Jesteś nowy na forum? - Zachęcamy do przywitania się w dziale "Powitalnia" Smile

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
biegi w rączce
Autor Wiadomość
mlody191 Offline
Mechanior
*


Liczba postów: 830
Imię: Damian
Skąd: Lubelskie
Pojazd: Romet Chart
Post: #1
biegi w rączce
Witam jak regulowac biegi w rączce? Bo nie mam wgl 1biegu ... 2 wchodzi bez problemowo
08-09-2013 21:45:08
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Reklama
Hubinho Offline
Technik
*


Liczba postów: 524
Imię: Hubert
Skąd: Oświęcim
Pojazd: Romet Komar
Post: #2
RE: biegi w rączce
Regulujesz na lince, zaraz pod kierownicą.
Jak stoi i nie trzymasz kierownicy to wskoczy dwójka i zgaśnie?
Jedynka działa, jak do oporu ciągniesz w stronę jedynki?
Pewnie mechanizm w kierownicy się zepsuł. Spróbuj wkręcić tą śrubę z dołu manetki biegów, tak mocno, żeby dało się zmieniać biegi.
Jeśli nie pomoże, to pod tą śrubę wkładasz sprężynkę z długopisu. Z drugiej strony pod rączkę, ale na manetce biegów wkładasz kulkę z łożyska(tj. w ten otwór, gdzie wchodzi śrubka ze sprężynką).
Wiesz, jak działa ten mechanizm? Ta kulka wpada w zagłebienia od biegów. Sprężynka ją dociska. Jeśli sobie nie poradzisz, to napisz na pw. Pójdę i zrobię zdjęcia.

Jestem Maniakiem - Jeżdżę Sztywniakiem
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-09-2013 11:23:25 przez Hubinho.)
09-09-2013 11:21:08
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Hubinho Offline
Technik
*


Liczba postów: 524
Imię: Hubert
Skąd: Oświęcim
Pojazd: Romet Komar
Post: #3
RE: biegi w rączce
Przepraszam, przeoczyłem. Jeśli w ogóle nie masz jedynki, to prawdopodobnie, problem ze sprężyną w silniku.

Jestem Maniakiem - Jeżdżę Sztywniakiem
09-09-2013 17:50:04
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
ziman1998 Offline
Strzeżegę oryginalnych rometów
*


Liczba postów: 353
Imię: Szymon
Skąd: Kębłowo
Pojazd: Romet 50-T-1
Post: #4
RE: biegi w rączce
A wodzik masz prosty? Bo sąsiad miał krzywy i mu nie wchodziła.



Moje kochane rozbite T1
http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=17628
I Komareł:
http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=21345
09-09-2013 17:54:42
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
mlody191 Offline
Mechanior
*


Liczba postów: 830
Imię: Damian
Skąd: Lubelskie
Pojazd: Romet Chart
Post: #5
RE: biegi w rączce
(09-09-2013 17:50:04)Hubinho napisał(a):  Przepraszam, przeoczyłem. Jeśli w ogóle nie masz jedynki, to prawdopodobnie, problem ze sprężyną w silniku.

Ona czasem wejdzie tylko raz dwa jej nie ma ...
09-09-2013 18:03:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Przemi998 Offline
Komarowiec
*


Liczba postów: 5,084
Imię: Przemek
Skąd: Zakrzewo
Pojazd: Romet Komar

Forumowy Garaż: 1
Post: #6
RE: biegi w rączce
Musisz wyregulowac wodzik tę nakretkę musisz wkręcać lub wykręcać przy wodziku Smile

Moje Maszyny:
komar 2352
Romet Polo
Sprzedane:
Romet 50 t-1
Romet ogar 205
Jawa kaczka
komar 2330
10-09-2013 17:22:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
mlody191 Offline
Mechanior
*


Liczba postów: 830
Imię: Damian
Skąd: Lubelskie
Pojazd: Romet Chart
Post: #7
RE: biegi w rączce
(10-09-2013 17:22:32)Przemi998 napisał(a):  Musisz wyregulowac wodzik tę nakretkę musisz wkręcać lub wykręcać przy wodziku Smile

Może głupie pytanie, ale w s38 wodzik sie reguluje tak jak w 023? Bo kazdy pisze zeby przy lince podciągac...
11-09-2013 17:31:38
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
sstasiek Offline
Praktykant
*


Liczba postów: 392
Imię: Karol
Skąd: żeleźnica
Pojazd: Romet Komar
Post: #8
RE: biegi w rączce
Ja myślę że wystarczy naciągnąć linkę ja tak miałem niby 1 wskakiwała ruszyłem a jak dodałem gazu to szarpało i wyskakiwał bieg podciągnąłem linkę i jak ręką odjął.
11-09-2013 17:44:23
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
mlody191 Offline
Mechanior
*


Liczba postów: 830
Imię: Damian
Skąd: Lubelskie
Pojazd: Romet Chart
Post: #9
RE: biegi w rączce
(11-09-2013 17:44:23)sstasiek napisał(a):  Ja myślę że wystarczy naciągnąć linkę ja tak miałem niby 1 wskakiwała ruszyłem a jak dodałem gazu to szarpało i wyskakiwał bieg podciągnąłem linkę i jak ręką odjął.

Juz podciągalem, naciagalem, ciagnalem i nic Big Grin
11-09-2013 18:12:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Przemi998 Offline
Komarowiec
*


Liczba postów: 5,084
Imię: Przemek
Skąd: Zakrzewo
Pojazd: Romet Komar

Forumowy Garaż: 1
Post: #10
RE: biegi w rączce
Musi iść bo innego wyjścia nie ma ! :F

Moje Maszyny:
komar 2352
Romet Polo
Sprzedane:
Romet 50 t-1
Romet ogar 205
Jawa kaczka
komar 2330
11-09-2013 18:15:53
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
ziman1998 Offline
Strzeżegę oryginalnych rometów
*


Liczba postów: 353
Imię: Szymon
Skąd: Kębłowo
Pojazd: Romet 50-T-1
Post: #11
RE: biegi w rączce
To jest trochę dziwne. Rozpołów silnik to jest 10 minut roboty a może coś jest nie tak.



Moje kochane rozbite T1
http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=17628
I Komareł:
http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=21345
11-09-2013 19:41:09
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
mlody191 Offline
Mechanior
*


Liczba postów: 830
Imię: Damian
Skąd: Lubelskie
Pojazd: Romet Chart
Post: #12
RE: biegi w rączce
Rozpolowimbym ale leciec po uszczelki to nie bardzo mi sie chce...
11-09-2013 19:44:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
sstasiek Offline
Praktykant
*


Liczba postów: 392
Imię: Karol
Skąd: żeleźnica
Pojazd: Romet Komar
Post: #13
RE: biegi w rączce
Jak nie pomaga regulacja linką to niestety chyba będzie trzeba zajrzeć do silnika.
11-09-2013 21:01:36
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
ziman1998 Offline
Strzeżegę oryginalnych rometów
*


Liczba postów: 353
Imię: Szymon
Skąd: Kębłowo
Pojazd: Romet 50-T-1
Post: #14
RE: biegi w rączce
Wystarczy ta gruba kartka z końca bloku i sylikon. Nie trzeba żadnych innych uszczelek.



Moje kochane rozbite T1
http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=17628
I Komareł:
http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=21345
12-09-2013 12:33:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
mlody191 Offline
Mechanior
*


Liczba postów: 830
Imię: Damian
Skąd: Lubelskie
Pojazd: Romet Chart
Post: #15
RE: biegi w rączce
(12-09-2013 12:33:32)ziman1998 napisał(a):  Wystarczy ta gruba kartka z końca bloku i sylikon. Nie trzeba żadnych innych uszczelek.

Ja zawsze jak chcialem robic takie wlasnie uszczelki to mi nie wychodziło i wszystko rwałem i sie wkur*iałem i wywalałem do kosza i kupywałem nowe
12-09-2013 14:13:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 





Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

 Witaj, Gość
Musisz się zarejestrować przed napisaniem posta.


  

Hasło
  





Romet miesiąca
Styczeń - gregor19781978

Reklama


 Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)

 Ostatnie wątki
Robaki ze złomu by joozek
Ostatni post: MadMMz
Dzisiaj 04:35:20
» Odpowiedzi: 478
» Wyświetleń: 37962
Charper składa charta czy...
Ostatni post: charper
Dzisiaj 01:41:59
» Odpowiedzi: 457
» Wyświetleń: 37099
Drugi chart (charper)
Ostatni post: charper
Dzisiaj 01:32:32
» Odpowiedzi: 124
» Wyświetleń: 8832
Śmieszne i ciekawe linki,...
Ostatni post: Quake96
Wczoraj 23:57:40
» Odpowiedzi: 822
» Wyświetleń: 57250
Kupię ramę z papierami ja...
Ostatni post: krzysiek132.9@o2.pl
Wczoraj 23:45:58
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 24
Górna półka Kadet
Ostatni post: Buba27
Wczoraj 23:19:07
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 20
(P) Gaźnik romet 2 biegi
Ostatni post: endriuPL
Wczoraj 22:56:20
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 13
[Poradnik] Ural czy Ukrai...
Ostatni post: kodulek3
Wczoraj 22:53:43
» Odpowiedzi: 9
» Wyświetleń: 2036
Romet Mińsk 125 Typ 400A
Ostatni post: KrisPL
Wczoraj 22:34:42
» Odpowiedzi: 26
» Wyświetleń: 1226
Mój rówieśnik - Mińsk
Ostatni post: KrisPL
Wczoraj 22:23:30
» Odpowiedzi: 7
» Wyświetleń: 185
Mój pierwszy Ogar 200
Ostatni post: Szopen97
Wczoraj 22:14:26
» Odpowiedzi: 1421
» Wyświetleń: 288901
KOMAR 2361 - SPORT - kole...
Ostatni post: joozek
Wczoraj 22:11:59
» Odpowiedzi: 88
» Wyświetleń: 6996
Problem ze skrzynią biegó...
Ostatni post: kamq12
Wczoraj 21:19:37
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 27
Kończenie Remontu parę py...
Ostatni post: Dj.bimo
Wczoraj 20:21:56
» Odpowiedzi: 2
» Wyświetleń: 46
Części Komar 2352
Ostatni post: kwiatek83
Wczoraj 20:18:34
» Odpowiedzi: 2
» Wyświetleń: 124

Reklama