Jesteś nowy na forum? - Zachęcamy do przywitania się w dziale "Powitalnia" Smile

Odpowiedz 
Kondensator w lampie.
Autor Wiadomość
zigu98 Offline
Praktykant
*


Liczba postów: 366
Imię: Grzegorz
Skąd: Okolice Stalowa Wola
Pojazd: Inny
Post: #1
Kondensator w lampie.
Siemka Wink
Słyszałem że przeniesienie kondensatora poza zapłon, poprawi odpalanie na rozgrzanym silniku. Chciałbym coś takiego zrobić, ponieważ czasami bardzo trudno odpalić na rozgrzanym silniku.
Jednym z miejsc o jakich mówiono to przednia lampa.

I tu moje pytanie, jak podłączyć kondensator w przedniej lamie, lub w innym miejscu poza silnikiem? Oczywiście tak żeby działało, tak jak w silniku Big Grin

Wesołych Świąt i Pozdrawiam!Cool

"Live to ride
Ride to live
Away of life"


Aktualne pojazdy:
FSO Polonez 1.6 GLI '96

Byłe pojazdy:
Romet Ogar 200 '88
31-03-2013 09:45:34
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Reklama
gabriel0 Offline
Bywa że jeździ bezpiecznie.
*


Liczba postów: 1,104
Imię: Gabriel
Skąd: Góra Kalwaria
Pojazd: Romet 50-T-1
Post: #2
RE: Kondensator w lampie.
Do przewodu gaszenia tylko że przed stacyjką.

No zgłupiał, dobry łańcuch chce wymieniać...#Gdziekupie #zebatkedo #rozciagnietego #lancucha
31-03-2013 10:16:33
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
zigu98 Offline
Praktykant
*


Liczba postów: 366
Imię: Grzegorz
Skąd: Okolice Stalowa Wola
Pojazd: Inny
Post: #3
RE: Kondensator w lampie.
Możesz dokładniej opisać, jak go podłączyć? Bo w elektryce jestem zielony... ;/

"Live to ride
Ride to live
Away of life"


Aktualne pojazdy:
FSO Polonez 1.6 GLI '96

Byłe pojazdy:
Romet Ogar 200 '88
31-03-2013 10:20:01
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
gabriel0 Offline
Bywa że jeździ bezpiecznie.
*


Liczba postów: 1,104
Imię: Gabriel
Skąd: Góra Kalwaria
Pojazd: Romet 50-T-1
Post: #4
RE: Kondensator w lampie.
No przewód od gaszenia ci idzie do lampy (chyba niebieski) do stacyjki i stacyjka łączy go z masą wygaszając silnik. Przed stacyjką trzeba go podłączyć.

No zgłupiał, dobry łańcuch chce wymieniać...#Gdziekupie #zebatkedo #rozciagnietego #lancucha
31-03-2013 10:27:31
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
[+] 1 osoba postawiła piwo gabriel0 za ten post.
zigu98 Offline
Praktykant
*


Liczba postów: 366
Imię: Grzegorz
Skąd: Okolice Stalowa Wola
Pojazd: Inny
Post: #5
RE: Kondensator w lampie.
Czyli jeśli podłącze do tego przewodu gaszenia, to będzie działać, tak?
Czy jeszcze gdzieś coś zamocować?
Co rozumiesz po przez "przed stacyjką" bo nie za bardzo rozumiem.. Wink

"Live to ride
Ride to live
Away of life"


Aktualne pojazdy:
FSO Polonez 1.6 GLI '96

Byłe pojazdy:
Romet Ogar 200 '88
31-03-2013 10:40:19
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Romeciarz351 Offline
Mechanik z powołania


Liczba postów: 424
Imię: D
Skąd: jestem?
Pojazd: Inny
Post: #6
RE: Kondensator w lampie.
ja mam kondensator w lampie.Od nowosci był i niech tak już zostanie
31-03-2013 11:26:58
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
zigu98 Offline
Praktykant
*


Liczba postów: 366
Imię: Grzegorz
Skąd: Okolice Stalowa Wola
Pojazd: Inny
Post: #7
RE: Kondensator w lampie.
A możesz wytłumaczyć jak masz go podłaczonego? Ewentualnie zrobić zdjęcie, byłbym ogromnie Ci wdzięczny Wink

"Live to ride
Ride to live
Away of life"


Aktualne pojazdy:
FSO Polonez 1.6 GLI '96

Byłe pojazdy:
Romet Ogar 200 '88
31-03-2013 11:50:20
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
MrF4k Offline
Daaaawwccaa
*


Liczba postów: 5,140
Imię: Karol
Skąd: Kamienna Wola
Pojazd: Romet Chart
Post: #8
RE: Kondensator w lampie.
(31-03-2013 10:40:19)zigu98 napisał(a):  Czyli jeśli podłącze do tego przewodu gaszenia, to będzie działać, tak?
Czy jeszcze gdzieś coś zamocować?
Co rozumiesz po przez "przed stacyjką" bo nie za bardzo rozumiem.. Wink

przed stacyjką wychodzi ci kabel z iskrownika z cewki i idze on do przełącznika w lampie tzw stacyjki i w ten kabel trzeba wpiąć kondensator Tongue teraz chyba zrozumiałeś ,wyłożyłem kawe na ławe

Pisk opon słychać z dala ktoś na Charcie zapier**** !!!
Mam Rometa i dwa kaski więc wybiorę się na laski

(25-08-2011 00:10:48)soczek napisał(a):  Rób na orginał. Tjunink to tylko młode oszołomy praktykują, a potem na stare lata i tak mądrzeją (wiem po sobie).
Działaj, pozdro !
31-03-2013 12:04:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
[+] 1 osoba postawiła piwo MrF4k za ten post.
zigu98 Offline
Praktykant
*


Liczba postów: 366
Imię: Grzegorz
Skąd: Okolice Stalowa Wola
Pojazd: Inny
Post: #9
RE: Kondensator w lampie.
Zostało wytłumaczone, lecz jeśli ktoś tak ma to prosiłbym o zdjecie jak to wygląda. Wink
Na prawdę jestem bardzo zielony w tym :F

"Live to ride
Ride to live
Away of life"


Aktualne pojazdy:
FSO Polonez 1.6 GLI '96

Byłe pojazdy:
Romet Ogar 200 '88
31-03-2013 18:35:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
MrCtagg Offline
Zrób To Sam
*


Liczba postów: 186
Imię: Bartek
Skąd: Myszków
Pojazd: Inny
Post: #10
RE: Kondensator w lampie.
Zrobię Ci prosty schemat w paincie miszczostwo to to nie jest ale prosto wytłumaczone    
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-03-2013 21:16:07 przez MrCtagg.)
31-03-2013 21:15:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
[+] 1 osoba postawiła piwo MrCtagg za ten post.
Romet Ogar 205. Offline
Mechanik
*


Liczba postów: 405
Imię: Damian
Skąd: Wielkopolska
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #11
RE: Kondensator w lampie.
Między kondensatorem dajesz po prostu stacyjke i to cała filozofia.

,,Żyje by jeździć
Jeżdzę po to by żyć " <3


"Jedno Życie , Jeden Cel Śmigać Hondą CBR !! "
07-04-2013 18:42:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
kamilstrazak Offline
Nowy
*


Liczba postów: 1
Imię: Kamil
Skąd: Łodygowice
Pojazd: Romet 50-T-1
Post: #12
RE: Kondensator w lampie.
Witam ktos tak ma i działa i odpala pieknie romecik do dziś

Notatka od stqc, 22-07-2018 10:45:42

Ojojoj ktoś tu 5lat wstecz odkopał, oczywiście nagradzany takie coś, jako ze 5lat goryle samo punktów.

22-07-2018 03:54:36
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Dawdzio Online
Champion la grande prowizorra
Moderatorzy


Liczba postów: 1,303
Imię: Dawid
Skąd: Chojnów (DLE)
Pojazd: Inny Romet
Post: #13
RE: Kondensator w lampie.
A skoro już temat odkopano to warto zauważyć, że poza dołączeniem kondensatora do przewodu gaszenia należy też połączyć jego obudowę z masą.

Wzmożona kontrola społeczna złomowisk podstawą sukcesów w zdobywaniu interesującego mienia.
22-07-2018 19:38:40
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
[+] 1 osoba postawiła piwo Dawdzio za ten post.
NoSeLatamTrochu Offline
Sen na jawie
*


Liczba postów: 633
Imię: Bartek
Skąd: Nowodwór Piaski
Pojazd: Romet Ogar 200

Forumowy Garaż: 2
Post: #14
RE: Kondensator w lampie.
Btw. Ja mam zamontowany pod mocowanie osłony puszki filtra, zeskrobany lakier i na obejmę przykręcony, a kabelek do zapłonu.
Autor wątku zapomniał również wspomnieć o motorku - jaki to

Undecided badz czlowiekiem laskawym tak i od czasu do czasu wcisnij prawy alt Undecided

22-07-2018 22:13:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 





Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości


Forum by Tomasso94 2010 - 2018. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.
POMÓŻ W UTRZYMANIU FORUM!

Zaloguj do Poczty
Kontakt | Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Usermap | Mapa użytkowników | Lista banów
 Witaj, Gość
Musisz się zarejestrować przed napisaniem posta.


  

Hasło
  





Jednoślad miesiąca
Sierpień - Paweł od Mińska

Reklama


 Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)

 Ostatnie wątki
WSK 125
Ostatni post: marcin1479
Dzisiaj 19:55:49
» Odpowiedzi: 8
» Wyświetleń: 40
Czesci Rome Ogar 200
Ostatni post: Tha Playah
Dzisiaj 19:28:44
» Odpowiedzi: 7
» Wyświetleń: 233
Sprint 2 - czy ma sens dl...
Ostatni post: Odrestaurator
Dzisiaj 19:12:45
» Odpowiedzi: 4
» Wyświetleń: 45
Dziwny silnik Dezamet 010
Ostatni post: gregorian2008
Dzisiaj 18:16:10
» Odpowiedzi: 1
» Wyświetleń: 24
Romet Komar 2330 części!
Ostatni post: bubel500
Dzisiaj 17:39:11
» Odpowiedzi: 4
» Wyświetleń: 130
Wypatrzone na Allegro, Ol...
Ostatni post: zbieracz rometów
Dzisiaj 17:30:19
» Odpowiedzi: 3116
» Wyświetleń: 406089
Witam wszystkich!
Ostatni post: seler1500
Dzisiaj 17:27:33
» Odpowiedzi: 2
» Wyświetleń: 34
Silnik WSK 125
Ostatni post: stasek123
Dzisiaj 15:57:31
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 33
Aukcja na rzecz forum re...
Ostatni post: joozek
Dzisiaj 11:10:24
» Odpowiedzi: 7
» Wyświetleń: 258
Komar 2350 montaż przedni...
Ostatni post: halcik
Dzisiaj 10:27:56
» Odpowiedzi: 7
» Wyświetleń: 122
Remont 019 dla Marcina
Ostatni post: joozek
Dzisiaj 10:00:00
» Odpowiedzi: 73
» Wyświetleń: 2972
Romet Ogar 200 1988r
Ostatni post: Quake96
Dzisiaj 02:00:52
» Odpowiedzi: 16
» Wyświetleń: 530
Rama Jawa typ 23p "Mustan...
Ostatni post: Bartosz.
Dzisiaj 01:43:31
» Odpowiedzi: 4
» Wyświetleń: 339
Śmieszne i ciekawe linki,...
Ostatni post: Dawdzio
Dzisiaj 00:15:45
» Odpowiedzi: 1055
» Wyświetleń: 129453
Ogar 200 nie odpala
Ostatni post: NoSeLatamTrochu
Wczoraj 22:59:41
» Odpowiedzi: 20
» Wyświetleń: 293

Zapraszamy

Reklama