Jesteś nowy na forum? - Zachęcamy do przywitania się w dziale "Powitalnia" Smile

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
biegi w rączce
Autor Wiadomość
mlody191 Offline
Mechanior
*


Liczba postów: 837
Imię: Damian
Skąd: Lubelskie
Pojazd: Romet Chart
Post: #1
biegi w rączce
Witam jak regulowac biegi w rączce? Bo nie mam wgl 1biegu ... 2 wchodzi bez problemowo
08-09-2013 21:45:08
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Reklama
Hubinho Offline
Technik
*


Liczba postów: 524
Imię: Hubert
Skąd: Oświęcim
Pojazd: Romet Komar
Post: #2
RE: biegi w rączce
Regulujesz na lince, zaraz pod kierownicą.
Jak stoi i nie trzymasz kierownicy to wskoczy dwójka i zgaśnie?
Jedynka działa, jak do oporu ciągniesz w stronę jedynki?
Pewnie mechanizm w kierownicy się zepsuł. Spróbuj wkręcić tą śrubę z dołu manetki biegów, tak mocno, żeby dało się zmieniać biegi.
Jeśli nie pomoże, to pod tą śrubę wkładasz sprężynkę z długopisu. Z drugiej strony pod rączkę, ale na manetce biegów wkładasz kulkę z łożyska(tj. w ten otwór, gdzie wchodzi śrubka ze sprężynką).
Wiesz, jak działa ten mechanizm? Ta kulka wpada w zagłebienia od biegów. Sprężynka ją dociska. Jeśli sobie nie poradzisz, to napisz na pw. Pójdę i zrobię zdjęcia.

Jestem Maniakiem - Jeżdżę Sztywniakiem
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-09-2013 11:23:25 przez Hubinho.)
09-09-2013 11:21:08
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Hubinho Offline
Technik
*


Liczba postów: 524
Imię: Hubert
Skąd: Oświęcim
Pojazd: Romet Komar
Post: #3
RE: biegi w rączce
Przepraszam, przeoczyłem. Jeśli w ogóle nie masz jedynki, to prawdopodobnie, problem ze sprężyną w silniku.

Jestem Maniakiem - Jeżdżę Sztywniakiem
09-09-2013 17:50:04
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
ziman1998 Offline
Strzeżegę oryginalnych rometów
*


Liczba postów: 353
Imię: Szymon
Skąd: Kębłowo
Pojazd: Romet 50-T-1
Post: #4
RE: biegi w rączce
A wodzik masz prosty? Bo sąsiad miał krzywy i mu nie wchodziła.



Moje kochane rozbite T1
http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=17628
I Komareł:
http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=21345
09-09-2013 17:54:42
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
mlody191 Offline
Mechanior
*


Liczba postów: 837
Imię: Damian
Skąd: Lubelskie
Pojazd: Romet Chart
Post: #5
RE: biegi w rączce
(09-09-2013 17:50:04)Hubinho napisał(a):  Przepraszam, przeoczyłem. Jeśli w ogóle nie masz jedynki, to prawdopodobnie, problem ze sprężyną w silniku.

Ona czasem wejdzie tylko raz dwa jej nie ma ...
09-09-2013 18:03:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Przemi998 Offline
Komarowiec
*


Liczba postów: 5,082
Imię: Przemek
Skąd: Zakrzewo
Pojazd: Romet Komar

Forumowy Garaż: 1
Post: #6
RE: biegi w rączce
Musisz wyregulowac wodzik tę nakretkę musisz wkręcać lub wykręcać przy wodziku Smile

Moje Maszyny:
komar 2352
Romet Polo
Sprzedane:
Romet 50 t-1
Romet ogar 205
Jawa kaczka
komar 2330
10-09-2013 17:22:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
mlody191 Offline
Mechanior
*


Liczba postów: 837
Imię: Damian
Skąd: Lubelskie
Pojazd: Romet Chart
Post: #7
RE: biegi w rączce
(10-09-2013 17:22:32)Przemi998 napisał(a):  Musisz wyregulowac wodzik tę nakretkę musisz wkręcać lub wykręcać przy wodziku Smile

Może głupie pytanie, ale w s38 wodzik sie reguluje tak jak w 023? Bo kazdy pisze zeby przy lince podciągac...
11-09-2013 17:31:38
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
sstasiek Offline
Praktykant
*


Liczba postów: 392
Imię: Karol
Skąd: żeleźnica
Pojazd: Romet Komar
Post: #8
RE: biegi w rączce
Ja myślę że wystarczy naciągnąć linkę ja tak miałem niby 1 wskakiwała ruszyłem a jak dodałem gazu to szarpało i wyskakiwał bieg podciągnąłem linkę i jak ręką odjął.
11-09-2013 17:44:23
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
mlody191 Offline
Mechanior
*


Liczba postów: 837
Imię: Damian
Skąd: Lubelskie
Pojazd: Romet Chart
Post: #9
RE: biegi w rączce
(11-09-2013 17:44:23)sstasiek napisał(a):  Ja myślę że wystarczy naciągnąć linkę ja tak miałem niby 1 wskakiwała ruszyłem a jak dodałem gazu to szarpało i wyskakiwał bieg podciągnąłem linkę i jak ręką odjął.

Juz podciągalem, naciagalem, ciagnalem i nic Big Grin
11-09-2013 18:12:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Przemi998 Offline
Komarowiec
*


Liczba postów: 5,082
Imię: Przemek
Skąd: Zakrzewo
Pojazd: Romet Komar

Forumowy Garaż: 1
Post: #10
RE: biegi w rączce
Musi iść bo innego wyjścia nie ma ! :F

Moje Maszyny:
komar 2352
Romet Polo
Sprzedane:
Romet 50 t-1
Romet ogar 205
Jawa kaczka
komar 2330
11-09-2013 18:15:53
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
ziman1998 Offline
Strzeżegę oryginalnych rometów
*


Liczba postów: 353
Imię: Szymon
Skąd: Kębłowo
Pojazd: Romet 50-T-1
Post: #11
RE: biegi w rączce
To jest trochę dziwne. Rozpołów silnik to jest 10 minut roboty a może coś jest nie tak.



Moje kochane rozbite T1
http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=17628
I Komareł:
http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=21345
11-09-2013 19:41:09
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
mlody191 Offline
Mechanior
*


Liczba postów: 837
Imię: Damian
Skąd: Lubelskie
Pojazd: Romet Chart
Post: #12
RE: biegi w rączce
Rozpolowimbym ale leciec po uszczelki to nie bardzo mi sie chce...
11-09-2013 19:44:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
sstasiek Offline
Praktykant
*


Liczba postów: 392
Imię: Karol
Skąd: żeleźnica
Pojazd: Romet Komar
Post: #13
RE: biegi w rączce
Jak nie pomaga regulacja linką to niestety chyba będzie trzeba zajrzeć do silnika.
11-09-2013 21:01:36
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
ziman1998 Offline
Strzeżegę oryginalnych rometów
*


Liczba postów: 353
Imię: Szymon
Skąd: Kębłowo
Pojazd: Romet 50-T-1
Post: #14
RE: biegi w rączce
Wystarczy ta gruba kartka z końca bloku i sylikon. Nie trzeba żadnych innych uszczelek.



Moje kochane rozbite T1
http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=17628
I Komareł:
http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=21345
12-09-2013 12:33:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
mlody191 Offline
Mechanior
*


Liczba postów: 837
Imię: Damian
Skąd: Lubelskie
Pojazd: Romet Chart
Post: #15
RE: biegi w rączce
(12-09-2013 12:33:32)ziman1998 napisał(a):  Wystarczy ta gruba kartka z końca bloku i sylikon. Nie trzeba żadnych innych uszczelek.

Ja zawsze jak chcialem robic takie wlasnie uszczelki to mi nie wychodziło i wszystko rwałem i sie wkur*iałem i wywalałem do kosza i kupywałem nowe
12-09-2013 14:13:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 





Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

 Witaj, Gość
Musisz się zarejestrować przed napisaniem posta.


  

Hasło
  





Romet miesiąca
Luty - gregorian2008

Reklama


 Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)

 Ostatnie wątki
Giełda u Pająka
Ostatni post: pajak
Dzisiaj 07:45:08
» Odpowiedzi: 1
» Wyświetleń: 120
Malowanie plastiku.
Ostatni post: pajak
Dzisiaj 07:32:53
» Odpowiedzi: 3
» Wyświetleń: 20
CZ 350 472.6 '86 by JGNZM
Ostatni post: rafi555
Dzisiaj 07:01:35
» Odpowiedzi: 11
» Wyświetleń: 820
Ciągle problemy z odpalen...
Ostatni post: rafi555
Dzisiaj 06:56:22
» Odpowiedzi: 1
» Wyświetleń: 13
Problem z załączeniem zdj...
Ostatni post: Bercik01
Dzisiaj 06:17:19
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 15
Huragan ???
Ostatni post: Wigrus
Dzisiaj 05:52:03
» Odpowiedzi: 4
» Wyświetleń: 49
Licznik Romet Mera - jak ...
Ostatni post: nofack
Dzisiaj 05:42:51
» Odpowiedzi: 5
» Wyświetleń: 93
Znaleziska złomowe
Ostatni post: .:Cichy:.
Dzisiaj 04:58:44
» Odpowiedzi: 2385
» Wyświetleń: 312423
Romet 50 T-1 by Dziadek
Ostatni post: Dziadek
Wczoraj 22:41:06
» Odpowiedzi: 69
» Wyświetleń: 2802
126p by Barto5050
Ostatni post: Barto5050
Wczoraj 21:57:02
» Odpowiedzi: 24
» Wyświetleń: 991
klakson romet
Ostatni post: Cykada
Wczoraj 21:36:04
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 27
Trudno powiedzieć :F
Ostatni post: krystian276
Wczoraj 20:45:07
» Odpowiedzi: 22
» Wyświetleń: 261
Regeneracja przedniego i ...
Ostatni post: joozek
Wczoraj 20:33:49
» Odpowiedzi: 57
» Wyświetleń: 9944
Parę słów od zwycięzcy
Ostatni post: joozek
Wczoraj 20:16:08
» Odpowiedzi: 3
» Wyświetleń: 320
ZZR Maraton
Ostatni post: look5
Wczoraj 19:52:21
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 27

Reklama