Zapraszamy na naszego fanpage'a - facebook.com/ChlopcyRometowcy Wink

Jesteś nowy na forum? - Zapraszamy do przywitania się w dziale "Powitalnia" Smile


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
biegi w rączce
Autor Wiadomość
mlody191 Offline
Mechanior
*


Liczba postów: 804
Imię: Damian
Skąd: Lubelskie
Pojazd: Romet Kadet
Post: #1
biegi w rączce
Witam jak regulowac biegi w rączce? Bo nie mam wgl 1biegu ... 2 wchodzi bez problemowo
08-09-2013 23:45:08
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Reklama
Hubinho Offline
Praktykant
*


Liczba postów: 379
Imię: Hubert
Skąd: Oświęcim
Pojazd: Romet Komar
Post: #2
RE: biegi w rączce
Regulujesz na lince, zaraz pod kierownicą.
Jak stoi i nie trzymasz kierownicy to wskoczy dwójka i zgaśnie?
Jedynka działa, jak do oporu ciągniesz w stronę jedynki?
Pewnie mechanizm w kierownicy się zepsuł. Spróbuj wkręcić tą śrubę z dołu manetki biegów, tak mocno, żeby dało się zmieniać biegi.
Jeśli nie pomoże, to pod tą śrubę wkładasz sprężynkę z długopisu. Z drugiej strony pod rączkę, ale na manetce biegów wkładasz kulkę z łożyska(tj. w ten otwór, gdzie wchodzi śrubka ze sprężynką).
Wiesz, jak działa ten mechanizm? Ta kulka wpada w zagłebienia od biegów. Sprężynka ją dociska. Jeśli sobie nie poradzisz, to napisz na pw. Pójdę i zrobię zdjęcia.

Jestem Maniakiem - Jeżdżę Sztywniakiem
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-09-2013 13:23:25 przez Hubinho.)
09-09-2013 13:21:08
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Hubinho Offline
Praktykant
*


Liczba postów: 379
Imię: Hubert
Skąd: Oświęcim
Pojazd: Romet Komar
Post: #3
RE: biegi w rączce
Przepraszam, przeoczyłem. Jeśli w ogóle nie masz jedynki, to prawdopodobnie, problem ze sprężyną w silniku.

Jestem Maniakiem - Jeżdżę Sztywniakiem
09-09-2013 19:50:04
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
ziman1998 Offline
Strzeżegę oryginalnych rometów
*


Liczba postów: 349
Imię: Szymon
Skąd: Kębłowo
Pojazd: Romet 50-T-1
Post: #4
RE: biegi w rączce
A wodzik masz prosty? Bo sąsiad miał krzywy i mu nie wchodziła.

[IMG]Aby zobaczyć element, Zaloguj lub Zarejestruj się.[/IMG] Szybka rejestracja na forum

Moje kochane rozbite T1
http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=17628
I Komareł:
http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=21345
09-09-2013 19:54:42
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
mlody191 Offline
Mechanior
*


Liczba postów: 804
Imię: Damian
Skąd: Lubelskie
Pojazd: Romet Kadet
Post: #5
RE: biegi w rączce
(09-09-2013 19:50:04)Hubinho napisał(a):  Aby zobaczyć element, Zaloguj lub Zarejestruj się.
Szybka rejestracja na forum
Ona czasem wejdzie tylko raz dwa jej nie ma ...
09-09-2013 20:03:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Przemi998 Offline
Komarowiec
*


Liczba postów: 4,003
Imię: Przemek
Skąd: Zakrzewo
Pojazd: Romet Komar
Post: #6
RE: biegi w rączce
Musisz wyregulowac wodzik tę nakretkę musisz wkręcać lub wykręcać przy wodziku Smile

Romet Komar 2352 78r.
Jawa 50 kaczka 75'
10-09-2013 19:22:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Reklama
mlody191 Offline
Mechanior
*


Liczba postów: 804
Imię: Damian
Skąd: Lubelskie
Pojazd: Romet Kadet
Post: #7
RE: biegi w rączce
(10-09-2013 19:22:32)Przemi998 napisał(a):  Aby zobaczyć element, Zaloguj lub Zarejestruj się.
Szybka rejestracja na forum
Może głupie pytanie, ale w s38 wodzik sie reguluje tak jak w 023? Bo kazdy pisze zeby przy lince podciągac...
11-09-2013 19:31:38
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
sstasiek Offline
Uczeń
*


Liczba postów: 291
Imię: Karol
Skąd: żeleźnica
Pojazd: Romet Komar
Post: #8
RE: biegi w rączce
Ja myślę że wystarczy naciągnąć linkę ja tak miałem niby 1 wskakiwała ruszyłem a jak dodałem gazu to szarpało i wyskakiwał bieg podciągnąłem linkę i jak ręką odjął.
11-09-2013 19:44:23
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
mlody191 Offline
Mechanior
*


Liczba postów: 804
Imię: Damian
Skąd: Lubelskie
Pojazd: Romet Kadet
Post: #9
RE: biegi w rączce
(11-09-2013 19:44:23)sstasiek napisał(a):  Aby zobaczyć element, Zaloguj lub Zarejestruj się.
Szybka rejestracja na forum
Juz podciągalem, naciagalem, ciagnalem i nic Big Grin
11-09-2013 20:12:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Przemi998 Offline
Komarowiec
*


Liczba postów: 4,003
Imię: Przemek
Skąd: Zakrzewo
Pojazd: Romet Komar
Post: #10
RE: biegi w rączce
Musi iść bo innego wyjścia nie ma ! :F

Romet Komar 2352 78r.
Jawa 50 kaczka 75'
11-09-2013 20:15:53
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
ziman1998 Offline
Strzeżegę oryginalnych rometów
*


Liczba postów: 349
Imię: Szymon
Skąd: Kębłowo
Pojazd: Romet 50-T-1
Post: #11
RE: biegi w rączce
To jest trochę dziwne. Rozpołów silnik to jest 10 minut roboty a może coś jest nie tak.

[IMG]Aby zobaczyć element, Zaloguj lub Zarejestruj się.[/IMG] Szybka rejestracja na forum

Moje kochane rozbite T1
http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=17628
I Komareł:
http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=21345
11-09-2013 21:41:09
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Reklama
mlody191 Offline
Mechanior
*


Liczba postów: 804
Imię: Damian
Skąd: Lubelskie
Pojazd: Romet Kadet
Post: #12
RE: biegi w rączce
Rozpolowimbym ale leciec po uszczelki to nie bardzo mi sie chce...
11-09-2013 21:44:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
sstasiek Offline
Uczeń
*


Liczba postów: 291
Imię: Karol
Skąd: żeleźnica
Pojazd: Romet Komar
Post: #13
RE: biegi w rączce
Jak nie pomaga regulacja linką to niestety chyba będzie trzeba zajrzeć do silnika.
11-09-2013 23:01:36
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
ziman1998 Offline
Strzeżegę oryginalnych rometów
*


Liczba postów: 349
Imię: Szymon
Skąd: Kębłowo
Pojazd: Romet 50-T-1
Post: #14
RE: biegi w rączce
Wystarczy ta gruba kartka z końca bloku i sylikon. Nie trzeba żadnych innych uszczelek.

[IMG]Aby zobaczyć element, Zaloguj lub Zarejestruj się.[/IMG] Szybka rejestracja na forum

Moje kochane rozbite T1
http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=17628
I Komareł:
http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=21345
12-09-2013 14:33:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
mlody191 Offline
Mechanior
*


Liczba postów: 804
Imię: Damian
Skąd: Lubelskie
Pojazd: Romet Kadet
Post: #15
RE: biegi w rączce
(12-09-2013 14:33:32)ziman1998 napisał(a):  Aby zobaczyć element, Zaloguj lub Zarejestruj się.
Szybka rejestracja na forum
Ja zawsze jak chcialem robic takie wlasnie uszczelki to mi nie wychodziło i wszystko rwałem i sie wkur*iałem i wywalałem do kosza i kupywałem nowe
12-09-2013 16:13:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
mlody191 Offline
Mechanior
*


Liczba postów: 804
Imię: Damian
Skąd: Lubelskie
Pojazd: Romet Kadet
Post: #16
RE: biegi w rączce
Zdjalem caly ten mechanizm w silniku tam od zapłonu i ciagnałem mocno do siebie ten bolec i wgl nie ma 1 ...
14-09-2013 19:40:34
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Reklama
ziman1998 Offline
Strzeżegę oryginalnych rometów
*


Liczba postów: 349
Imię: Szymon
Skąd: Kębłowo
Pojazd: Romet 50-T-1
Post: #17
RE: biegi w rączce
(14-09-2013 19:40:34)mlody191 napisał(a):  Aby zobaczyć element, Zaloguj lub Zarejestruj się.
Szybka rejestracja na forum
Wiem że to głupio zabrzmi ale miałem to samo w swoim, tyle że ja zrobiłem taki błąd że jakąś dziwną podkładkę założyłem na wodzik (dalej nie wiem po co Huh) jak ją zdjąłem to wszystko wchodziło. A jak mówisz że jak ciągniesz i nie ma 1 to tak czy siak musisz ten silnik rozebrać.

[IMG]Aby zobaczyć element, Zaloguj lub Zarejestruj się.[/IMG] Szybka rejestracja na forum

Moje kochane rozbite T1
http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=17628
I Komareł:
http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=21345
15-09-2013 13:36:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
mlody191 Offline
Mechanior
*


Liczba postów: 804
Imię: Damian
Skąd: Lubelskie
Pojazd: Romet Kadet
Post: #18
RE: biegi w rączce
No umnie tez jest jakas podkladka Big Grin
15-09-2013 14:56:34
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 





Skocz do:




Witaj, Gość
Musisz się zarejestrować przed napisaniem posta.

Użytkownik
  

Hasło
  





Reklama

Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)

Statystyki
» Użytkownicy: 7,306
» Najnowszy użytkownik: Szarpak
» Wątków na forum: 25,893
» Postów na forum: 336,370

Pełne statystyki

Nawigacja

Romet miesiąca
Maj - mateusz5625

Reklama


Ostatnie wątki
Romet Ogar 205 Dominika :...
Ostatni post przez: Bartek
Dzisiaj 13:08:27
» Odpowiedzi: 50
» Wyświetleń: 1009
Skojarzenia (zabawa) :D
Ostatni post przez: misiql
Dzisiaj 13:08:01
» Odpowiedzi: 503
» Wyświetleń: 3076
Platynki i iskra
Ostatni post przez: wojbed1
Dzisiaj 13:06:04
» Odpowiedzi: 1
» Wyświetleń: 10
komar 3
Ostatni post przez: Bartek
Dzisiaj 13:04:10
» Odpowiedzi: 2
» Wyświetleń: 28
X czy Y?
Ostatni post przez: Bartek
Dzisiaj 13:01:56
» Odpowiedzi: 2387
» Wyświetleń: 242063
Termometr Stage 6
Ostatni post przez: Lagoon
Dzisiaj 12:49:02
» Odpowiedzi: 8
» Wyświetleń: 156
Czas na przerejestrowanie
Ostatni post przez: Pompek
Dzisiaj 12:36:36
» Odpowiedzi: 1
» Wyświetleń: 29
Oczami Arcziego
Ostatni post przez: ArcziManYea
Dzisiaj 12:26:20
» Odpowiedzi: 10
» Wyświetleń: 665
Romet ogar 205 czy warto...
Ostatni post przez: Supryk
Dzisiaj 12:25:53
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 14
Problem ogar 200
Ostatni post przez: Raflik
Dzisiaj 12:24:43
» Odpowiedzi: 5
» Wyświetleń: 65
Piszemy Bajkę
Ostatni post przez: Rometowiec89
Dzisiaj 12:02:31
» Odpowiedzi: 1450
» Wyświetleń: 204123
Jak zginęło 1000 królików...
Ostatni post przez: Rometowiec89
Dzisiaj 12:00:36
» Odpowiedzi: 660
» Wyświetleń: 56276
Audi 100 C2
Ostatni post przez: Norbi96
Dzisiaj 11:54:00
» Odpowiedzi: 89
» Wyświetleń: 9297
Zabawa Masz czy Nie Masz?
Ostatni post przez: Rometowiec89
Dzisiaj 11:53:56
» Odpowiedzi: 222
» Wyświetleń: 3604
KTO Z PODKARPACIA WPISAC ...
Ostatni post przez: B_A_R_T_E_K
Dzisiaj 11:46:37
» Odpowiedzi: 80
» Wyświetleń: 2016