Jesteś nowy na forum? - Zachęcamy do przywitania się w dziale "Powitalnia" Smile

Odpowiedz 
Jak zdjąć łańcuch bez spinki?
Autor Wiadomość
Rometowiec97 Offline
TJUNER
*


Liczba postów: 1,288
Imię: Michał
Skąd: Poznań
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #1
Jak zdjąć łańcuch bez spinki?
Siema.Mam problem,chciałbym zdjąć łańcuch z silnika od rometa,który leży na stole.Jak się dostać do zębatki zdawczej? Musze zdejmować magneto?
28-07-2013 08:35:34
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Reklama
szopen45 Offline
060 POWER!
*


Liczba postów: 1,422
Imię: Patryk
Skąd: RJS
Pojazd: Romet Ogar 200
Post: #2
RE: Jak zdjąć łańcuch bez spinki?
Musisz zdejmować magneto zapłon i aparat do biegów Wink Nie lepiej go rozkuć ?

28-07-2013 08:39:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Rometowiec97 Offline
TJUNER
*


Liczba postów: 1,288
Imię: Michał
Skąd: Poznań
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #3
RE: Jak zdjąć łańcuch bez spinki?
A jak mam go rozkuć?
28-07-2013 10:10:17
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
barcelxxl Offline
Elektro-Mechanik z powołania
*


Liczba postów: 830
Imię: Bartek
Skąd: Imbramowice
Pojazd: Romet Komar

Forumowy Garaż: 6
Post: #4
RE: Jak zdjąć łańcuch bez spinki?
Musisz kupić spinkę. Następnie szlifierką kątową oszlifować wystające 2 bolce w łańcuchu. wtedy łańcuch się rozdzieli na pół.

28-07-2013 10:15:58
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Rometowiec97 Offline
TJUNER
*


Liczba postów: 1,288
Imię: Michał
Skąd: Poznań
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #5
RE: Jak zdjąć łańcuch bez spinki?
A jak mam już spinke,to można go jakoś założyć bez odkręcania automatu biegów i zapłonu?
28-07-2013 10:27:37
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
MrF4k Offline
Daaaawwccaa
Moderatorzy


Liczba postów: 5,158
Imię: Karol
Skąd: Kamienna Wola / Stąporków
Pojazd: Romet Chart
Post: #6
RE: Jak zdjąć łańcuch bez spinki?
Tak przekładasz przez zębatke rozpięty łańcuch i potem go spinasz i masz tak jak było Big Grin

Pisk opon słychać z dala ktoś na Charcie zapier**** !!!
Mam Rometa i dwa kaski więc wybiorę się na laski

(24-08-2011 21:10:48)soczek napisał(a):  Rób na orginał. Tjunink to tylko młode oszołomy praktykują, a potem na stare lata i tak mądrzeją (wiem po sobie).
Działaj, pozdro !
28-07-2013 10:29:03
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
[+] 1 osoba postawiła piwo MrF4k za ten post.
Rometowiec97 Offline
TJUNER
*


Liczba postów: 1,288
Imię: Michał
Skąd: Poznań
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #7
RE: Jak zdjąć łańcuch bez spinki?
(28-07-2013 10:29:03)MrF4k napisał(a):  Tak przekładasz przez zębatke rozpięty łańcuch i potem go spinasz i masz tak jak było Big Grin

Ale zębatke przednią czy tylną?
28-07-2013 10:32:12
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
MrF4k Offline
Daaaawwccaa
Moderatorzy


Liczba postów: 5,158
Imię: Karol
Skąd: Kamienna Wola / Stąporków
Pojazd: Romet Chart
Post: #8
RE: Jak zdjąć łańcuch bez spinki?
no jak chcesz go włożyć znów do silnika to przez przednią a jak jeszcze do ramy to i przez tylną

Pisk opon słychać z dala ktoś na Charcie zapier**** !!!
Mam Rometa i dwa kaski więc wybiorę się na laski

(24-08-2011 21:10:48)soczek napisał(a):  Rób na orginał. Tjunink to tylko młode oszołomy praktykują, a potem na stare lata i tak mądrzeją (wiem po sobie).
Działaj, pozdro !
28-07-2013 10:47:01
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Rometowiec97 Offline
TJUNER
*


Liczba postów: 1,288
Imię: Michał
Skąd: Poznań
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #9
RE: Jak zdjąć łańcuch bez spinki?
No i mam znowu problem Sad Jest jakieś sposób żeby ten łańcuch nakręcić na przednią zębatke bez zdejmowania automatu i zapłonu?
P.S
Mam już łańcuch rozkuty.
28-07-2013 14:05:35
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
alek736 Offline
Mechanik motorowerowy
*


Liczba postów: 2,929
Imię: Aleksander
Skąd: Gniezno
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #10
RE: Jak zdjąć łańcuch bez spinki?
Musi wejść spróbuj go nałożyć kombinerkami,albo rękom jak już będzie na zębatce to kręć zębatkom od dołu.

Pojazdy:
- Romet Ogar 205
- TGB 101s Orion
- Honda CBR 125r
28-07-2013 14:16:04
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Rometowiec97 Offline
TJUNER
*


Liczba postów: 1,288
Imię: Michał
Skąd: Poznań
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #11
RE: Jak zdjąć łańcuch bez spinki?
Czyli musze nakładać od góry?
28-07-2013 14:34:54
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
LukaszzT1 Offline
Komarzysta :F
*


Liczba postów: 2,082
Imię: Łukasz
Skąd: Lubzina (RRS)
Pojazd: Inny
Post: #12
RE: Jak zdjąć łańcuch bez spinki?
załóż łancuch tak aby weszedł troszku na zebatke,wykrec swiece,wbij bieg i krec magnetem a wtedy przejdzie Ci łancuch przez silnik.

Romet 50-T1 1980r(Sprzedany)
Romet 50-T1 1981r (Sprzedany)
Romet ogar 200 1988r(Sprzedany)
Cezet 175 487.0 1988r(Sprzedana)
Simson Sr50 1987r
Polonez Caro Plus 1.6 Gli 1997r
28-07-2013 14:36:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
[+] 1 osoba postawiła piwo LukaszzT1 za ten post.
MrF4k Offline
Daaaawwccaa
Moderatorzy


Liczba postów: 5,158
Imię: Karol
Skąd: Kamienna Wola / Stąporków
Pojazd: Romet Chart
Post: #13
RE: Jak zdjąć łańcuch bez spinki?
przeciągasz drut górą po zębatce i robisz aby wyszedł dołem , mocujesz do tego łańcuch i pociągasz za drut i łańcuch wchodzi na zębatke (silnik musi być na luzie )

Pisk opon słychać z dala ktoś na Charcie zapier**** !!!
Mam Rometa i dwa kaski więc wybiorę się na laski

(24-08-2011 21:10:48)soczek napisał(a):  Rób na orginał. Tjunink to tylko młode oszołomy praktykują, a potem na stare lata i tak mądrzeją (wiem po sobie).
Działaj, pozdro !
28-07-2013 20:47:22
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
[+] 1 osoba postawiła piwo MrF4k za ten post.
Odpowiedz 





Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

 Witaj, Gość
Musisz się zarejestrować przed napisaniem posta.


  

Hasło
  





Romet miesiąca
Styczeń - gregor19781978

Reklama


 Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)

 Ostatnie wątki
Robaki ze złomu by joozek
Ostatni post: MadMMz
Dzisiaj 04:35:20
» Odpowiedzi: 478
» Wyświetleń: 37962
Charper składa charta czy...
Ostatni post: charper
Dzisiaj 01:41:59
» Odpowiedzi: 457
» Wyświetleń: 37099
Drugi chart (charper)
Ostatni post: charper
Dzisiaj 01:32:32
» Odpowiedzi: 124
» Wyświetleń: 8832
Śmieszne i ciekawe linki,...
Ostatni post: Quake96
Wczoraj 23:57:40
» Odpowiedzi: 822
» Wyświetleń: 57250
Kupię ramę z papierami ja...
Ostatni post: krzysiek132.9@o2.pl
Wczoraj 23:45:58
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 24
Górna półka Kadet
Ostatni post: Buba27
Wczoraj 23:19:07
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 20
(P) Gaźnik romet 2 biegi
Ostatni post: endriuPL
Wczoraj 22:56:20
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 13
[Poradnik] Ural czy Ukrai...
Ostatni post: kodulek3
Wczoraj 22:53:43
» Odpowiedzi: 9
» Wyświetleń: 2036
Romet Mińsk 125 Typ 400A
Ostatni post: KrisPL
Wczoraj 22:34:42
» Odpowiedzi: 26
» Wyświetleń: 1226
Mój rówieśnik - Mińsk
Ostatni post: KrisPL
Wczoraj 22:23:30
» Odpowiedzi: 7
» Wyświetleń: 185
Mój pierwszy Ogar 200
Ostatni post: Szopen97
Wczoraj 22:14:26
» Odpowiedzi: 1421
» Wyświetleń: 288901
KOMAR 2361 - SPORT - kole...
Ostatni post: joozek
Wczoraj 22:11:59
» Odpowiedzi: 88
» Wyświetleń: 6996
Problem ze skrzynią biegó...
Ostatni post: kamq12
Wczoraj 21:19:37
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 27
Kończenie Remontu parę py...
Ostatni post: Dj.bimo
Wczoraj 20:21:56
» Odpowiedzi: 2
» Wyświetleń: 46
Części Komar 2352
Ostatni post: kwiatek83
Wczoraj 20:18:34
» Odpowiedzi: 2
» Wyświetleń: 124

Reklama