd: Bydgoszcz
Pojazd: Romet Ogar 200
Post: #9
RE: ogar 200 nie ma mocy
no ale on dobrze jezdzil do puki mi sie filtr nie zapchal moze trzeba go na nowa wyregulowac pod czysty filtr? a moze byc to wina zaplonu?

Aby zobaczyć element, Zaloguj lub Zarejestruj się.
08-12-2011 18:13:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Niedźwiedź Offline
Uczeń
*


Liczba postów: 193
Imię: Damian
Skąd: Nowy Dwór Mazowiecki
Pojazd: Romet 50-T-1
Post: #10
RE: ogar 200 nie ma mocy
mówię przedmuchaj przeczyść cały gaźnik i wyreguluj odnowa Smile i napisz czy pomogło czy nie albo rzeczywiście weź sprawdź kompresje Smile
08-12-2011 19:07:54
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
kilerek11 Offline
Banned


Liczba postów: 36
Imię: Adrian
Skąd: szczecinek
Pojazd: Romet Kadet
Post: #11
RE: ogar 200 nie ma mocy
Moim zdaniem jest to swieca lub słaba kompresja.

DAWAJ TURBINE DO KOMARA ALBO CIE ZASTRZELE.
_
Mixol to wiecej niz olej, to płynna technologia : DD
_
Moje kalendarium
-21.01.2010- zakup ogara 205 z papierami za 200zł.
-05.08.2011-zakup ogara 200 z papierami za 130zł i flaszke.
-09.11.2011- zakup kadeta w orginalnym stanie i z papierami za 350zł.
-08.12.2011 rozpoczecie remontu kadeta.
08-12-2011 20:52:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Reklama
19ElectroBDG46 Offline
Uczeń
*


Liczba postów: 176
Imię: Mateusz
Skąd: Bydgoszcz
Pojazd: Romet Ogar 200
Post: #12
RE: ogar 200 nie ma mocy
nie sprawdzalem swiecy bo nie mam innej ;DD a jak moge sprawdzic kompresje?

Aby zobaczyć element, Zaloguj lub Zarejestruj się.
08-12-2011 21:48:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
MrF4k Online
Daaaawwccaa
Moderatorzy


Liczba postów: 5,250
Imię: Karol
Skąd: Kamienna Wola / Stąporków
Pojazd: Romet Chart
Post: #13
RE: ogar 200 nie ma mocy
przykładając palca do tej dziury w głowicy gdzie sie świece przykręca jak bedzie czuć że wciąga powietrze lub wypycha to jest komprecha Smile można też sprawdzić urządzeniem wkręca sie tam gdzie świece ale zapomniałem jak sie to nazywa

,,Nie moc a technika robi z Ciebie zawodnika Wink,,
,, Mam Rometa i dwa kaski więc pojade se na laski Big Grin ,,


(24-08-2011 22:10:48)soczek napisał(a):  Aby zobaczyć element, Zaloguj lub Zarejestruj się.
Szybka rejestracja na forum
Zakaz kopiowania sygnatury oraz przerabiania pod wzór!!!
08-12-2011 21:55:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
19ElectroBDG46 Offline
Uczeń
*


Liczba postów: 176
Imię: Mateusz
Skąd: Bydgoszcz
Pojazd: Romet Ogar 200
Post: #14
RE: ogar 200 nie ma mocy
nanometr jak sie nie myle ale ja takiego czegos nie mam jutro pojde i sprawdze to z palcem ;D jak przytkne to wtedy mam go kopnac tak?

Aby zobaczyć element, Zaloguj lub Zarejestruj się.
08-12-2011 22:11:01
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
MrF4k Online
Daaaawwccaa
Moderatorzy


Liczba postów: 5,250
Imię: Karol
Skąd: Kamienna Wola / Stąporków
Pojazd: Romet Chart
Post: #15
RE: ogar 200 nie ma mocy
tak i wtedy zobaczysz czy wypycha i wciąga powietrze

,,Nie moc a technika robi z Ciebie zawodnika Wink,,
,, Mam Rometa i dwa kaski więc pojade se na laski Big Grin ,,


(24-08-2011 22:10:48)soczek napisał(a):  Aby zobaczyć element, Zaloguj lub Zarejestruj się.
Szybka rejestracja na forum
Zakaz kopiowania sygnatury oraz przerabiania pod wzór!!!
08-12-2011 22:42:52
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
kilerek11 Offline
Banned


Liczba postów: 36
Imię: Adrian
Skąd: szczecinek
Pojazd: Romet Kadet
Post: #16
RE: ogar 200 nie ma mocy
Sprawdz kompreche, i wykręc na chwile ojcu z auta swiece ;D.

DAWAJ TURBINE DO KOMARA ALBO CIE ZASTRZELE.
_
Mixol to wiecej niz olej, to płynna technologia : DD
_
Moje kalendarium
-21.01.2010- zakup ogara 205 z papierami za 200zł.
-05.08.2011-zakup ogara 200 z papierami za 130zł i flaszke.
-09.11.2011- zakup kadeta w orginalnym stanie i z papierami za 350zł.
-08.12.2011 rozpoczecie remontu kadeta.
08-12-2011 23:46:23
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Reklama
19ElectroBDG46 Offline
Uczeń
*


Liczba postów: 176
Imię: Mateusz
Skąd: Bydgoszcz
Pojazd: Romet Ogar 200
Post: #17
RE: ogar 200 nie ma mocy
a moze to byc od tego ze nie mam uszczelki pod glowica (dzis to zobaczylem ;D)??

Aby zobaczyć element, Zaloguj lub Zarejestruj się.
02-01-2012 16:58:06
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Przemek Niedostępny
Klubowicz
*


Liczba postów: 1,925
Imię: .
Skąd: .
Pojazd: Inny
Post: #18
RE: ogar 200 nie ma mocy
facepalm to w ogole odpalilo?
02-01-2012 17:02:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 





Skocz do:




Witaj, Gość
Musisz się zarejestrować przed napisaniem posta.

Użytkownik
  

Hasło
  





Romet miesiąca
Marzec - enduro

Reklama


ROMET - części
http://gmoto.pl/

Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)

Statystyki
» Użytkownicy: 6,461
» Najnowszy użytkownik: BadBerry
» Wątków na forum: 22,974
» Postów na forum: 299,242

Pełne statystyki

Reklama

Ostatnie wątki
Ogar 205
Ostatni post przez: Krzysiek87
Dzisiaj 15:21:55
» Odpowiedzi: 6
» Wyświetleń: 169
Problem z gaźnikiem
Ostatni post przez: Charcik
Dzisiaj 15:20:38
» Odpowiedzi: 6
» Wyświetleń: 85
Od jakiego motoru ten ści...
Ostatni post przez: bubel500
Dzisiaj 15:20:35
» Odpowiedzi: 5
» Wyświetleń: 55
Kto ze świętokrzyskiego?
Ostatni post przez: MrF4k
Dzisiaj 15:18:26
» Odpowiedzi: 10
» Wyświetleń: 195
Gaźnik simka
Ostatni post przez: szopen45
Dzisiaj 15:18:17
» Odpowiedzi: 6
» Wyświetleń: 28
Romet 50 T1 czy warto
Ostatni post przez: MrF4k
Dzisiaj 15:09:34
» Odpowiedzi: 27
» Wyświetleń: 405
Moje rowery romet,Orion,M...
Ostatni post przez: Wojski
Dzisiaj 15:08:10
» Odpowiedzi: 6
» Wyświetleń: 41
Charper składa charta czy...
Ostatni post przez: MrF4k
Dzisiaj 15:03:36
» Odpowiedzi: 243
» Wyświetleń: 7228
Romet Chart 210 elektroni...
Ostatni post przez: stqc
Dzisiaj 14:51:53
» Odpowiedzi: 898
» Wyświetleń: 60527
Modele 3D Rometów by Domi...
Ostatni post przez: DominiX
Dzisiaj 14:34:13
» Odpowiedzi: 2
» Wyświetleń: 54
Korbowód sendy w wale s38...
Ostatni post przez: stqc
Dzisiaj 14:34:10
» Odpowiedzi: 7
» Wyświetleń: 118
Romet Kadet M780 '86
Ostatni post przez: ArcziManYea
Dzisiaj 14:28:42
» Odpowiedzi: 11
» Wyświetleń: 75
Zlot/spotkanie w Złotowie
Ostatni post przez: sstasiek
Dzisiaj 14:27:31
» Odpowiedzi: 67
» Wyświetleń: 727
Wypatrzone na Allegro, Ta...
Ostatni post przez: wnusiu94
Dzisiaj 14:01:43
» Odpowiedzi: 337
» Wyświetleń: 1255
co się dzieje z takim mot...
Ostatni post przez: Legwan1989
Dzisiaj 13:58:26
» Odpowiedzi: 28
» Wyświetleń: 762