Jesteś nowy na forum? - Zachęcamy do przywitania się w dziale "Powitalnia" Smile

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
biegi w rączce
Autor Wiadomość
mlody191 Offline
Mechanior
*


Liczba postów: 799
Imię: Damian
Skąd: Lubelskie
Pojazd: Romet Chart
Post: #1
biegi w rączce
Witam jak regulowac biegi w rączce? Bo nie mam wgl 1biegu ... 2 wchodzi bez problemowo
08-09-2013 23:45:08
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Reklama
Hubinho Offline
Technik
*


Liczba postów: 509
Imię: Hubert
Skąd: Oświęcim
Pojazd: Romet Komar
Post: #2
RE: biegi w rączce
Regulujesz na lince, zaraz pod kierownicą.
Jak stoi i nie trzymasz kierownicy to wskoczy dwójka i zgaśnie?
Jedynka działa, jak do oporu ciągniesz w stronę jedynki?
Pewnie mechanizm w kierownicy się zepsuł. Spróbuj wkręcić tą śrubę z dołu manetki biegów, tak mocno, żeby dało się zmieniać biegi.
Jeśli nie pomoże, to pod tą śrubę wkładasz sprężynkę z długopisu. Z drugiej strony pod rączkę, ale na manetce biegów wkładasz kulkę z łożyska(tj. w ten otwór, gdzie wchodzi śrubka ze sprężynką).
Wiesz, jak działa ten mechanizm? Ta kulka wpada w zagłebienia od biegów. Sprężynka ją dociska. Jeśli sobie nie poradzisz, to napisz na pw. Pójdę i zrobię zdjęcia.

Jestem Maniakiem - Jeżdżę Sztywniakiem
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-09-2013 13:23:25 przez Hubinho.)
09-09-2013 13:21:08
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Hubinho Offline
Technik
*


Liczba postów: 509
Imię: Hubert
Skąd: Oświęcim
Pojazd: Romet Komar
Post: #3
RE: biegi w rączce
Przepraszam, przeoczyłem. Jeśli w ogóle nie masz jedynki, to prawdopodobnie, problem ze sprężyną w silniku.

Jestem Maniakiem - Jeżdżę Sztywniakiem
09-09-2013 19:50:04
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
ziman1998 Offline
Strzeżegę oryginalnych rometów
*


Liczba postów: 348
Imię: Szymon
Skąd: Kębłowo
Pojazd: Romet 50-T-1
Post: #4
RE: biegi w rączce
A wodzik masz prosty? Bo sąsiad miał krzywy i mu nie wchodziła.



Moje kochane rozbite T1
http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=17628
I Komareł:
http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=21345
09-09-2013 19:54:42
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
mlody191 Offline
Mechanior
*


Liczba postów: 799
Imię: Damian
Skąd: Lubelskie
Pojazd: Romet Chart
Post: #5
RE: biegi w rączce
(09-09-2013 19:50:04)Hubinho napisał(a):  Przepraszam, przeoczyłem. Jeśli w ogóle nie masz jedynki, to prawdopodobnie, problem ze sprężyną w silniku.

Ona czasem wejdzie tylko raz dwa jej nie ma ...
09-09-2013 20:03:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Przemi998 Offline
Komarowiec
*


Liczba postów: 3,884
Imię: Przemek
Skąd: Zakrzewo
Pojazd: Romet Komar

Forumowy Garaż: 1
Post: #6
RE: biegi w rączce
Musisz wyregulowac wodzik tę nakretkę musisz wkręcać lub wykręcać przy wodziku Smile

Moje Maszyny:
komar 2352
Romet Polo
Sprzedane:
Romet 50 t-1
Romet ogar 205
Jawa kaczka
komar 2330
10-09-2013 19:22:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
mlody191 Offline
Mechanior
*


Liczba postów: 799
Imię: Damian
Skąd: Lubelskie
Pojazd: Romet Chart
Post: #7
RE: biegi w rączce
(10-09-2013 19:22:32)Przemi998 napisał(a):  Musisz wyregulowac wodzik tę nakretkę musisz wkręcać lub wykręcać przy wodziku Smile

Może głupie pytanie, ale w s38 wodzik sie reguluje tak jak w 023? Bo kazdy pisze zeby przy lince podciągac...
11-09-2013 19:31:38
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
sstasiek Offline
Praktykant
*


Liczba postów: 380
Imię: Karol
Skąd: żeleźnica
Pojazd: Romet Komar
Post: #8
RE: biegi w rączce
Ja myślę że wystarczy naciągnąć linkę ja tak miałem niby 1 wskakiwała ruszyłem a jak dodałem gazu to szarpało i wyskakiwał bieg podciągnąłem linkę i jak ręką odjął.
11-09-2013 19:44:23
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
mlody191 Offline
Mechanior
*


Liczba postów: 799
Imię: Damian
Skąd: Lubelskie
Pojazd: Romet Chart
Post: #9
RE: biegi w rączce
(11-09-2013 19:44:23)sstasiek napisał(a):  Ja myślę że wystarczy naciągnąć linkę ja tak miałem niby 1 wskakiwała ruszyłem a jak dodałem gazu to szarpało i wyskakiwał bieg podciągnąłem linkę i jak ręką odjął.

Juz podciągalem, naciagalem, ciagnalem i nic Big Grin
11-09-2013 20:12:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Przemi998 Offline
Komarowiec
*


Liczba postów: 3,884
Imię: Przemek
Skąd: Zakrzewo
Pojazd: Romet Komar

Forumowy Garaż: 1
Post: #10
RE: biegi w rączce
Musi iść bo innego wyjścia nie ma ! :F

Moje Maszyny:
komar 2352
Romet Polo
Sprzedane:
Romet 50 t-1
Romet ogar 205
Jawa kaczka
komar 2330
11-09-2013 20:15:53
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
ziman1998 Offline
Strzeżegę oryginalnych rometów
*


Liczba postów: 348
Imię: Szymon
Skąd: Kębłowo
Pojazd: Romet 50-T-1
Post: #11
RE: biegi w rączce
To jest trochę dziwne. Rozpołów silnik to jest 10 minut roboty a może coś jest nie tak.



Moje kochane rozbite T1
http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=17628
I Komareł:
http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=21345
11-09-2013 21:41:09
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
mlody191 Offline
Mechanior
*


Liczba postów: 799
Imię: Damian
Skąd: Lubelskie
Pojazd: Romet Chart
Post: #12
RE: biegi w rączce
Rozpolowimbym ale leciec po uszczelki to nie bardzo mi sie chce...
11-09-2013 21:44:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
sstasiek Offline
Praktykant
*


Liczba postów: 380
Imię: Karol
Skąd: żeleźnica
Pojazd: Romet Komar
Post: #13
RE: biegi w rączce
Jak nie pomaga regulacja linką to niestety chyba będzie trzeba zajrzeć do silnika.
11-09-2013 23:01:36
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
ziman1998 Offline
Strzeżegę oryginalnych rometów
*


Liczba postów: 348
Imię: Szymon
Skąd: Kębłowo
Pojazd: Romet 50-T-1
Post: #14
RE: biegi w rączce
Wystarczy ta gruba kartka z końca bloku i sylikon. Nie trzeba żadnych innych uszczelek.



Moje kochane rozbite T1
http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=17628
I Komareł:
http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=21345
12-09-2013 14:33:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
mlody191 Offline
Mechanior
*


Liczba postów: 799
Imię: Damian
Skąd: Lubelskie
Pojazd: Romet Chart
Post: #15
RE: biegi w rączce
(12-09-2013 14:33:32)ziman1998 napisał(a):  Wystarczy ta gruba kartka z końca bloku i sylikon. Nie trzeba żadnych innych uszczelek.

Ja zawsze jak chcialem robic takie wlasnie uszczelki to mi nie wychodziło i wszystko rwałem i sie wkur*iałem i wywalałem do kosza i kupywałem nowe
12-09-2013 16:13:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 





Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

 Witaj, Gość
Musisz się zarejestrować przed napisaniem posta.


  

Hasło
  





Nawigacja

Romet miesiąca
Marzec - joozek

Reklama


 Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)

 Ostatnie wątki
Uaz 469 B 1992
Ostatni post: nie_mientki
Dzisiaj 13:40:37
» Odpowiedzi: 204
» Wyświetleń: 30944
Romet Turing Luxus 77'' (...
Ostatni post: wnusiu94
Dzisiaj 13:39:50
» Odpowiedzi: 4
» Wyświetleń: 61
Romet Kadet- trzeszczacy ...
Ostatni post: nofack
Dzisiaj 13:34:59
» Odpowiedzi: 4
» Wyświetleń: 66
Czyszczenie piasty romet ...
Ostatni post: Arexu17
Dzisiaj 13:31:30
» Odpowiedzi: 2
» Wyświetleń: 35
Filmiki z YouTube
Ostatni post: raterro
Dzisiaj 13:11:04
» Odpowiedzi: 307
» Wyświetleń: 14505
Wiagrant '87 by Radzio
Ostatni post: Radzio
Dzisiaj 12:45:51
» Odpowiedzi: 13
» Wyświetleń: 420
Gaźnik ROMET
Ostatni post: kanilox
Dzisiaj 11:40:58
» Odpowiedzi: 6
» Wyświetleń: 178
Witam seredcznie
Ostatni post: kuzma
Dzisiaj 11:30:26
» Odpowiedzi: 1
» Wyświetleń: 13
Pomocy! co mam zrobić (Go...
Ostatni post: kuzma
Dzisiaj 11:28:14
» Odpowiedzi: 53
» Wyświetleń: 934
Romet Pony M 2 za wolna. ...
Ostatni post: adamus13715
Dzisiaj 10:19:16
» Odpowiedzi: 10
» Wyświetleń: 181
Polo M-760 - Kolejny Roba...
Ostatni post: 175mateusz
Dzisiaj 09:57:18
» Odpowiedzi: 185
» Wyświetleń: 9127
Nowe lozyska i wal
Ostatni post: Alex Tom
Dzisiaj 09:50:21
» Odpowiedzi: 8
» Wyświetleń: 480
komar 2350 jaki jest oryg...
Ostatni post: kanilox
Dzisiaj 09:33:40
» Odpowiedzi: 3
» Wyświetleń: 19
Romet Kadet -montaż tłumi...
Ostatni post: nofack
Dzisiaj 08:50:22
» Odpowiedzi: 11
» Wyświetleń: 150
Ciekawe pojazdy
Ostatni post: raterro
Dzisiaj 07:36:14
» Odpowiedzi: 141
» Wyświetleń: 17044

Reklama