Jesteś nowy na forum? - Zachęcamy do przywitania się w dziale "Powitalnia" Smile

Odpowiedz 
Jak zdjąć łańcuch bez spinki?
Autor Wiadomość
Rometowiec97 Offline
TJUNER
*


Liczba postów: 1,288
Imię: Michał
Skąd: Poznań
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #1
Jak zdjąć łańcuch bez spinki?
Siema.Mam problem,chciałbym zdjąć łańcuch z silnika od rometa,który leży na stole.Jak się dostać do zębatki zdawczej? Musze zdejmować magneto?
28-07-2013 08:35:34
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Reklama
szopen45 Offline
060 POWER!
*


Liczba postów: 1,422
Imię: Patryk
Skąd: RJS
Pojazd: Romet Ogar 200
Post: #2
RE: Jak zdjąć łańcuch bez spinki?
Musisz zdejmować magneto zapłon i aparat do biegów Wink Nie lepiej go rozkuć ?

28-07-2013 08:39:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Rometowiec97 Offline
TJUNER
*


Liczba postów: 1,288
Imię: Michał
Skąd: Poznań
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #3
RE: Jak zdjąć łańcuch bez spinki?
A jak mam go rozkuć?
28-07-2013 10:10:17
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
barcelxxl Offline
Elektro-Mechanik z powołania
*


Liczba postów: 830
Imię: Bartek
Skąd: Imbramowice
Pojazd: Romet Komar

Forumowy Garaż: 6
Post: #4
RE: Jak zdjąć łańcuch bez spinki?
Musisz kupić spinkę. Następnie szlifierką kątową oszlifować wystające 2 bolce w łańcuchu. wtedy łańcuch się rozdzieli na pół.

28-07-2013 10:15:58
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Rometowiec97 Offline
TJUNER
*


Liczba postów: 1,288
Imię: Michał
Skąd: Poznań
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #5
RE: Jak zdjąć łańcuch bez spinki?
A jak mam już spinke,to można go jakoś założyć bez odkręcania automatu biegów i zapłonu?
28-07-2013 10:27:37
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
MrF4k Offline
Daaaawwccaa
Moderatorzy


Liczba postów: 5,158
Imię: Karol
Skąd: Kamienna Wola / Stąporków
Pojazd: Romet Chart
Post: #6
RE: Jak zdjąć łańcuch bez spinki?
Tak przekładasz przez zębatke rozpięty łańcuch i potem go spinasz i masz tak jak było Big Grin

Pisk opon słychać z dala ktoś na Charcie zapier**** !!!
Mam Rometa i dwa kaski więc wybiorę się na laski

(24-08-2011 21:10:48)soczek napisał(a):  Rób na orginał. Tjunink to tylko młode oszołomy praktykują, a potem na stare lata i tak mądrzeją (wiem po sobie).
Działaj, pozdro !
28-07-2013 10:29:03
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
[+] 1 osoba postawiła piwo MrF4k za ten post.
Rometowiec97 Offline
TJUNER
*


Liczba postów: 1,288
Imię: Michał
Skąd: Poznań
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #7
RE: Jak zdjąć łańcuch bez spinki?
(28-07-2013 10:29:03)MrF4k napisał(a):  Tak przekładasz przez zębatke rozpięty łańcuch i potem go spinasz i masz tak jak było Big Grin

Ale zębatke przednią czy tylną?
28-07-2013 10:32:12
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
MrF4k Offline
Daaaawwccaa
Moderatorzy


Liczba postów: 5,158
Imię: Karol
Skąd: Kamienna Wola / Stąporków
Pojazd: Romet Chart
Post: #8
RE: Jak zdjąć łańcuch bez spinki?
no jak chcesz go włożyć znów do silnika to przez przednią a jak jeszcze do ramy to i przez tylną

Pisk opon słychać z dala ktoś na Charcie zapier**** !!!
Mam Rometa i dwa kaski więc wybiorę się na laski

(24-08-2011 21:10:48)soczek napisał(a):  Rób na orginał. Tjunink to tylko młode oszołomy praktykują, a potem na stare lata i tak mądrzeją (wiem po sobie).
Działaj, pozdro !
28-07-2013 10:47:01
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Rometowiec97 Offline
TJUNER
*


Liczba postów: 1,288
Imię: Michał
Skąd: Poznań
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #9
RE: Jak zdjąć łańcuch bez spinki?
No i mam znowu problem Sad Jest jakieś sposób żeby ten łańcuch nakręcić na przednią zębatke bez zdejmowania automatu i zapłonu?
P.S
Mam już łańcuch rozkuty.
28-07-2013 14:05:35
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
alek736 Offline
Mechanik motorowerowy
*


Liczba postów: 2,925
Imię: Aleksander
Skąd: Gniezno
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #10
RE: Jak zdjąć łańcuch bez spinki?
Musi wejść spróbuj go nałożyć kombinerkami,albo rękom jak już będzie na zębatce to kręć zębatkom od dołu.

Pojazdy:
- Romet Ogar 205
- TGB 101s Orion
- Honda CBR 125r
28-07-2013 14:16:04
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Rometowiec97 Offline
TJUNER
*


Liczba postów: 1,288
Imię: Michał
Skąd: Poznań
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #11
RE: Jak zdjąć łańcuch bez spinki?
Czyli musze nakładać od góry?
28-07-2013 14:34:54
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
LukaszzT1 Offline
Komarzysta :F
*


Liczba postów: 2,082
Imię: Łukasz
Skąd: Lubzina (RRS)
Pojazd: Inny
Post: #12
RE: Jak zdjąć łańcuch bez spinki?
załóż łancuch tak aby weszedł troszku na zebatke,wykrec swiece,wbij bieg i krec magnetem a wtedy przejdzie Ci łancuch przez silnik.

Romet 50-T1 1980r(Sprzedany)
Romet 50-T1 1981r (Sprzedany)
Romet ogar 200 1988r(Sprzedany)
Cezet 175 487.0 1988r(Sprzedana)
Simson Sr50 1987r
Polonez Caro Plus 1.6 Gli 1997r
28-07-2013 14:36:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
[+] 1 osoba postawiła piwo LukaszzT1 za ten post.
MrF4k Offline
Daaaawwccaa
Moderatorzy


Liczba postów: 5,158
Imię: Karol
Skąd: Kamienna Wola / Stąporków
Pojazd: Romet Chart
Post: #13
RE: Jak zdjąć łańcuch bez spinki?
przeciągasz drut górą po zębatce i robisz aby wyszedł dołem , mocujesz do tego łańcuch i pociągasz za drut i łańcuch wchodzi na zębatke (silnik musi być na luzie )

Pisk opon słychać z dala ktoś na Charcie zapier**** !!!
Mam Rometa i dwa kaski więc wybiorę się na laski

(24-08-2011 21:10:48)soczek napisał(a):  Rób na orginał. Tjunink to tylko młode oszołomy praktykują, a potem na stare lata i tak mądrzeją (wiem po sobie).
Działaj, pozdro !
28-07-2013 20:47:22
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
[+] 1 osoba postawiła piwo MrF4k za ten post.
Odpowiedz 





Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

 Witaj, Gość
Musisz się zarejestrować przed napisaniem posta.


  

Hasło
  





Romet miesiąca
Luty - gregorian2008

Reklama


 Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)

 Ostatnie wątki
Giełda u Pająka
Ostatni post: pajak
Dzisiaj 07:45:08
» Odpowiedzi: 1
» Wyświetleń: 120
Malowanie plastiku.
Ostatni post: pajak
Dzisiaj 07:32:53
» Odpowiedzi: 3
» Wyświetleń: 20
CZ 350 472.6 '86 by JGNZM
Ostatni post: rafi555
Dzisiaj 07:01:35
» Odpowiedzi: 11
» Wyświetleń: 820
Ciągle problemy z odpalen...
Ostatni post: rafi555
Dzisiaj 06:56:22
» Odpowiedzi: 1
» Wyświetleń: 14
Problem z załączeniem zdj...
Ostatni post: Bercik01
Dzisiaj 06:17:19
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 15
Huragan ???
Ostatni post: Wigrus
Dzisiaj 05:52:03
» Odpowiedzi: 4
» Wyświetleń: 49
Licznik Romet Mera - jak ...
Ostatni post: nofack
Dzisiaj 05:42:51
» Odpowiedzi: 5
» Wyświetleń: 93
Znaleziska złomowe
Ostatni post: .:Cichy:.
Dzisiaj 04:58:44
» Odpowiedzi: 2385
» Wyświetleń: 312425
Romet 50 T-1 by Dziadek
Ostatni post: Dziadek
Wczoraj 22:41:06
» Odpowiedzi: 69
» Wyświetleń: 2802
126p by Barto5050
Ostatni post: Barto5050
Wczoraj 21:57:02
» Odpowiedzi: 24
» Wyświetleń: 991
klakson romet
Ostatni post: Cykada
Wczoraj 21:36:04
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 27
Trudno powiedzieć :F
Ostatni post: krystian276
Wczoraj 20:45:07
» Odpowiedzi: 22
» Wyświetleń: 261
Regeneracja przedniego i ...
Ostatni post: joozek
Wczoraj 20:33:49
» Odpowiedzi: 57
» Wyświetleń: 9944
Parę słów od zwycięzcy
Ostatni post: joozek
Wczoraj 20:16:08
» Odpowiedzi: 3
» Wyświetleń: 320
ZZR Maraton
Ostatni post: look5
Wczoraj 19:52:21
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 27

Reklama