Jesteś nowy na forum? - Zachęcamy do przywitania się w dziale "Powitalnia" Smile

Odpowiedz 
Jak zdjąć łańcuch bez spinki?
Autor Wiadomość
Rometowiec97 Offline
TJUNER
*


Liczba postów: 1,288
Imię: Michał
Skąd: Poznań
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #1
Jak zdjąć łańcuch bez spinki?
Siema.Mam problem,chciałbym zdjąć łańcuch z silnika od rometa,który leży na stole.Jak się dostać do zębatki zdawczej? Musze zdejmować magneto?
28-07-2013 10:35:34
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Reklama
szopen45 Offline
060 POWER!
*


Liczba postów: 1,422
Imię: Patryk
Skąd: RJS
Pojazd: Romet Ogar 200
Post: #2
RE: Jak zdjąć łańcuch bez spinki?
Musisz zdejmować magneto zapłon i aparat do biegów Wink Nie lepiej go rozkuć ?

28-07-2013 10:39:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Rometowiec97 Offline
TJUNER
*


Liczba postów: 1,288
Imię: Michał
Skąd: Poznań
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #3
RE: Jak zdjąć łańcuch bez spinki?
A jak mam go rozkuć?
28-07-2013 12:10:17
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
barcelxxl Offline
Elektro-Mechanik z powołania
*


Liczba postów: 830
Imię: Bartek
Skąd: Imbramowice
Pojazd: Romet Komar

Forumowy Garaż: 6
Post: #4
RE: Jak zdjąć łańcuch bez spinki?
Musisz kupić spinkę. Następnie szlifierką kątową oszlifować wystające 2 bolce w łańcuchu. wtedy łańcuch się rozdzieli na pół.

28-07-2013 12:15:58
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Rometowiec97 Offline
TJUNER
*


Liczba postów: 1,288
Imię: Michał
Skąd: Poznań
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #5
RE: Jak zdjąć łańcuch bez spinki?
A jak mam już spinke,to można go jakoś założyć bez odkręcania automatu biegów i zapłonu?
28-07-2013 12:27:37
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
MrF4k Offline
Daaaawwccaa
Moderatorzy


Liczba postów: 5,158
Imię: Karol
Skąd: Kamienna Wola / Stąporków
Pojazd: Romet Chart
Post: #6
RE: Jak zdjąć łańcuch bez spinki?
Tak przekładasz przez zębatke rozpięty łańcuch i potem go spinasz i masz tak jak było Big Grin

Pisk opon słychać z dala ktoś na Charcie zapier**** !!!
Mam Rometa i dwa kaski więc wybiorę się na laski

(24-08-2011 23:10:48)soczek napisał(a):  Rób na orginał. Tjunink to tylko młode oszołomy praktykują, a potem na stare lata i tak mądrzeją (wiem po sobie).
Działaj, pozdro !
28-07-2013 12:29:03
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
[+] 1 osoba postawiła piwo MrF4k za ten post.
Rometowiec97 Offline
TJUNER
*


Liczba postów: 1,288
Imię: Michał
Skąd: Poznań
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #7
RE: Jak zdjąć łańcuch bez spinki?
(28-07-2013 12:29:03)MrF4k napisał(a):  Tak przekładasz przez zębatke rozpięty łańcuch i potem go spinasz i masz tak jak było Big Grin

Ale zębatke przednią czy tylną?
28-07-2013 12:32:12
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
MrF4k Offline
Daaaawwccaa
Moderatorzy


Liczba postów: 5,158
Imię: Karol
Skąd: Kamienna Wola / Stąporków
Pojazd: Romet Chart
Post: #8
RE: Jak zdjąć łańcuch bez spinki?
no jak chcesz go włożyć znów do silnika to przez przednią a jak jeszcze do ramy to i przez tylną

Pisk opon słychać z dala ktoś na Charcie zapier**** !!!
Mam Rometa i dwa kaski więc wybiorę się na laski

(24-08-2011 23:10:48)soczek napisał(a):  Rób na orginał. Tjunink to tylko młode oszołomy praktykują, a potem na stare lata i tak mądrzeją (wiem po sobie).
Działaj, pozdro !
28-07-2013 12:47:01
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Rometowiec97 Offline
TJUNER
*


Liczba postów: 1,288
Imię: Michał
Skąd: Poznań
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #9
RE: Jak zdjąć łańcuch bez spinki?
No i mam znowu problem Sad Jest jakieś sposób żeby ten łańcuch nakręcić na przednią zębatke bez zdejmowania automatu i zapłonu?
P.S
Mam już łańcuch rozkuty.
28-07-2013 16:05:35
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
alek736 Offline
Mechanik motorowerowy
*


Liczba postów: 2,928
Imię: Aleksander
Skąd: Gniezno
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #10
RE: Jak zdjąć łańcuch bez spinki?
Musi wejść spróbuj go nałożyć kombinerkami,albo rękom jak już będzie na zębatce to kręć zębatkom od dołu.

Pojazdy:
- Romet Ogar 205
- TGB 101s Orion
- Honda CBR 125r
28-07-2013 16:16:04
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Rometowiec97 Offline
TJUNER
*


Liczba postów: 1,288
Imię: Michał
Skąd: Poznań
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #11
RE: Jak zdjąć łańcuch bez spinki?
Czyli musze nakładać od góry?
28-07-2013 16:34:54
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
LukaszzT1 Offline
Komarzysta :F
*


Liczba postów: 2,082
Imię: Łukasz
Skąd: Lubzina (RRS)
Pojazd: Inny
Post: #12
RE: Jak zdjąć łańcuch bez spinki?
załóż łancuch tak aby weszedł troszku na zebatke,wykrec swiece,wbij bieg i krec magnetem a wtedy przejdzie Ci łancuch przez silnik.

Romet 50-T1 1980r(Sprzedany)
Romet 50-T1 1981r (Sprzedany)
Romet ogar 200 1988r(Sprzedany)
Cezet 175 487.0 1988r(Sprzedana)
Simson Sr50 1987r
WSK Sport S2 1972r "W trakcie budowy''
28-07-2013 16:36:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
[+] 1 osoba postawiła piwo LukaszzT1 za ten post.
MrF4k Offline
Daaaawwccaa
Moderatorzy


Liczba postów: 5,158
Imię: Karol
Skąd: Kamienna Wola / Stąporków
Pojazd: Romet Chart
Post: #13
RE: Jak zdjąć łańcuch bez spinki?
przeciągasz drut górą po zębatce i robisz aby wyszedł dołem , mocujesz do tego łańcuch i pociągasz za drut i łańcuch wchodzi na zębatke (silnik musi być na luzie )

Pisk opon słychać z dala ktoś na Charcie zapier**** !!!
Mam Rometa i dwa kaski więc wybiorę się na laski

(24-08-2011 23:10:48)soczek napisał(a):  Rób na orginał. Tjunink to tylko młode oszołomy praktykują, a potem na stare lata i tak mądrzeją (wiem po sobie).
Działaj, pozdro !
28-07-2013 22:47:22
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
[+] 1 osoba postawiła piwo MrF4k za ten post.
Odpowiedz 





Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

 Witaj, Gość
Musisz się zarejestrować przed napisaniem posta.


  

Hasło
  





Nawigacja

Romet miesiąca
Czerwiec - joozek

Reklama


 Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)

 Ostatnie wątki
Jakie telefony polecacie ...
Ostatni post: Adi
Dzisiaj 19:53:13
» Odpowiedzi: 20
» Wyświetleń: 383
Ogar 205 nie ma wolnych o...
Ostatni post: gincu99
Dzisiaj 19:37:09
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 5
Motorynka od Andrzeja
Ostatni post: endriuRC
Dzisiaj 19:28:26
» Odpowiedzi: 8
» Wyświetleń: 167
Śmieszne i ciekawe linki,...
Ostatni post: kacperszkudlarek
Dzisiaj 19:25:54
» Odpowiedzi: 722
» Wyświetleń: 36940
Ogar 205/ Kadet delux
Ostatni post: TcMxxx
Dzisiaj 19:17:04
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 13
Sprzedaż motoru aa nie zg...
Ostatni post: bubel500
Dzisiaj 18:58:59
» Odpowiedzi: 4
» Wyświetleń: 81
Jaki motor wybrać.
Ostatni post: nie_mientki
Dzisiaj 18:14:22
» Odpowiedzi: 12
» Wyświetleń: 177
Witam
Ostatni post: Szaczek
Dzisiaj 18:12:35
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 10
gaźnik od piły do charta
Ostatni post: charper
Dzisiaj 18:02:53
» Odpowiedzi: 1
» Wyświetleń: 27
Wigry 3 z serii Kowalewo ...
Ostatni post: Muran001
Dzisiaj 17:55:29
» Odpowiedzi: 65
» Wyświetleń: 1992
X czy Y?
Ostatni post: Paul Rometowiec
Dzisiaj 16:52:45
» Odpowiedzi: 2998
» Wyświetleń: 312652
Witam :)
Ostatni post: Komar_126
Dzisiaj 16:47:15
» Odpowiedzi: 4
» Wyświetleń: 73
ZESTAW Jawa 50/23 + Romet...
Ostatni post: Paul Rometowiec
Dzisiaj 16:46:05
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 34
Ogar 205. Odpala na pych ...
Ostatni post: xeinap
Dzisiaj 16:12:46
» Odpowiedzi: 12
» Wyświetleń: 193
Nie pij wódki, nie pij wi...
Ostatni post: Adam104100
Dzisiaj 15:14:40
» Odpowiedzi: 6
» Wyświetleń: 359

Reklama