Zapraszamy na naszego fanpage'a - facebook.com/ChlopcyRometowcy Wink

Jesteś nowy na forum? - Zapraszamy do przywitania się w dziale "Powitalnia" Smile


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Ogar 200] ogar 200 nie ma mocy
Autor Wiadomość
19ElectroBDG46 Offline
Uczeń
*


Liczba postów: 176
Imię: Mateusz
Skąd: Bydgoszcz
Pojazd: Romet Ogar 200
Post: #1
[Ogar 200] ogar 200 nie ma mocy
co to moze byc ze jak odpale ogara normalnie wkreca sie na obroty i jak wrzuce 1 to jedzie a jak wrzuce 2 to juz slabie?? dodam ze filtr powietrza zostal juz wymieniony i silnik mial robiony remont dzieki pozdrawiam ;]

Aby zobaczyć element, Zaloguj lub Zarejestruj się.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-06-2012 01:04:17 przez Tomasso94.)
08-12-2011 15:58:23
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Reklama
Barto5050 Offline
Współczesny Romeciarz :F
*


Liczba postów: 884
Imię: Bartek
Skąd: Turze Pole (RBR)
Pojazd: Romet Ogar 200
Post: #2
RE: ogar 200 nie ma mocy
może trzeba od nowa go wyregulowac, bo gaźnik może byc ustawiony na brudny filtr ?

"One maja duszę, a nie plastiki" Big Grin

9.10.2011r.- 100 Post !! Tongue
11.01.2013r.- 500 Post !! Tongue
W stajni :

Romet ogar 200 85'
Romet komar 2352 78'
Romet Pony 50 M-2 86'

I Heart Romet Wink

gg - 12144473
08-12-2011 16:15:29
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Niedźwiedź Offline
Uczeń
*


Liczba postów: 193
Imię: Damian
Skąd: Nowy Dwór Mazowiecki
Pojazd: Romet 50-T-1
Post: #3
RE: ogar 200 nie ma mocy
a może nie rozwijasz odpowiedniej prędkości żeby wrzucić 2 za szybko może ją wpinasz albo przeczyść przedmuchaj dokładnie cały gaźnik
08-12-2011 16:24:28
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
MrF4k Online
Daaaawwccaa
Moderatorzy


Liczba postów: 5,448
Imię: Karol
Skąd: Kamienna Wola / Stąporków
Pojazd: Romet Chart
Post: #4
RE: ogar 200 nie ma mocy
kompresja moze spieprzać sprawdz uszczelki lub simer

Pisk opon słychać z dala ktoś na Charcie zapier**** !!!
Mam Rometa i dwa kaski więc wybiorę się na laski

(24-08-2011 23:10:48)soczek napisał(a):  Aby zobaczyć element, Zaloguj lub Zarejestruj się.
Szybka rejestracja na forum
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-12-2011 16:34:54 przez MrF4k.)
08-12-2011 16:33:35
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Dabek333 Online
Mechanik
*


Liczba postów: 1,353
Imię: Paweł
Skąd: Szczawin/Nowe Miasto
Pojazd: Romet Komar
Post: #5
RE: ogar 200 nie ma mocy
Regulacja komprecha ucieka lub cos z filtrem

100 post-15.06.2011 18.28
200 post -28.07.2011 12.12
300 post-22.09.2011 16.57
400 post-21.12.2011 17.13
500 post-05.02.2012 21.11
600 post 14.03.2012 14.53
700 post 27.04.2012 14.25
800 post 18.06.2012 13.53
900 post 21.08.2012 14.04
1000 post 15.11.2012 15.19
Zbieranie na skutera
10zł/400zł




Jezeli pomogłem daj "Pomógł"
08-12-2011 16:44:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
STRAŻNIK Offline
Strażnik Forum :D
*


Liczba postów: 723
Imię: Grzegorz
Skąd: Czachów- zachodniopomorskie
Pojazd: Romet Ogar 200
Post: #6
RE: ogar 200 nie ma mocy
jeśli robiłeś remont silnika to może być tego przyczyna
bo jak ja zmieniałem tłok, pierścienie to u mnie w ogarze 200 też miał z początku muła a jak się dotarły to gites jest i ma nawet sporo mocy Big Grin

Pamiętaj młody Romeciarzu
żeby jeździć w polskim orzeszku a nie w chińskim łamaczu czaszki :F
_________________________________________________________________
[IMG]Aby zobaczyć element, Zaloguj lub Zarejestruj się.[/IMG] Szybka rejestracja na forum



NOWINKI:

Remont ukończony!!!!
zostało kilka pierdołków takich jak naklejkiBig Grin
08-12-2011 18:25:54
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Reklama
patrykx0999 Offline
Nowy
*


Liczba postów: 59
Imię: Patryk
Skąd: Łukowice
Pojazd: Romet 50-T-1
Post: #7
RE: ogar 200 nie ma mocy
a wał nie ma luzów ?
08-12-2011 18:26:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Barto5050 Offline
Współczesny Romeciarz :F
*


Liczba postów: 884
Imię: Bartek
Skąd: Turze Pole (RBR)
Pojazd: Romet Ogar 200
Post: #8
RE: ogar 200 nie ma mocy
a może skrzynie źle złożyłeś, bo coś tam słyszałem, ze często się to zdarza i pierwszy bieg jest szybki a inne długie

"One maja duszę, a nie plastiki" Big Grin

9.10.2011r.- 100 Post !! Tongue
11.01.2013r.- 500 Post !! Tongue
W stajni :

Romet ogar 200 85'
Romet komar 2352 78'
Romet Pony 50 M-2 86'

I Heart Romet Wink

gg - 12144473
08-12-2011 18:33:18
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
19ElectroBDG46 Offline
Uczeń
*


Liczba postów: 176
Imię: Mateusz
Skąd: Bydgoszcz
Pojazd: Romet Ogar 200
Post: #9
RE: ogar 200 nie ma mocy
no ale on dobrze jezdzil do puki mi sie filtr nie zapchal moze trzeba go na nowa wyregulowac pod czysty filtr? a moze byc to wina zaplonu?

Aby zobaczyć element, Zaloguj lub Zarejestruj się.
08-12-2011 19:13:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Niedźwiedź Offline
Uczeń
*


Liczba postów: 193
Imię: Damian
Skąd: Nowy Dwór Mazowiecki
Pojazd: Romet 50-T-1
Post: #10
RE: ogar 200 nie ma mocy
mówię przedmuchaj przeczyść cały gaźnik i wyreguluj odnowa Smile i napisz czy pomogło czy nie albo rzeczywiście weź sprawdź kompresje Smile
08-12-2011 20:07:54
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
kilerek11 Offline
Banned


Liczba postów: 36
Imię: Adrian
Skąd: szczecinek
Pojazd: Romet Kadet
Post: #11
RE: ogar 200 nie ma mocy
Moim zdaniem jest to swieca lub słaba kompresja.

DAWAJ TURBINE DO KOMARA ALBO CIE ZASTRZELE.
_
Mixol to wiecej niz olej, to płynna technologia : DD
_
Moje kalendarium
-21.01.2010- zakup ogara 205 z papierami za 200zł.
-05.08.2011-zakup ogara 200 z papierami za 130zł i flaszke.
-09.11.2011- zakup kadeta w orginalnym stanie i z papierami za 350zł.
-08.12.2011 rozpoczecie remontu kadeta.
08-12-2011 21:52:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Reklama
19ElectroBDG46 Offline
Uczeń
*


Liczba postów: 176
Imię: Mateusz
Skąd: Bydgoszcz
Pojazd: Romet Ogar 200
Post: #12
RE: ogar 200 nie ma mocy
nie sprawdzalem swiecy bo nie mam innej ;DD a jak moge sprawdzic kompresje?

Aby zobaczyć element, Zaloguj lub Zarejestruj się.
08-12-2011 22:48:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
MrF4k Online
Daaaawwccaa
Moderatorzy


Liczba postów: 5,448
Imię: Karol
Skąd: Kamienna Wola / Stąporków
Pojazd: Romet Chart
Post: #13
RE: ogar 200 nie ma mocy
przykładając palca do tej dziury w głowicy gdzie sie świece przykręca jak bedzie czuć że wciąga powietrze lub wypycha to jest komprecha Smile można też sprawdzić urządzeniem wkręca sie tam gdzie świece ale zapomniałem jak sie to nazywa

Pisk opon słychać z dala ktoś na Charcie zapier**** !!!
Mam Rometa i dwa kaski więc wybiorę się na laski

(24-08-2011 23:10:48)soczek napisał(a):  Aby zobaczyć element, Zaloguj lub Zarejestruj się.
Szybka rejestracja na forum
08-12-2011 22:55:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
19ElectroBDG46 Offline
Uczeń
*


Liczba postów: 176
Imię: Mateusz
Skąd: Bydgoszcz
Pojazd: Romet Ogar 200
Post: #14
RE: ogar 200 nie ma mocy
nanometr jak sie nie myle ale ja takiego czegos nie mam jutro pojde i sprawdze to z palcem ;D jak przytkne to wtedy mam go kopnac tak?

Aby zobaczyć element, Zaloguj lub Zarejestruj się.
08-12-2011 23:11:01
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
MrF4k Online
Daaaawwccaa
Moderatorzy


Liczba postów: 5,448
Imię: Karol
Skąd: Kamienna Wola / Stąporków
Pojazd: Romet Chart
Post: #15
RE: ogar 200 nie ma mocy
tak i wtedy zobaczysz czy wypycha i wciąga powietrze

Pisk opon słychać z dala ktoś na Charcie zapier**** !!!
Mam Rometa i dwa kaski więc wybiorę się na laski

(24-08-2011 23:10:48)soczek napisał(a):  Aby zobaczyć element, Zaloguj lub Zarejestruj się.
Szybka rejestracja na forum
08-12-2011 23:42:52
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
kilerek11 Offline
Banned


Liczba postów: 36
Imię: Adrian
Skąd: szczecinek
Pojazd: Romet Kadet
Post: #16
RE: ogar 200 nie ma mocy
Sprawdz kompreche, i wykręc na chwile ojcu z auta swiece ;D.

DAWAJ TURBINE DO KOMARA ALBO CIE ZASTRZELE.
_
Mixol to wiecej niz olej, to płynna technologia : DD
_
Moje kalendarium
-21.01.2010- zakup ogara 205 z papierami za 200zł.
-05.08.2011-zakup ogara 200 z papierami za 130zł i flaszke.
-09.11.2011- zakup kadeta w orginalnym stanie i z papierami za 350zł.
-08.12.2011 rozpoczecie remontu kadeta.
09-12-2011 00:46:23
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Reklama
19ElectroBDG46 Offline
Uczeń
*


Liczba postów: 176
Imię: Mateusz
Skąd: Bydgoszcz
Pojazd: Romet Ogar 200
Post: #17
RE: ogar 200 nie ma mocy
a moze to byc od tego ze nie mam uszczelki pod glowica (dzis to zobaczylem ;D)??

Aby zobaczyć element, Zaloguj lub Zarejestruj się.
02-01-2012 17:58:06
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Przemek Niedostępny
Klubowicz
*


Liczba postów: 1,938
Imię: Przemek
Skąd: Bydgoszcz
Pojazd: Romet Chart
Post: #18
RE: ogar 200 nie ma mocy
facepalm to w ogole odpalilo?

[IMG]Aby zobaczyć element, Zaloguj lub Zarejestruj się.[/IMG] Szybka rejestracja na forum
02-01-2012 18:02:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 





Skocz do:




 Witaj, Gość
Musisz się zarejestrować przed napisaniem posta.

Użytkownik
  

Hasło
  





Reklama

 Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)

 Statystyki
» Użytkownicy: 7,776
» Najnowszy użytkownik: Rafifaxddx
» Wątków na forum: 27,517
» Postów na forum: 354,575

Pełne statystyki

Nawigacja

Romet miesiąca
Sierpień - joozek

Reklama


 Ostatnie wątki
Ogar and Srebrzanka :F Py...
Ostatni post przez: fosa
Dzisiaj 20:13:02
» Odpowiedzi: 5
» Wyświetleń: 74
Chart by Janusz94
Ostatni post przez: budzikjacek136
Dzisiaj 20:12:24
» Odpowiedzi: 424
» Wyświetleń: 20416
Komar 2350 ze złomu
Ostatni post przez: Krystian Colo
Dzisiaj 20:08:21
» Odpowiedzi: 11
» Wyświetleń: 147
Zerwany gwint
Ostatni post przez: Wojtek3362
Dzisiaj 20:04:57
» Odpowiedzi: 10
» Wyświetleń: 117
światła
Ostatni post przez: CLAy
Dzisiaj 19:54:50
» Odpowiedzi: 8
» Wyświetleń: 195
Romet Ogar 200 project el...
Ostatni post przez: kamil97
Dzisiaj 19:48:26
» Odpowiedzi: 679
» Wyświetleń: 28726
[FAQ] Wszystko o rejestra...
Ostatni post przez: gubic
Dzisiaj 19:46:44
» Odpowiedzi: 38
» Wyświetleń: 2293
Simson Duo - Złodziej
Ostatni post przez: MrF4k
Dzisiaj 19:46:16
» Odpowiedzi: 44
» Wyświetleń: 1284
Częsci Fiat 126P FSM
Ostatni post przez: gincu99
Dzisiaj 19:45:56
» Odpowiedzi: 2
» Wyświetleń: 30
Ogar 200 by Budzik - 50/3...
Ostatni post przez: Latos
Dzisiaj 19:44:42
» Odpowiedzi: 402
» Wyświetleń: 22030
Wymarzone Piaggio Vespa P...
Ostatni post przez: Taśma
Dzisiaj 19:43:42
» Odpowiedzi: 107
» Wyświetleń: 3899
[Chart] Pytanie dotyczące...
Ostatni post przez: RaFicki
Dzisiaj 19:41:47
» Odpowiedzi: 3
» Wyświetleń: 66
BMW 750 za CAMARO
Ostatni post przez: Magister
Dzisiaj 19:39:53
» Odpowiedzi: 4
» Wyświetleń: 63
Romet 50 T-1 by Aleks041
Ostatni post przez: konami1997
Dzisiaj 19:38:11
» Odpowiedzi: 25
» Wyświetleń: 557
Romet Kadet M-780 50/4M b...
Ostatni post przez: theogarowiec
Dzisiaj 19:24:42
» Odpowiedzi: 13
» Wyświetleń: 474