Zapraszamy na naszego fanpage'a - facebook.com/ChlopcyRometowcy Wink

Jesteś nowy na forum? - Zapraszamy do przywitania się w dziale "Powitalnia" Smile


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
biegi w rączce
Autor Wiadomość
mlody191 Offline
Mechanior
*


Liczba postów: 805
Imię: Damian
Skąd: Lubelskie
Pojazd: Romet Pony
Post: #1
biegi w rączce
Witam jak regulowac biegi w rączce? Bo nie mam wgl 1biegu ... 2 wchodzi bez problemowo
08-09-2013 22:45:08
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Reklama
Hubinho Offline
Praktykant
*


Liczba postów: 428
Imię: Hubert
Skąd: Oświęcim
Pojazd: Romet Komar
Post: #2
RE: biegi w rączce
Regulujesz na lince, zaraz pod kierownicą.
Jak stoi i nie trzymasz kierownicy to wskoczy dwójka i zgaśnie?
Jedynka działa, jak do oporu ciągniesz w stronę jedynki?
Pewnie mechanizm w kierownicy się zepsuł. Spróbuj wkręcić tą śrubę z dołu manetki biegów, tak mocno, żeby dało się zmieniać biegi.
Jeśli nie pomoże, to pod tą śrubę wkładasz sprężynkę z długopisu. Z drugiej strony pod rączkę, ale na manetce biegów wkładasz kulkę z łożyska(tj. w ten otwór, gdzie wchodzi śrubka ze sprężynką).
Wiesz, jak działa ten mechanizm? Ta kulka wpada w zagłebienia od biegów. Sprężynka ją dociska. Jeśli sobie nie poradzisz, to napisz na pw. Pójdę i zrobię zdjęcia.

Jestem Maniakiem - Jeżdżę Sztywniakiem
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-09-2013 12:23:25 przez Hubinho.)
09-09-2013 12:21:08
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Hubinho Offline
Praktykant
*


Liczba postów: 428
Imię: Hubert
Skąd: Oświęcim
Pojazd: Romet Komar
Post: #3
RE: biegi w rączce
Przepraszam, przeoczyłem. Jeśli w ogóle nie masz jedynki, to prawdopodobnie, problem ze sprężyną w silniku.

Jestem Maniakiem - Jeżdżę Sztywniakiem
09-09-2013 18:50:04
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
ziman1998 Offline
Strzeżegę oryginalnych rometów
*


Liczba postów: 358
Imię: Szymon
Skąd: Kębłowo
Pojazd: Romet 50-T-1
Post: #4
RE: biegi w rączce
A wodzik masz prosty? Bo sąsiad miał krzywy i mu nie wchodziła.

[IMG]Aby zobaczyć element, Zaloguj lub Zarejestruj się.[/IMG] Szybka rejestracja na forum

Moje kochane rozbite T1
http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=17628
I Komareł:
http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=21345
09-09-2013 18:54:42
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
mlody191 Offline
Mechanior
*


Liczba postów: 805
Imię: Damian
Skąd: Lubelskie
Pojazd: Romet Pony
Post: #5
RE: biegi w rączce
(09-09-2013 18:50:04)Hubinho napisał(a):  Aby zobaczyć element, Zaloguj lub Zarejestruj się.
Szybka rejestracja na forum
Ona czasem wejdzie tylko raz dwa jej nie ma ...
09-09-2013 19:03:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Przemi998 Offline
Komarowiec
*


Liczba postów: 4,301
Imię: Przemek
Skąd: Zakrzewo
Pojazd: Romet Komar
Post: #6
RE: biegi w rączce
Musisz wyregulowac wodzik tę nakretkę musisz wkręcać lub wykręcać przy wodziku Smile

komar 2352
Romet Polo
Romet 50 t-1
Romet ogar 205
Były:
Jawa kaczka
Motorynka M2
10-09-2013 18:22:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Reklama
mlody191 Offline
Mechanior
*


Liczba postów: 805
Imię: Damian
Skąd: Lubelskie
Pojazd: Romet Pony
Post: #7
RE: biegi w rączce
(10-09-2013 18:22:32)Przemi998 napisał(a):  Aby zobaczyć element, Zaloguj lub Zarejestruj się.
Szybka rejestracja na forum
Może głupie pytanie, ale w s38 wodzik sie reguluje tak jak w 023? Bo kazdy pisze zeby przy lince podciągac...
11-09-2013 18:31:38
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
sstasiek Offline
Uczeń
*


Liczba postów: 336
Imię: Karol
Skąd: żeleźnica
Pojazd: Romet Komar
Post: #8
RE: biegi w rączce
Ja myślę że wystarczy naciągnąć linkę ja tak miałem niby 1 wskakiwała ruszyłem a jak dodałem gazu to szarpało i wyskakiwał bieg podciągnąłem linkę i jak ręką odjął.
11-09-2013 18:44:23
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
mlody191 Offline
Mechanior
*


Liczba postów: 805
Imię: Damian
Skąd: Lubelskie
Pojazd: Romet Pony
Post: #9
RE: biegi w rączce
(11-09-2013 18:44:23)sstasiek napisał(a):  Aby zobaczyć element, Zaloguj lub Zarejestruj się.
Szybka rejestracja na forum
Juz podciągalem, naciagalem, ciagnalem i nic Big Grin
11-09-2013 19:12:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Przemi998 Offline
Komarowiec
*


Liczba postów: 4,301
Imię: Przemek
Skąd: Zakrzewo
Pojazd: Romet Komar
Post: #10
RE: biegi w rączce
Musi iść bo innego wyjścia nie ma ! :F

komar 2352
Romet Polo
Romet 50 t-1
Romet ogar 205
Były:
Jawa kaczka
Motorynka M2
11-09-2013 19:15:53
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
ziman1998 Offline
Strzeżegę oryginalnych rometów
*


Liczba postów: 358
Imię: Szymon
Skąd: Kębłowo
Pojazd: Romet 50-T-1
Post: #11
RE: biegi w rączce
To jest trochę dziwne. Rozpołów silnik to jest 10 minut roboty a może coś jest nie tak.

[IMG]Aby zobaczyć element, Zaloguj lub Zarejestruj się.[/IMG] Szybka rejestracja na forum

Moje kochane rozbite T1
http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=17628
I Komareł:
http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=21345
11-09-2013 20:41:09
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Reklama
mlody191 Offline
Mechanior
*


Liczba postów: 805
Imię: Damian
Skąd: Lubelskie
Pojazd: Romet Pony
Post: #12
RE: biegi w rączce
Rozpolowimbym ale leciec po uszczelki to nie bardzo mi sie chce...
11-09-2013 20:44:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
sstasiek Offline
Uczeń
*


Liczba postów: 336
Imię: Karol
Skąd: żeleźnica
Pojazd: Romet Komar
Post: #13
RE: biegi w rączce
Jak nie pomaga regulacja linką to niestety chyba będzie trzeba zajrzeć do silnika.
11-09-2013 22:01:36
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
ziman1998 Offline
Strzeżegę oryginalnych rometów
*


Liczba postów: 358
Imię: Szymon
Skąd: Kębłowo
Pojazd: Romet 50-T-1
Post: #14
RE: biegi w rączce
Wystarczy ta gruba kartka z końca bloku i sylikon. Nie trzeba żadnych innych uszczelek.

[IMG]Aby zobaczyć element, Zaloguj lub Zarejestruj się.[/IMG] Szybka rejestracja na forum

Moje kochane rozbite T1
http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=17628
I Komareł:
http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=21345
12-09-2013 13:33:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
mlody191 Offline
Mechanior
*


Liczba postów: 805
Imię: Damian
Skąd: Lubelskie
Pojazd: Romet Pony
Post: #15
RE: biegi w rączce
(12-09-2013 13:33:32)ziman1998 napisał(a):  Aby zobaczyć element, Zaloguj lub Zarejestruj się.
Szybka rejestracja na forum
Ja zawsze jak chcialem robic takie wlasnie uszczelki to mi nie wychodziło i wszystko rwałem i sie wkur*iałem i wywalałem do kosza i kupywałem nowe
12-09-2013 15:13:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
mlody191 Offline
Mechanior
*


Liczba postów: 805
Imię: Damian
Skąd: Lubelskie
Pojazd: Romet Pony
Post: #16
RE: biegi w rączce
Zdjalem caly ten mechanizm w silniku tam od zapłonu i ciagnałem mocno do siebie ten bolec i wgl nie ma 1 ...
14-09-2013 18:40:34
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Reklama
ziman1998 Offline
Strzeżegę oryginalnych rometów
*


Liczba postów: 358
Imię: Szymon
Skąd: Kębłowo
Pojazd: Romet 50-T-1
Post: #17
RE: biegi w rączce
(14-09-2013 18:40:34)mlody191 napisał(a):  Aby zobaczyć element, Zaloguj lub Zarejestruj się.
Szybka rejestracja na forum
Wiem że to głupio zabrzmi ale miałem to samo w swoim, tyle że ja zrobiłem taki błąd że jakąś dziwną podkładkę założyłem na wodzik (dalej nie wiem po co Huh) jak ją zdjąłem to wszystko wchodziło. A jak mówisz że jak ciągniesz i nie ma 1 to tak czy siak musisz ten silnik rozebrać.

[IMG]Aby zobaczyć element, Zaloguj lub Zarejestruj się.[/IMG] Szybka rejestracja na forum

Moje kochane rozbite T1
http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=17628
I Komareł:
http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=21345
15-09-2013 12:36:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
mlody191 Offline
Mechanior
*


Liczba postów: 805
Imię: Damian
Skąd: Lubelskie
Pojazd: Romet Pony
Post: #18
RE: biegi w rączce
No umnie tez jest jakas podkladka Big Grin
15-09-2013 13:56:34
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 





Skocz do:




 Witaj, Gość
Musisz się zarejestrować przed napisaniem posta.

Użytkownik
  

Hasło
  





Reklama

 Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)

 Statystyki
» Użytkownicy: 8,044
» Najnowszy użytkownik: RafalGT2
» Wątków na forum: 28,532
» Postów na forum: 365,807

Pełne statystyki

Nawigacja

Romet miesiąca
Październik - kanilox

Reklama


 Ostatnie wątki
KTM EXC 50 Przerywa na du...
Ostatni post przez: RafalGT2
Dzisiaj 02:09:59
» Odpowiedzi: 3
» Wyświetleń: 91
Jakiej firmy nowy korbowó...
Ostatni post przez: RafalGT2
Dzisiaj 01:44:30
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 16
Kilka części do komarków
Ostatni post przez: kanilox
Dzisiaj 01:25:40
» Odpowiedzi: 1
» Wyświetleń: 14
[Poradnik] Identyfikacja ...
Ostatni post przez: PawełBike
Dzisiaj 00:36:07
» Odpowiedzi: 35
» Wyświetleń: 2786
Romet ogar 205 89' by Prz...
Ostatni post przez: Przemi998
Dzisiaj 00:11:17
» Odpowiedzi: 20
» Wyświetleń: 342
Skojarzenia (zabawa) :D
Ostatni post przez: pawel_2540
Dzisiaj 00:00:36
» Odpowiedzi: 659
» Wyświetleń: 6281
Romet Ogar 200 Kostiana
Ostatni post przez: Kostian
Wczoraj 23:47:23
» Odpowiedzi: 36
» Wyświetleń: 701
Jaka chemia do motorynki.
Ostatni post przez: Rafalnapony
Wczoraj 23:33:20
» Odpowiedzi: 6
» Wyświetleń: 83
Komar Sport
Ostatni post przez: Kostian
Wczoraj 23:31:06
» Odpowiedzi: 2
» Wyświetleń: 31
Problem w szkole
Ostatni post przez: blacky44
Wczoraj 23:29:02
» Odpowiedzi: 4
» Wyświetleń: 220
Komar Sport brak iskry
Ostatni post przez: Kostian
Wczoraj 23:26:09
» Odpowiedzi: 13
» Wyświetleń: 229
"Złom" w Rudej
Ostatni post przez: Przemi998
Wczoraj 23:19:43
» Odpowiedzi: 16
» Wyświetleń: 346
Simson S51 B1-4 1982 by M...
Ostatni post przez: blacky44
Wczoraj 23:17:50
» Odpowiedzi: 507
» Wyświetleń: 13036
Komar 2351 by piter2595
Ostatni post przez: Rometowiec89
Wczoraj 23:10:41
» Odpowiedzi: 3
» Wyświetleń: 60
Jak dla mnie najlepszy mo...
Ostatni post przez: blacky44
Wczoraj 23:03:08
» Odpowiedzi: 777
» Wyświetleń: 30704